Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola virslīga sievietēm startēs ar Jēkabpils un LAT-2002/Dobele dueli

Jānis Pārums

Handbola virslīga sievietēm startēs ar Jēkabpils un LAT-2002/Dobele dueli
LAT-2002/Dobele
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šajā nedēļas nogalē startēs Latvijas čempionāts sievietēm un turnīra pirmajā spēlē šovakar plkst. 19:00 tiksies Jēkabpils sporta skolas un LAT-2002/Dobele. Trijās dienās LAT-2002 aizvadīs trīs spēles.

Dobelē bāzētā Latvijas jaunatnes izlase jeb LAT-2002/Dobele būs šī gada Latvijas čempionāta debitante. Tā lielākoties veidota no 2002.gadā dzimušajām handbolistēm (17), taču netrūkst arī gados jaunāku spēlētāju – 13 spēlētājas dzimušas 2003.gadā, vēl viena – pat 2004. Pēc līdzīga principa kā šoreiz (trīs spēles trijās dienās) LAT-2002/Dobele aizvadīs visu čempionātu – trim izbraukuma spēlēm šajā nedēļas nogalē sekos trīs spēles oktobra vidū savā laukumā. LAT-2002/Dobele komandu vadīs Larisa Veinberga, kas šopavasar aizveda "REIR Dobele" handbolistes līdz sudrabam Latvijas čempionātā, kā arī Jūlija Šamricka.

LAT-2002/Dobele pirmā pretiniece būs aizvadītās sezonas piektā spēcīgākā komanda Jēkabpils sporta skola. Jēkabpiliešu rindās pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezusies viena no tās līderēm Simona Ārmane, kas izlaida lielāko daļu iepriekšējās sezonas. To, ka Jēkabpili būs jārēķinās, viņam apliecināja jau Ārona Galperina piemiņas turnīrā, kurā izcīnīja uzvaru.

23. septembrī plkst. 17:00 LAT-2002/Dobele aizvadīs otro spēli Latvijas čempionātā, sacenšoties ar citu Dobeles komandu – iepriekšējās sezonas vicečempioni "REIR Dobele". Pēdējo sezonu laikā "REIR Dobele" komandas virzība augšup bijusi acīmredzama – 2010.gadā atgriežoties Latvijas čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma dobelnieces (tolaik – Dobeles SS) sāka ar pēdējo, sesto, vietu, tam sekoja četras sezonas aiz goda pjedestāla ceturtajā vietā, 2015.gadā Dobeles komanda pirmoreiz vēsturē izcīnīja bronzas medaļas, gadu vēlāk šo panākumu atkārtoja, bet pērn tika pie sudraba, dramatiskā finālsērijā piekāpjoties čempionēm Stopiņu NHK. Nav šaubu, ka šosezon dobelnieces atkal tēmēs un visaugstākajām pozīcijām.

Svētdien, 24. septembrī, plkst. 13:00 LAT-2002 viesosies jau pie pieminētajām Latvijas čempionēm Stopiņu NHK, kas kļuvusi par labāko komandu Latvijā ne vien pēdējās divās sezonās, bet arī piecās no pēdējām septiņām (2011., 2012., 2014., 2016., 2017.). Starpsezonā čempiones sastāvu papildinājušas ar jaunajām Patrīciju Prūsi (ir arī LAT-2002 pieteikumā) un Patrīciju Zālīti, kā arī Agni Skābardi (iepriekš spēlēja LSPA, bet pērn, lai arī bija pieteikumā, nevienu spēli neaizvadīja), pēc gada pārtraukuma ierindā atgriezusies vārtsardze Baiba Baumane, vēl viens papildinājums vārtsargu līnijā ir Valērija Iļjiniha no Skrīveriem.

Savā pirmajā pārbaudījumā, jau pieminētajā Ārona kausā, LAT-2002/Dobele ierindojās sestajā vietā septiņu komandu konkurencē, apsteidzot vien Skrīverus. Spēlējot pēc saīsināta laika formāta (2x15 minūtes) jaunās handbolistes piekāpās arī divām komandām, ar ko sacentīsies šajā nedēļas nogalē - pret šīvakara pretinieki Jēkabpili tika zaudēts ar 14:22 (4:12), bet "REIR Dobeli" – 14:17 (5:10).

Vēl vienā sieviešu Virslīgas duelī svētdien plkst. 18:30 (pēc "Mini handbola kausa" pirmā turnīra Salaspilī) spēkiem mērosies divas komandas, kas šopavasar tikās Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā – Salaspils sporta skola un Jēkabpils sporta skola. Toreiz panākumu divu spēļu summā (62:50 – 37:29, 25:21) guva salaspilietes, savukārt Ārona kausā abu komandu ceļi nekrustojās, tādējādi šī būs komandu pirmā tikšanās kopš ceturtdaļfināla.

Latvijas čempionāts sievietēm. Kalendārs

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv