Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobele atspēlējas un izrauj neizšķirtu pret mazākumā spēlējošo Stopiņu NHK

Jānis Pārums

Dobele atspēlējas un izrauj neizšķirtu pret mazākumā spēlējošo Stopiņu NHK
Foto: Jānis Līgats

Latvijas sieviešu handbola Virslīgas līderu cīņā šovakar "REIR Dobele" savā laukumā pēdējās piecās minūtēs atspēlējās no -5 un izrāva neizšķirtu pret mazākumā esošo Stopiņu NHK.

Latvijas čempiones Stopiņu NHK uz izbraukuma spēli bija ieradušās vien septiņu spēlētāju sastāvā, tādējādi spēlējot bez maiņām. Tas gan netraucēja čempionēm spēli iesākt ar iespaidīgu 9:2 pirmajās 13.minūtēs. Puslaika otrajā daļā dobelnieces pamazām iespēlējās un sāka atspēlēties, līdz pārtraukumam pietuvojoties triju vārtu attālumā – 15:12 Stopiņu NHK labā.

Otrā puslaika sākumā laukuma saimnieces pievilka jau līdz minimumam (15:14), taču drīz vien palika bez savas līderes Lauras Ņeverovskas, kam triju noraidījumu dēļ spēle priekšlaicīgi beidzās jau 36.minūtē. "REIR Dobele" gan turpināja turēties 1-2 vārtu attālumā, turklāt puslaika vidū diskvalifikāciju triju noraidījumu dēļ nopelnīja arī viena no Stopiņu vadošajām spēlētājām Ivita Asare, atstājot čempiones mazākumā. Tiesa, tas viešņas vēl vairāk sapurināja un piecas minūtes līdz spēles beigām viņam panāca jau +5, taču dramatiskā galotnē pārsvaru neizdevās nosargāt – dobelnieces atspēlējās un 19 sekundes līdz beigām Elīna Freiberga panāca neizšķirtu, bet pēdējās sekundēs stopiņietes Elzas Seržantes metiens bija neprecīzs. Neizšķirts 29:29 un abas komandas čempionātu turpina bez zaudējumiem.

Dobeles komandā deviņus vārtus guva Elīna Freiberga, savukārt Stopiņu NHK rindās tikpat vārtu guvumi Lanai Nikolajevai.

Virslīga sievietēm

REIR Dobele – Stopiņu NHK 29:29 (12:15)
REIR Dobele: Freiberga 9, Ņeverovska 7/1, Purviņa 4/1, Šteinerte 3, Veldze 3, Egle 1, Rozenfelde 1, Zinčenko 1.
Stopiņu NHK: Nikolajeva 9/3, Seržante 7, Ekkerte 5, Asare 5/2, Sergejeva 3.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +2 [+] [-]

, 2016-10-15 20:14, pirms 8 gadiem
Šodienas sieviešu spēle liek aizdomāties par sieviešu handbola nākotni Latvijā. Kā jau minēts Stopiņu komanda atbrauca ar 7.spēlētājiem, no kuriem 2. spēlētāji 40+gadi, 2.spēlētāji 35+gadi, 2.spēlētāji 25+ un tikai vārtsargs ir sešpadsmit gadīgus veca meitene (kaut vārtsargam jābūt vecākam ar pieredzi). Dobeles komandā spēlē jaunas meitenes, kuras rāda labu sniegumu pret citām Latvijas komandām, bet rezultāts bija par labu 6. Stopiņu dāmām, kuras pēdējās minūtes laukumā bija piecatā! LAIKS AIZDOMĀTIES VISIEM! STOPIŅU DĀMĀM "CEPURI NOST".