Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles SS/REIR izsēj 10 vārtu pārsvaru, tomēr uzvar Stopiņos

Jānis Pārums

Dobeles SS/REIR izsēj 10 vārtu pārsvaru, tomēr uzvar Stopiņos
Dobeles SS/REIR handbolistes
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šodien Latvijas sieviešu handbola čempionāta spēlē par trešo vietu Dobeles SS/REIR handbolistes izbraukumā, izsēja lielu pārsvaru, taču mača galotnē tomēr ar 32:29 pieveica pērnās sezonas čempiones Stopiņu NHK un sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Regulāro čempionātu komandas noslēdza viena otrai blakus – dobelnieces bija trešās, bet Stopiņu komanda ierindojās ceturtajā vietā. Savstarpējās spēlēs komandas punktus dalīja uz pusēm – pa reizei uzvarēja katra no komandām, bet vēl vienā gadījumā tika fiksēts neizšķirts.

Bronzas sēriju krietni veiksmīgāk iesāka dobelnieces, kas jau pirmo četru minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 5:1 un turpināja kontrolēt notikumus laukumā visa puslaika garumā. Puslaika izskaņā pēc Elīnas Freibergas gūtajiem vārtiem un diviem Lauras Ņeverovskas realizētiem soda metieniem viešņas pirmoreiz sasniedza desmit vārtu pārsvaru – 22:12.

Otrā puslaika sākumā dobelniecēm saglabājās 9-10 vārtu pārsvars, taču tad viešņu uzbrukums pajuka un arī aizsardzība vairs nebija uzdevumu augstumos. 15 minūšu nogriezni Dobeles SS/REIR zaudēja ar 3:12, ļaujot 53.minūtē Stopiņu handbolistēm jau līdzsvarot rezultātu – 29:29. Drīz pēc tam sekoja arī dobelnieču treneres Larisas Veinbergas otrais minūtes pārtraukums puslaikā, lai glābtu spēli. Pēc tā Anete Podniece pārtrauca viešņu 13 minūšu (!) klusuma periodu uzbrukumā, atjaunojot vadību Dobelei, bet Ņeverovska nostiprināja vadību ar vēl vienu rezultatīvu uzbrukumu un pēdējā minūtē pati pielika punktu spēlei , gūstot savus 14.vārtus spēlē – 32:29.

Laimīgi izcīnītā uzvara galotnē ļāvusi dobelniecēm sērijā līdz divām uzvarām izvirzīties vadībā ar 1-0, turklāt otrā (un, ja nepieciešams, arī trešā) spēle notiks viņu laukumā 2.maijā.

Latvijas čempionāts handbolā sievietēm. Par trešo vietu

Stopiņu NHK – Dobeles SS/REIR 29:32 (12:22)
Stopiņi: Seržante 14, Asare 10/4, Lazdiņa 2, Pozņaka 2, Gailuma 1.
Dobele: Ņeverovska 14/3, Freiberga 9, Podniece 3, Dumfa 2, Zinčenko 1, Dubrovska 1, Lauce 1, Purviņa 1.
Sērijā: Stopiņu NHK 0 – 1 Dobeles SS/REIR

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv