Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sievietes noslēgs regulāro turnīru, vīriešiem - trīs mači

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Sievietes noslēgs regulāro turnīru, vīriešiem - trīs mači
Ēriks Drobots (ASK/LU)
Foto: handball.lv

Pēdējā Latvijas Virslīgas čempionāta spēlēm regulārajā turnīrā sievietēm otro uzvaru lūkos izcīnīt "LAT-98" handbolistes, kuras sestdien plkst. 17:00 Jēkabpilī uzņems Dobeles SS/REIR. Virslīgā vīriešiem sestdien tiks aizvadītas trīs spēles Ludzā, Ulbrokā un Dobelē.

Neatkarīgi no "LAT-98" - Dobeles SS/REIR spēles iznākuma, jau tagad zināms, ka dobelnieces par vietu pusfinālā tiksies ar Salaspils SS handbolistēm. 8. martā komandas tiksies Salaspilī, bet 16. martā - Dobelē. Šī ceturtdaļfināla uzvarētāja divu spēļu summā pusfinālā tiksies ar līderēm Stopiņu NHK, savukārt otrajā pārī par iekļūšanu finālā cīnīsies "SK Latgols" un LSPA handbolistes.

"LAT-98", kas spēlē ārpus konkurences, sestdien noslēgs sezonu Virslīgā. Šobrīd jaunās komandas kontā ir tikai viena uzvara (pret Salaspils SS), bet spēlētājas ir apņēmības pinas punktu bagāžu papildināta. Savstarpējās spēlēs dobelnieces svinējušas uzvaras ar 34:31 un 28:26.

Virslīgā vīriešiem sestdien paredzētas trīs spēles, kurās pirmā piecinieka komandas spēlēs ar pēdējo trīs vietu īpašniecēm. Čempioni "SK Latgols" plkst. 14:45 pie sevis uzņems RTU, līgas pastarīši Stopiņu NHK plkst. 15:00 Ulbrokā spēlēs ar "Jūrmalas Sports", bet plkst. 17:00 līderi Dobeles "Tenax" savā laukumā tiksies ar ASK/LU.

Jau tagad zināms, ka Latvijas Virslīgas čempionāta izslēgšanas turnīrā neiekļūs Stopiņu NHK (LAT-96 spēlē ārpus konkurences). Tajā čempions tiks noskaidrots pēc izslēgšanas spēļu principa, sākot ar ceturtdaļfinālu. Līdere ar 26 punktiem 14 mačos šobrīd Dobeles "Tenax". Regulārais turnīrs noslēgsies 15. martā.

Svētdien Baltijas līgas ietvaros mūsu vienīgā pārstāve "Celtnieks/LSPA" izbraukumā plkst. 14:00 spēlēs ar Lietuvas čempioniem Klaipēdas "Dragunas". Lietuvieši ar 11 punktiem desmit spēlēs turnīra tabulā šobrīd ieņem ceturto vietu, kamēr "Celtnieks/LSPA" ar sešiem punktiem 11 mačos – sesto.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv