Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Lat-96" jauno Salaspils halli iesvēta ar uzvaru pār "Ogri"

"Lat-96" jauno Salaspils halli iesvēta ar uzvaru pār "Ogri"
Ingus Kivlenieks (Lat-96)
Foto: Helmuts Tihanovs

Latvijas handbola virslīgā vīriešiem aizvadītas čettas spēles. Uzvaras svinēja abas turnīra līdervienības – "Jūrmalas Sports" un "Celtnieks/LSPA", savukārt trešo uzvaru šosezon svinēja "Lat-96", kas Salaspils jauno halli atklāja ar panākumu pret "Ogri" (25:21). Dāmu virslīgā uzvarēja Stopiņu komanda, kas spraigā spēlē izcīnīja minimālu uzvaru pret LSPA (26:25).

Virslīgas kopvērtējuma vadībā esošie "Jūrmalas Sporta" handbolisti šodien ar 25:16 pārspēja Stopiņu komandu. Jūrmalas vienība sāka spēli ar 4:0, līdzīgu pārsvaru noturot līdz puslaika pauzei (13:8), bet otrajā puslaikā favorīti palielināja atrāvienu un uzvarēja ar 25:16.

Edvīns Latkovskis "Jūrmalas Sporta" rindās bija rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem, piecus pievienojot Marekam Černousovam. Andris Lazda Stopiņu komandā bija labākais, gūstot tieši pusi no visiem kluba vārtu guvumiem. Jūrmalnieki saglabā vadību kopvērtējumā, uzvarot sešās no septiņām spēlēm. Stopiņu handbolisti ir astotie 10 komandu konkurencē.

Citā spēlē "Celtnieks/LSPA" izbraukumā noturēja pārsvaru pār Vaiņodes komandu (33:30). Viesi izvirzījās vadībā jau pirmajā minūtē un visas cīņa garumā neļāva laukuma saimniekiem pat panākt izlīdzinājumu.

10 vārtus "Celtnieka/LSPA" labā guva Artis Kurmēns, bet astoņus pievienoja Artūrs Lazdiņš. Vaiņodes labā pa pieciem vārtiem guva Normunds Pāvils, Oskars Pāvils un Artūrs Auders. "Celtnieks/LSPA" saglabā otro vietu kopvērtējumā, septiņās spēlēs izcīnot piecas uzvaras un vienu neizšķirtu, savukārt Vaiņode ieņem piekto pozīciju.

Jauno Salaspils halli ar uzvaru iesvētīja "Lat-96", kas jau spēles sākumā ieguva vairāku vārtu pārsvaru un vadību noturēja līdz pat mača beigām - 25:21 (12:10). Mājiniekiem deviņus vārtus guva Toms Lielais, bet viesiem ar astoņiem precīziem metieniem atbildēja Arvis Laganovskis. Pie panākuma tika arī Ludzas 'Latgols", kas otrajā puslaikā Ulbrokā salauza RTU pretestību - 26:20 (10:8). Ludzas kluba rindās astoņus vārtus guva Austris Tuminskis, bet mājiniekiem seši vārti Pētera Trojanovska kontā.

Šodien norisinājās arī viena sieviešu Virslīgas handbola spēle, kurā ''Stopiņu NHK'' uzņēma pagājušā gada čempiones LSPA komandu. Lielāko spēles daļu vadība bija viešņas no Rīgas, bet otrajā puslaikā mājinieces lēnām vilka klāt un prata arī pārņemt vadību. Nekur gan ''Stopiņu NHK'' aizbēgt neizdevās, tādējādi bija ļoti saspringta galotne - divas sekundes pirms beigām pie 26:25 par labu mājiniecēm LSPA bija iespēja mest septiņu metru soda metienu, tomēr lieliska vārtos bija Baiba Baumane, nodrošinot uzvaru tieši savai komandai.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv