Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" play-off ievadā sagrauj Vaiņodi ar 19 vārtu pārsvaru

Rolands Eliņš

"Jūrmalas Sports" play-off ievadā sagrauj Vaiņodi ar 19 vārtu pārsvaru
"Jūrmalas Sports" handbolisti
Foto: Jānis Slišāns

Šodien SynotTip handbola Virslīgā sācies izslēgšanas spēļu turnīrs, un ceturtdaļfināla pirmajā spēlē „Jūrmalas Sports” neatstāja nekādus variantus „Vaiņodei”, uzvarot to ar 42:23.

„Jūrmalas Sports” regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā un sestajā vietā palikušo „Vaiņodi” pieveica divās no trim savstarpējām spēlēm. Taču abu komandu pēdējā tikšanās reizē pārāka bija tieši „Vaiņode”, kurā pārspēja ne tajā labākajā sastāvā spēlējošo Jūrmalas komandu ar 29:27.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē „Jūrmalas Sports” gan nebija ne mazākajā mērā noskaņots pieļaut ko līdzīgu. Spēle tika uzsākta ar izrāvienu 8:3, bet līdz puslaika beigām pārsvars tika palielināts jau līdz 19:10. Vaiņodes aizsardzība nespēja tikt galā ar aktīvās Jūrmalas komandas uzbrukumiem arī otrajā puslaikā, kad ielaida vēl 23 vārtus. Beigās sagrāve 23:42, taču milzīgajai rezultāta starpībai paliekošas nozīmes nebūs – nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas pirmā uzvarēs divās spēlēs.

Šodienas mačā ar desmit vārtiem „Jūrmalas Sports” sastāvā atzīmējās Kaspars Naglis, bet pa astoņiem pievienoja Jānis Kupčs un Mareks Černousovs. „Vaiņodi” virs ūdens ar deviņiem vārtu guvumiem centās noturēt Oskars Pāvils, kamēr Gatis Taujēns pievienoja piecus precīzus metienus.

Sērijas nākamās spēles paredzētas 24. martā plkst. 19:30 Vaiņodē un 3. aprīlī plkst. 15:00 Spuņciemā (ja nepieciešams). Pārējie divi ceturtdaļfināli – „Celtnieks” pret „Latgolu” un „Ogre/Miandum” pret ASK/LSPA – sāksies rīt.

Virslīga sievietēm
Spriedzes pilna spēle izvērtās Jēkabpilī, kur vietējās sporta skolas komanda mērojās spēkiem ar jau otro vietu regulārajā čempionātā nodrošinājušo "REIR Dobele". Jēkabpilietes pirms šī mača bija ceturtās ar cerībām pakāpties uz trešo pozīciju, ko šobrīd ieņem "Latgols". Pirmajā puslaikā četru vārtu pārsvaru ieguva dobelnieces, tomēr līdz puslaika pārtraukumam Jēkabpils SS izdevās pietuvoties līdz minimumam – 16:17.

Otrajā puslaikā pārmaiņus vadībā bija abas komandas, bet divas minūtes pirms spēles beigām +2 pārsvaru bija iekrājušas "REIR Dobele". Minūtes laikā jēkabpilietes rezultātu līdzsvaroja, turklāt galotnē viņām bija iespēja izraut uzvaru, taču Simonas Ārmanes izpildītais septiņu metru soda metiens mērķi nesasniedza – 31:31.

17.uzvaru šosezon izcīnīja turnīra līderes Stopiņu NHK, kas bez īpašām grūtībām tika galā ar pastarīti LSPA. Spēli stopiņietes iesāka ar 6:0, un, lai gan vēlāk ļāva pretiniecēm pietuvoties līdz minimumam (9:8), puslaika pēdējās desmit minūtes Stopiņu NHK atkal aizvadīja pārliecinoši, pārtraukumā dodoties ar 19:9. Otrajā puslaikā Stopiņu pārsvars vienubrīd sasniedza +15, bet spēle tika noslēgta ar 37:24.

Regulāro čempionātu jau noslēgušas "REIR Dobele" un LSPA. Dobelnieces ar 27 punktiem finišējušas otrajā vietā, bet LSPA ar diviem – noslēdzošajā, sestajā, pozīcijā. Uzvaru regulārajā čempionātā jau laiciņu iepriekš nodrošināja Stopiņu NHK, kas kārtu līdz tā beigām joprojām ir vienīgā komanda, kas šosezon nav zaudējusi (17 uzvaras, divi neizšķirti). Vienīgā intriga ir par trešo un ceturto pozīciju. Šobrīd trešās ir "Latgols", bet tikai par punktu atpaliek Jēkabpils SS. Ja svētdien "Latgols" tika pie panākuma spēlē pret Salaspili, tad arī trešās vietas liktenis būs skaidrs.

SynotTip Virslīga. Ceturtdaļfināls

Jūrmalas Sports – Vaiņode 42:23 (19:10)
Jūrmala: Naglis 10, Kupčs 8, Černousovs 8/1, Ence 6, Lībergs 5, Narme 4, Korzāns 1.
Vaiņode: O. Pāvils 9/3, Taujēns 5, A. Pāvils 4, Plūme 2, Pūpols 2, Mickus 1.
Sērijā: Jūrmalas Sports 1–0 Vaiņode

Virslīga sievietēm

Jēkabpils SS – REIR Dobele 31:31 (16:17)
Jēkabpils: Čeiča 9/4, Ārmane 7/1, Skudra 6, Kirejeva 6/1, G. Kaulakane 2, Jugāne 1.
Dobele: Ņeverovska 12/5, Freiberga 9, Purviņa 4, Dubrovska 3, Šteinerte 2, Rozenfelde 1.

LSPA – Stopiņu NHK 24:37 (9:19)
LSPA: Makarova 7/3, Skābarde 4, V. Balanda 4, Liepiņa 3, Zaščerinska 3, E. Balanda 2, Mārtiņa 1.
Stopiņu NHK: Ekkerte 10, Seržante 8, Nikolajeva 7, Ozoliņa 6, Sergejeva 6/1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-03-20 08:07, pirms 8 gadiem
Uhhhh... kas pa progresu Jūrmalai, tikko vel zaudēja Vaiņodei un tagad šitā sagrauj, laikam treneru nopelns !!!