Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" viesos izrauj neizšķirtu pret "Latgolu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Celtnieks" viesos izrauj neizšķirtu pret "Latgolu"
Jānis Pavlovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

SynotTip handbola Virslīgā Rīgas "Celtnieks" guva pēdējos trīs vārtus un izbraukumā izrāva neizšķirtu pret ambiciozo Ludzas "Latgolu", kas bija uzvarējis četros no pieciem mačiem - 24:24. Savukārt sieviešu Virslīgā uzvaras Stopiņu NHK un LSPA vienībām.

Pateicoties Vitālija Borisenko un Jāņa Pavloviča gūtajiem vārtiem un aizsardzībai, kas liedza pretiniekiem izcelties divas ar pusi minūtes, Ludzas "Latgols" spēles ievadā izvirzījās vadībā. Tomēr palielināt pārsvaru līdz diviem vārtiem izdevās tikai 16. minūtē.

Rīgas "Celtniekam" atbilde ilgi nebija jāmeklē – Kaspars Lisovskis, Igors Ignatjevs un Artūrs Lazdiņš pusotrā minūtē no 7:9 panāca 10:9. Līdz puslaika beigām vadība nemainījās, taču laukuma saimniekiem trīs reizes izdevās panākt izlīdzinājumu – 13:13.

Otrā puslaika ievadā dominēja vārtsargi un aizsardzība – abas komandas kopā neiemeta sešus metienus pēc kārtas. Krīzi pirmais pārvarēja Ludzas "Latgols", kas pēc Pavloviča vārtiem sāka izrāvienu, trīs minūtēs iegūstot trīs rezultatīvu trāpījumu pārsvaru. Taču Rīgas "Celtnieks" nepadevās. 55. minūtē Rihards Leja samazināja deficītu līdz minimumam, kam sekoja Pavloviča nerealizētais metiens un noraidījums. Turpinājumā divas reizes izcēlās Lazdiņš, mājinieki vairs neizcēlās, tāpēc tika fiksēts neizšķirts – 24:24.

Ludzas "Latgola" rindās četrus vārtus guva Pavlovičs un Edgars Rancāns, bet trīs reizes izcēlās Raivis Gorbunovs. Rīgas "Celtniekam" līderi bija Lazdiņš un Lisovskis – katram pa septiņiem vārtu guvumiem.

Ludzas "Latgola" galvenais treneris Andrejs Narnickis, jautāts, kas liedza spēles galotnē noturēt panākumu, atbildēja: "Nopelnījām divas minūtes, neiemetām savus metienus. Paši pieļāvām kļūdas. Spēle bija ļoti līdzīga. Nevaru teikt, ka mēs bijām stiprāki. Saviem spēlētājiem nevaru neko pārmest, turklāt "Celtnieks" arī ļoti labi nospēlēja. Varējām, protams, uzvarēt, bet domāju, ka neizšķirts šodien bija objektīvs rezultāts."

Sieviešu Virslīgā šodien tika aizvadītas divas spēles. Stopiņu NHK savā laukumā ar 29:20 apspēlēja "Latgolu", turklāt jau pirmo puslaiku noslēdza ar iespaidīgo pārsvaru 16:7. Ar deviņiem vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Ivita Asare, bet septiņus pievienoja Elita Ekkerte."Latgola" sastāvā Žanetai Kukurānei četri vārtu guvumi, un tas bija komandas pirmais zaudējums sezonas trīs spēlēs, kamēr Stopiņu vienība turpina nepārspēta.

Otrajā šodienas mačā LSPA ar 29:24 pārspēja Salaspils SS. Arī šajā mačā krietns pārsvars (18:13) bija iekrāts jau pēc pirmā puslaika, un Salaspili neglāba arī Renātes Salmanes 11 gūtie vārti. Uzvarētāju rindās savukārt astoņi vārti Marijai Zaščerinski, bet septiņi Annai Makarovai.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-10-23 09:26, pirms 8 gadiem
Drīzāk beigās Latgols nosargāja neizšķirtu. Lisovkis 5sek līdz beigām trāpīja pa vārtu stabu.