Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pirmajā spēlē pret rumāņiem zaudē ar trīs vārtu starpību

Rolands Eliņš

"Tenax" pirmajā spēlē pret rumāņiem zaudē ar trīs vārtu starpību
Foto: handball.lv

Dobeles "Tenax" ar 35:38 piekāpās Rumānijas klubam "Potaissa Turda" Eiropas Izaicinājuma kausa trešās kārtas pirmajā spēlē, atstājot krietnu intrigu atbildes mačam, kurā noskaidrosies dueļa uzvarētājs.

Abu komandu pirmie uzbrukumi noslēdzās bez rezultatīviem metieniem, bet drīz vien Andis Ērmanis atklāja spēles rezultātu. Tomēr kopumā pirmajās minūtēs rumāņi ļoti veiksmīgi darbojās aizsardzībā, regulāri apturot dobelniekus ar deviņu metru brīvmetieniem. Līdz ar to pēc desmit spēlētām minūtēm "Tenax" bija iedzinējos ar 2:7. Lēnām gan dobelnieki ieskrējās, četrus savus uzbrukumus pēc kārtas noslēdza rezultatīvi un pietuvojās līdz 6:9, bet vēlāk pēc Egila Politera precīza metiena ātrajā uzbrukumā rezultāts bija jau 9:10.

Lieliska Māra Veršakova individuālā darbība, kurā viņš realizēja vārtsarga atsisto bumbu pēc paša metiena, vēl panāca 11:12, tomēr uz to ātri ar diviem precīziem metieniem atbildēja konkurenti. Puslaika beigu daļā pēc pārkāpuma pret Aivi Jurdžu rumāņi nopelnīja noraidījumu, kuru laikā tomēr pietuvoties neizdevās, un pēc 30 spēlētām minūtēm Latvijas čempioni bija iedzinējos ar 16:19.

Otrā puslaika sākumā "Tenax" ieguva vēl vienu vairākumu, tomēr arī šajā divminūtē pietuvoties pretiniekiem neizdevās un drīz vien mājinieki jau bija iedzinējos ar 16:22. Cīņas turpinājumā latvieši vēl panāca līdz 24:26 un tieši desmit minūtes pirms beigām arī 29:31. Piecas minūtes pirms beigām pie 32:34 Mārim Veršakovam bija iespēja izpildīt septiņu metru soda metienu, kuru gan neizdevās realizēt, bet atkal dobelnieki saņēma divas vairākuma minūtes. Brīdi vēlāk gan pats Veršakovs tika pie noraidījuma un tuvāk par divu vārtu deficītu līdz spēles beigām mājinieki vairs netika, zaudējot ar 35:38

Neskatoties uz zaudējumu, "Tenax" spēja saglabāt intrigu pirms nākamajā svētdienā viesos gaidāmās atbildes spēle. "Tenax" sastāvā rezultatīvākie ar septiņiem vārtu guvumiem bija Māris Veršakovs un Aivis Jurdžs, kamēr pretiniekiem neviens neiemeta vairāk par pieciem vārtiem.

Deviņi Rumānijas komandas spēlētāji ir 2018. gada Eiropas Izaicinājuma kausa čempioni, turklāt vēl sezonu pirms tam vienība spēlēja Eiropas Izaicinājuma kausa finālā. Kopumā dažādas rumāņu komandas iepriekšējās piecās sezonās šī turnīra finālā spēlējusi četras reizes.

"Tenax" - "Potaissa Turda" 35:38 (16:19)

Tenax: Veršakovs 7, Jurdžs 7, Arājs 5, Miķelsons 5, Ērmanis 4, Suleiko 2, Politers 2, Pančenko 2, Jansons 1.
Potaissa: Soke 5, Terzičs 5, Talass 4, Ianku 4, Pavels 4, Čintečs 3, Gita 3, Sandru 2, Givils 2, Pintoiu 2, Lazars 1, Savičs 1, Pops 1, Tālmeiers 1.

Izmantotie resursi:
EHF European Cup 2019/20