Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Zvaigžņu spēlē uzvar Rietumu handbolisti, MVP - Politers

Andrejs Siliņš

Zvaigžņu spēlē uzvar Rietumu handbolisti, MVP - Politers
Egils Politers, saņemot MVP atzinību
Foto: Romualds Vambuts

Pirmoreiz Latvijas handbola vēsturē tika aizvadīta Zvaigžņu spēle, kurā sacentās vīriešu Virslīgas Austrumu un Rietumu komandas. Dobelē notiekošajā mačā ar 55:51 uzvarēja Rietumu komanda. Par MVP tika atzīts Egils Politers no Dobeles "Tenax" vienības.

Dobelē un Latvijā vēl nebijušā pasākumā - handbola Zvaigžņu spēlē - dalībnieki tika izraudzīti gan ar līdzjutēju balsojuma palīdzību, gan ņemot vērā treneru viedokli. Atšķirībā no ierastā handbola spēles formāta, šajā mačā tika aizvadīti trīs periodi, katrs 20 minūšu garumā, turklāt par atraktīvi gūtiem vārtiem tika piešķirti divi punkti.

Spēle

Pirmajā periodā spēlētāji centās iejusties mača gaisotnē un izmēģināja iespaidīgus un neierastus handbola spēles elementus. Tika izpildīti metieni gan atmuguriski, gan no laukuma otras malas, taču vadībā ar 17:13 izvirzījās Rietumi. Spēlei turpinoties nepiespiestā gaisotnē, parādījās arvien jauni elementi kā metieni no gaisa pēc piespēles saņemšanas lēcienā.

Protams, aizsardzības intensitāte bija tuvu nullei, kā jau tas raksturīgi šāda tipa spēlēm jebkurā sporta veidā. Egils Politers un Andis Ērmanis minūtes desmit pirms beigām veica neordināru gājienu, uzkāpjot uz pleciem tā saucamajā kukuragā, kas noveda pie tūlītēja vārtu guvuma. Vārtus guva arī Austrumu vārtsargs ogrēnietis Lauris Ozoliņš, aizsvinoties un nepaspējot atgriezties savos vārtos pirms tajos kārtējo reizi ielidoja bumba.

Pēc pēdējā minūtes pārtraukuma, lai mēģinātu atspēlēties no mīnusiem, Austrumu komanda ņēma talkā papildus bumbas. Rietumi gan nebija ar mieru atdot uzvaru un noturēja visa mača garumā turēto vadību - 55:51. Vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu saņēma Egils Politers no mājinieku Dobeles "Tenax" komandas.

Metienu konkursi

Pēc pirmā perioda notika pamatsacensības metienu konkursos. Atraktīvākā metiena konkursā piedalījās 11 sportisti, taču izdomas ziņā grūti pārspēt bija "Jūrmalas" handbolistu Jāni Šteinbergu, kurš savu izgājienu viens pret viens realizēja, tērpies gotiņas kostīmā. Savukārt Andim Ērmanim, kurš bija nolēmis mest tērpies kā multiplikācijas filmu varonis Pikaču, taču viņam vārtsargu izdevās pārspēt tikai ar kādu piekto metienu. Precizitātes konkursā uzvaru svinēja „Latgols” spēlētājs Austris Tuminskis, kuram vienīgajam izdevās abos mēģinājumos sasniegt vienādu rezultātu – pa astoņiem punktiem.

Zvaigžņu spēles 2014 sastāvi

Rietumi: Rūdolfs Zitmanis, Oskars Pāvils, Kristaps Mickus (HK Vaiņode), Andis Ērmanis, Ēriks Blūms, Gints Grandbergs, Egils Politers, Aleksandrs Krastiņš, Ivars Lācis (Dobeles Tenax), Raitis Ence, Rolands Ivanovs, Jānis Šteinbergs (Jūrmalas Sports), Māris Grēberis (RTU), Kristaps Bārbals (ASK/LU)
Treneri: Sandris Veršakovs, Arnis Butans, Ivars Dumarāns

Austrumi: Lauris Ozoliņš, Arvis Laganovskis, Dzintars Dravnieks (HK Ogre), Artis Laganovskis, Toms Lielais, Artis Kurmēns, Elvijs Lazda, Artūrs Buračevskis (Celtnieks/LSPA), Agris Kušners, Aleksandrs Pegasovs, Aleksandrs Gavrilovs, Vitālijs Borisenko, Austris Tuminskis, Edgars Rancāns (SK Latgols)
Treneri: Andrejs Narnickis, Dmitrijs Bražņikovs, Andris Molotanovs

  +3 [+] [-]

, 2014-03-22 19:04, pirms 10 gadiem
daudz komentāri hahahha....labs pasākums izdevās...ps.nākamgad konkursā, bērniem kuri netrāpa vai nemaz netiek līdz mešanai pa vārtu pārlikni, arī vajag veicināšanas balvas...kaut vai čupa čups

