Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Līderu duelis: čempiones uzņems vicečempiones

Jānis Pārums

Līderu duelis: čempiones uzņems vicečempiones
Foto: Elvijs Ozoliņš

Sestdien plkst. 14:00 Latvijas sieviešu Virslīgas čempionātā tiksies iepriekšējās sezonas čempiones Stopiņu NHK un vicečempiones "Latgols".

Zīmīgi, ka pirmajos mačos abas komandas zaudējuma rūgtumu nav piedzīvojušas – Stopiņiem divas uzvaras un neizšķirts, "Latgolam" divas uzvaras. Identiska bilance kā Stopiņiem ir arī "REIR Dobele" handbolistēm, kas pagājušās nedēļas nogalē tieši sacentās ar stopiņietēm un, esot vairākumā, pēdējo minūšu laikā atspēlējās no -4 un izrāva neizšķirtu 29:29. Stopiņu NHK komanda Dobelē gan spēlēja vien septiņu spēlētāju sastāvā, bet pēdējās 13 minūtes aizvadīja mazākumā.

Jāpiebilst gan, ka Stopiņu komanda nevienā no pirmajām trim spēlēm nav bijusi vairāk nekā deviņu spēlētāju sastāvā, tiesa, iepriekš tas neliedza tikt pie uzvarām (33:14 pret LSPA, 33:24 pret Jēkabpili), kamēr pirms nedēļas tā tika būtībā izlaista no rokām. Līderes gan Stopiņos palikušas ierastās – trijos mačos 24 vārtus iekrājusi Elita Ekkerte, par četriem mazāk ir Elzai Seržantei, bet tālāk seko Lana Nikolajeva (18), Ivita Asare (16) un Daina Sergejeva (13).

Ludzas komanda pirmajās spēlēs apspēlēja Salaspils sporta skolu (37:28) un LSPA (21:17), abos gadījumos gūstot panākumu savā laukumā, bet Stopiņos aizvadīs savu pirmo izbraukuma spēli. Pirmajos mačos līderes lomu "Latgolā" uzņēmušās Kristīne Daņiļenko (18 vārti) un Laura Rutkovska (11), bet pārējās komandas guvušas mazāk par diviem vārtiem.

Jāpiebilst, ka "Latgolam" šī nedēļas nogale solās būt sarežģīta, jo svētdien ludzānietes viesosies Dobelē, lai sacenstos ar vēl vienu komandu, kas cīnās bez zaudējumiem. Iespējams, ka pēc šīs nedēļas nogales sieviešu Virslīgā paliks tikai viena komanda, kas nav izjutusi zaudējumu rūgtumu, tiesa, tas gadījumā, ja nebūs neizšķirtu.

Sestdien (14:00) vēl vienā duelī tiksies abas sieviešu Virslīgas pastarītes LSPA un Salaspils sporta skola. Šobrīd abas komandas piedzīvojušas pa trim zaudējumiem (nedaudz sliktāka vārtu attiecība ir salaspilietēm) un noteikti cer tikt pie pirmā panākuma. Kurai no komandām tas izdosies?

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv