Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Tenax" arī Rīgā pieveic "Celtnieku", MSĢ/LAT-98 sakauj ASK/LSPA

"Tenax" arī Rīgā pieveic "Celtnieku", MSĢ/LAT-98 sakauj ASK/LSPA
Foto: Kārlis Briedis

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā pie devītās uzvaras deviņās spēlēs tika Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas izbraukumā ar 23:20 pieveica vicečempionus "Celtnieks Rīga", savukārt pastarīšu duelī MSĢ/LAT-98 pārliecinoši sakāva ASK/LSPA.

"Celtnieks" un "Tenax" komandām šī bija jau trešā tikšanās šajā sezonā. Pirms tam abas pa reizei bija tikušās Rīgas čempionātā un SynotTip Virslīgā, uzvaras dalot uz pusēm – Rīgas čempionātā "Celtnieks" savā mājas zālē uzvarēja ar 27:24, bet Latvijas čempionātā dobelnieki savu līdzjutēju priekšā revanšējās ar 23:17. Šovakar "Tenax" nācās iztikt bez ceļgalu savainojušā uzbrukuma līdera Anša Bilkšta, turpretī "Celtniekam" pirmoreiz šosezon laukumā devās Edgars Vadzītis, bet nespēlēja līnijas spēlētājs Roberts Freibergs.

Spēles rezultātu otrās minūtes sākumā atklāja "Celtnieka" līderis Artūrs Lazdiņš, bet "Tenax" atbildēja ar diviem vārtiem pēc kārtas, pārņemot vadību ar 2:1. Arī turpinājumā veiksmīgāku sniegumu demonstrēja viesi, 11.minūtē sasniedzot jau četru vārtu pārsvaru, bet neilgi pirms puslaika beigām Jānis Zvejnieks panāca jau +5. Puslaika pārtraukumā čempioni devās pie rezultāta 13:9 savā labā.

"Tenax" handbolistiem veiksmīgs bija arī otrā puslaika sākums, kad viesi veica izrāvienu 4:1 un panāca lielāko pārsvaru spēlē – 17:10. Mājinieki gan prata saņemties un kopīgām pūlēm uzsāka pakaļdzīšanos, ļaujot dobelniekiem 18 minūšu laikā gūt vien divus vārtus, kamēr paši izcēlās septiņreiz un 52.minūtē pietuvojās divu vārtu attālumā – 19:17. Tiesa, pēc tam ar vārtu guvumiem izcēlās Oskars Arājs, Andis Ērmanis un Kaspars Straume, panākot Dobelei +5. Atlikušo četru minūšu laikā "Tenax" panākumu nosargāja, tiekot pie devītās uzvaras deviņās spēlēs un vēl vairāk nostiprinoties SynotTip Virslīgas līderpozīcijā.

Vēl vienā spēlē spēkiem mērojās pēdējo divu vietu īpašnieces – priekšpēdējā pozīcijā esošā ASK/LSPA komanda un pastarīte MSĢ/LAT-98. Jāatgādina, ka abu komandu spēlē pirmajā aplī uzvaru ar 38:28 uzvarēja MSĢ/LAT-98. Šovakar ASK/LSPA komandai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Ēriks Drobots, ierindā nebija arī Emīls Reniņš, kas, protams, armijnieku iespējas revanšēties samazināja.

Spēli krietni veiksmīgāk iesāka viesi MSĢ/LAT-98, kas pirmo piecarpus minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 4:0, bet puslaika vidū pēc Kristera Riharda Ozola metiena panāca arī sešu vārtu pārsvaru – 11:5. Puslaika otrajā daļā armijnieki uzlaboja savu sniegumu un spēja pietuvoties triju vārtu attālumā (15:12), taču tam sekoja vairākas mājinieku kļūdas, par ko murjāņieši laukuma saimniekus sodīja ar izrāvienu 4:0, panākot tobrīd lielāko pārsvaru – 19:12. Puslaiks tika noslēgts ar sešu vārtu pārsvaru – 19:13.

Otrā puslaika sākumā ASK/LSPA izdevās deficītu sadeldēt līdz četriem vārtiem (20:16), tomēr tuvāk gan pašu kļūdu, gan viesu vārtsarga Ulda Jansona veiksmīgā snieguma dēļ tikt neizdevās. Drīz vien MSĢ/LAT-98 veica kārtējo izrāvienu, kas 46.minūtes sākumā pirmoreiz ļāva panākt jau desmit vārtu pārsvaru – 29:19. Maksimālo atrāvienu viesi sasniedza pārdesmit sekundes līdz spēles beigām, kad ātrajā uzbrukumā pēc Igora Ignatjeva piespēles punktu spēlei pielika Armands Usāns – graujoša MSĢ/LAT-98 uzvara ar 40:26.

SynotTip handbola Virslīga

Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 20:23 (9:13)
Celtnieks: Lazdiņš 6, Lisovskis 4, Eglītis 3, Vadzītis 2, Balceris 2/2, Čikuts 1, Leja 1, Jablonskis 1.
Tenax: Arājs 7, Ērmanis 5, Straume 3, Politers 3, Miķelsons 2, Zvejnieks 2, Hovratovičs 1.

ASK/LSPA – MSĢ/LAT-98 26:40 (13:19)
ASK/LSPA: Grēberis 7, Skopincevs 5/1, Sūnaitis 4, Zariņš 3, Liepiņš 2, Miemis 2, Vilsons 1, Bunkus 1, Lubgāns 1/1.
MSĢ/LAT-98: Gorbunovs 9, Ignatjevs 8, Strazdiņš 6/2, Kurzemnieks 4, Ozols 4, Usāns 3, Pančenko 2, Meikšāns 2, Rubins 1, Šuleiko 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-11-17 06:37, pirms 7 gadiem
Apsveicu komandas ar uzvaru.Teikšu godīgi esmu par labu handbolu un par dudzu spēļu translēšanu kopumā,bet pastarīšu handbolu izturējām live translācijā 10min Tiešām,neredzu jēgu translēt šitādas spēles,būtu labāk Tenax un Celtnieka duēli parādījuši. Rādot pastarīšu handbolu,nevienu sponsoru mūžā nepiesaistīs. ps. Tas bija mans un vēl vairāku handbola līdzjutēju un draugu viedoklis.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.