  +2 [+] [-]

, 2014-03-22 19:09, pirms 10 gadiem
kopumā bija ļoti OK, manuprāt. ļoti kvalitatīvi tika filmēts no vairākiem skatu punktiem - federācijai un organizētājiem un protams visiem atbalstītājiem (Agrofirmai Tērvete, Tenax, Dobeles Dzirnavnieks un pārējiem) liels liels respekts un paldies par šo pasākumu. Nedaudz nopietnāk vienīgais varēja tas viss būt tieši spēles laikā un pietiktu ar 40 min jo pēdējās jau bija pārāk daudz kļūdas un vairs nebija skatāms... bet pirmās 20 min bija ļoti kvalitatīvs handbols un skatāmas izspēles - SUPER! Mareks super novadīja un Arvis ar Kasparu ļoti kvalitatīvi nokomentēja pasākumu... ļoti pozitīvi kopumā. Nedaudz īzbesīja cirka priekšnesumu ilgums

  +5 [+] [-]

, 2014-03-22 19:21, pirms 10 gadiem
zin,šitais pasākums pat skatāmāks bija par izslavētā basketbola pēdējo gadu zvaigznu spelem

  +1 [+] [-]

, 2014-03-22 19:52, pirms 10 gadiem
[quote flocis]
daudz komentāri hahahha....labs pasākums izdevās...

Acīmredzot, tieši tāpēc, ka pasākums izdevās patiešām labs, to komentāru ir tik, cik ir - visi devušies svinēt, nevis rakstīt to, kas uz sirds =)

Paldies LHF, paldies Dobelei - bija neiedomājami labi, izcili!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-03-22 19:58, pirms 10 gadiem
Arvim pluss par komentēšanu. Savā stilā džeks mauc un zinot viņu, tad var pasmieties. Var piekrist, ka 3/3 bija tāda neskatāma, jo džeki jau visu bija parādījuši. Bet pasākums labs

     [+] [-]

, 2014-03-23 15:25, pirms 10 gadiem
Pasākums brīnumainā kārtā labi noorganizēts. Bija prieks tur atrasties. Paldies visiem.

     [+] [-]

, 2014-03-23 23:09, pirms 10 gadiem
tiesam izdevies pasaakums

     [+] [-]

, 2014-03-24 10:42, pirms 10 gadiem
Savādi. Laikam tiešām esmu sociopāts, pesimists un tā tālāk, bet es šajā pasākumā redzēju arī mīnusus. Konkursi bija forši, izņemot rezerves šķīvīšu neesamību, piezemējumu neņemšanu vērā. Bet pati spēle sevi laikam ātri izsmēla, jo nepatika tas, ka vārtos iestājas divi cilvēki, pretinieku komandas spēlētājs ieiet vārtos. Ok, tomāta atvairījums man ļoti patika, bet vispār... Tajā spēlē vajadzētu parādīt visu, ko spēlētāji māk no tehniskā viedokļa, nevis no skatītāju izklaidēšanas viedokļa. Jā, vēl Šuriks spēlētāja formā... nu, nezinu. Prasās mazliet nopietnāk, bet patīkami, ka vispār kaut kas notiek.

     [+] [-]

, 2014-03-24 15:37, pirms 10 gadiem
Protams, var piekrist un nepiekrist Tev!
Neaizmirsīsim, ka šāds pasākums notiek pirmo reizi un pieredze nebija ne organizatoriem, ne spēlētājiem šis bija kā izmēģinājuma pasākums. Bet kopumā noteikti pasākums ar + zīmi, vai ne tā? Misēkļi un aizķeršanās gadās pat milzīgos koncertos, šovos, kaut vai tos rīko profesionāļi ar milzīgu finanšu budžetu!

PS. pasākums bija izdevies, protams, ar iespēju izaugsmei! Tie bija lieliski handbola svētki! Ceru, ka popularitāte augs.
Par lielu handbolu Latvijā! Un par lielisku play-off(u)
neeeee rakstīja: Savādi. Laikam tiešām esmu sociopāts, pesimists un tā tālāk, bet es šajā pasākumā redzēju arī mīnusus. Konkursi bija forši, izņemot rezerves šķīvīšu neesamību, piezemējumu neņemšanu vērā. Bet pati spēle sevi laikam ātri izsmēla, jo nepatika tas, ka vārtos iestājas divi cilvēki, pretinieku komandas spēlētājs ieiet vārtos. Ok, tomāta atvairījums man ļoti patika, bet vispār... Tajā spēlē vajadzētu parādīt visu, ko spēlētāji māk no tehniskā viedokļa, nevis no skatītāju izklaidēšanas viedokļa. Jā, vēl Šuriks spēlētāja formā... nu, nezinu. Prasās mazliet nopietnāk, bet patīkami, ka vispār kaut kas notiek.