Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" handbolistes sagādā Dobelei otro zaudējumu pēc kārtas

Jānis Pārums

"Latgols" handbolistes sagādā Dobelei otro zaudējumu pēc kārtas
Kristīne Daņiļenko
Foto: Laura Grišāne

Sieviešu handbola Virslīgā sestdien Ludzas "Latgols" savā laukumā apspēlēja "REIR Dobele", sagādājot dobelniecēm otro zaudējumu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka pirmā apļa spēlē starp "REIR Dobele" un Ludzas "Latgolu" dobelnieces izcīnīja sezonas pārliecinošāko uzvaru, sagraujot ludzānietes ar +29 (45:16). Šoreiz "REIR Dobele" handbolistēm nācās sastapties ar sīkstu pretestību.

Spēli gan viešņas iesāka veiksmīgāk, izvirzoties vadībā ar 3:0 un 5:2, tomēr puslaika vidū spēle izlīdzinājās, bet pēc tam iniciatīva pakāpeniski pārgāja "Latgols" pusē. Piecas minūtes līdz puslaika beigām pēc Lauras Rutkovskas metiena ludzānietes pirmoreiz izvirzījās vadībā (11:10), bet puslaika noslēdza jau ar divu vārtu pārsvaru – 13:11.

Otro puslaiku "Latgols" iesāka ar vēl trim vārtiem pēc kārtas, palielinot atrāvienu līdz +5, taču "REIR Dobele" prata šo deficītu atspēlēt un puslaika vidū panākt izlīdzinājumu – 18:18. Tiesa, vadību viešņas tā arī neatguva, jo vēlāk mājinieces veica vēl vienu izrāvienu un desmit minūtes līdz spēles beigām atjaunoja četru vārtu pārsvaru – 25:21. Visi dobelnieču mēģinājumi atspēlēties atlikušajā laikā cieta neveiksmi un "Latgols" izcīnīja panākumu ar 30:26, sagādājot dobelniecēm otro zaudējumu sezonā, turklāt pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās 11 vārtus guva Kristīne Daņiļenko, bet astoņi vārti Lauras Rutkovskas rēķinā. Zaudētājām pa sešiem vārtiem guva Elīnai Freibergai, Dinijai Purviņai un Laurai Ņeverovskai, kurai šī ir pagaidām mazrezultatīvākā spēle šosezon.

Sieviešu handbola Virslīga

Ludzas Latgols – REIR Dobele 30:26 (13:11)
Latgols: Daņiļenko 11/5, Rutkovska 8, Sidorova 3, Borisenko 3, Matisāne 2, Sidorova 2, Haindrava 1/1.
REIR Dobele: Ņeverovska 6/1, Freiberga 6, Purviņa 6, Šteinerte 3, Rozenfelde 3, Egle 1, Zinčenko 1.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv