Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sports" atsāks cīņu par bronzu

Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sports" atsāks cīņu par bronzu
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 19:30 Ogrē tiks aizvadīta otrā spēle Latvijas vīriešu čempionāta sērijā par bronzas medaļām starp "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sporta" komandām.

Šosezon šī būs jau ceturtā abu komandu tikšanās reize – trīsreiz vienības tikās regulārajā čempionātā, bet vienreiz bronzas sērijā. Ja sezonas sākumā veiksmīgāki bija ogrēnieši (uzvaras ar 22:20 un 30:28), tad sezonas otrajā pusē svaru kausi nosvērušies par labu jūrmalniekiem (uzvara regulārā sezonas beigu daļā ar 25:22 ļāva noslēgt pamatturnīru trešajā vietā), kas pirms nepilnām divām nedēļām ar uzvaru iesāka arī sēriju par trešo vietu (26:20). Sērija ilgs līdz kādas komandas trim uzvarām.

Nākamās divas sērijas spēles notiks Ogrē, kas dod iespēju aizvadītās sezonas vicečempioniem ne tikai līdzsvarot sēriju, bet arī izvirzīties vadībā. Šosezon Latvijas čempionātā ogrēnieši uzvarējuši astoņās no 12 mājas spēlēm, taču regulārajā čempionātā vienīgo pret jūrmalniekiem "Ogre/Miandum" piedzīvoja savu līdzjutēju laukumā.

Bronzas sērijas pirmajā mačā "Jūrmalas Sporta" rindās lielisku sniegumu demonstrēja Rolands Ivanovs, gūstot 12 vārtus. Ivanovs šobrīd straujiem soļiem tuvojas Latvijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja statusa, atpaliekot no sezonu jau noslēgušā Austra Tuminska (Latgols) tikai par diviem vārtiem – 194 pret 196. Ļoti iespējams, ka jau šovakar Ivanovs kā pirmais (un, visticamāk, šosezon arī vienīgais) sasniegs 200 vārtu robežu.

Ogrēniešu līderi brāļi Laganovski un Artis Kurmēns rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atrodas uzreiz aiz Tuminska un Ivanova, ieņemot trešo, ceturto un piekto pozīciju. Tieši no šo spēlētāju snieguma, kā arī abu komandu vārtsargu Andra Molotanova un Viktora Turkupola darbības lielā mērā būs atkarīgs šīvakara mača liktenis, kas vai nu bronzai tuvinās jūrmalniekus vai arī līdzsvaros rezultātu sērijā, atkal dodot komandām līdzvērtīgas izredzes.

Sērijas trešā spēle sestdien, 9.maijā, plkst. 18:00 notiks Ogrē un to tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com TV. Savukārt, ja būs nepieciešamas ceturtā un piektā spēle, tās notiks jūrmalnieku laukumā Spuņciemā.

Izmantotie resursi:
www,handball.lv