Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK un "Latgols" dāmas iesildīsies LHF kausam

Jānis Pārums

Stopiņu NHK un "Latgols" dāmas iesildīsies LHF kausam
Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Foto: Jānis Līgats

Sestdien Latvijas sieviešu handbola čempionātā tiks aizvadītas divas spēles. Vienā no tām tiksies iepriekšējās sezonas divas labākās komandas – Stopiņu NHK un Ludzas "Latgols". Spēles sākums plkst. 14:00.

Zīmīgi, ka abu komandu trešā tikšanās reize notiek tieši nedēļu pirms LHF kausa izcīņas, kur šīs abas komandas vēlreiz tiksies pusfinālā. Turnīrs norisināsies 28. un 29. janvārī Ludzā un dāmas par šo trofeju sacentīsies pirmoreiz.

Stopiņu NHK un "Latgola" pirmajās divās savstarpējās spēlēs šosezon uzvaras izcīnīja pašreizējās Latvijas čempiones no Stopiņu NHK, turklāt abos gadījumos diezgan pārliecinoši – 29:20 Ulbrokā un 26:18 Ludzā. Ja Stopiņu handbolistes šosezon nav zaudējušas ne reizi un kopš vienīgā neizšķirta oktobra vidū piedzīvo astoņu uzvaru sēriju (un 12 nezaudētu spēļu sēriju Latvijas čempionātā, ieskaitot iepriekšējo sezonu), tad "Latgola" panākumu sērija ir uz pusi īsāka – četras uzvaras pēc kārtas. Pēdējā neveiksme piedzīvota tieši pret Stopiņu NHK 19. novembrī.

Jāpiebilst, ka Stopiņu NHK uzbrukuma līdere ir pieredzējusī Ivita Asare, kas 11 spēlēs izcēlusies ar 81 vārtu guvumu, kas dod augsto otro vietu arī visa čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, atpaliekot tikai no dobelnieces Lauras Ņeverovskas (112). Ceturto pozīciju ieņem Asaras komandas biedrene Elita Ekkerte (77), bet desmitniekā ir vēl divas Stopiņu handbolistes - Lana Nikolajeva ar 65 vārtiem ir septītā, savukārt Elza Seržante ar 61 - desmitā. "Latgola" līdere Kristīne Daņiļenko guvusi 64 vārtus un ieņem astoto vietu.

Turnīra tabulā stopiņietes ar 21 punktu ieņem pirmo pozīciju, bet ludzānietes nopelnījušas par trešdaļu mazāk (14) un ir trešās.

Tieši abu komandu ieņemtās vietas pēc pirmajiem diviem apļiem noteica, ka abas komandas tiksies LHF kausa pusfinālā, jo šī gada turnīra formāts paredz, ka pusfināla pāros sacenšas Latvijas čempionāta līdere pret trešās vietas īpašnieci, kā arī otrā pret ceturto vietu.

Vēl vienā spēlē, kas arī norisināsies plkst. 14:00, pastarīte LSPA savā laukumā uzņems Jēkabpils sporta skolu. Pirmajos divos apļos abās spēlēs uzvarēja jēkabpilietes, kas savā laukumā bija pārākas ar 27:21, bet pretinieču laukumā guva panākumu ar 30:19. Pēdējās trijās spēlēs Jēkabpils piedzīvojusi zaudējumus pret vadošā trijnieka komandām, bet LSPA zaudējumu sērija ieilgusi līdz septiņām spēlēm. Tādējādi vismaz vienai no komandām būs iespēja pārtraukt neveiksmju sēriju un, iespējams, atgriezties uz panākumu takas.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv