Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijai pārbaudes spēlē vēl viens pārliecinošs zaudējums pret Lietuvu

Jānis Pārums

Latvijai pārbaudes spēlē vēl viens pārliecinošs zaudējums pret Lietuvu
Rihards Lejs un Māris Veršakovs
Foto: Romualds Vambuts

Šodien zaudējumu arī otrajā pārbaudes spēlē pret Lietuvu piedzīvoja Armanda Uščina vadītie Latvijas handbolisti, kas šoreiz piekāpās ar 23:36.

Jāatgādina, ka dienu iepriekš latvieši rezultatīvā spēlē piekāpās ar 30:40, bet Raimonds Trifanovs Latvijas izlases labā guva 11 vārtus, turklāt realizēja visus deviņus septiņu metru soda metienus. Iepriekšējā spēle bija debija ne tikai galvenajam trenerim Armandam Uščinam, bet arī vairākiem spēlētājiem – Guntim Piļpukam, Artūram Meikšānam, Ņikitam Pančenko un Elvijam Kušneram.

Šodienas spēlē rezultātu atklāja latvieši, kad precīzi uzbrukuma Māris Veršakovs, bet puslaika turpinājumā norisinājās diezgan līdzīga cīņa bez lielām rezultāta svārstībām. Būtisks pavērsiens notika pēc puslaika vidus, kad latvieši 15 minūšu laikā guva vien trīs vārtus, bet lietuvieši atbildēja ar desmit. Tādējādi no sev labvēlīgā 11:10 Latvija nokļuva iedzinējos ar sešu vārtu deficītu un puslaiku noslēdza ar 14:20.

Lietuvas handbolistu pārākums izpaudās arī otrajā puslaikā, kad mājinieku atrāviens turpināja pieaugt, sasniedzot un pārsniedzot desmit vārtu pārsvaru. Latvijai turklāt arī ne pārāk veiksmīgi klājās ne tikai aizsardzībā, bet arī uzbrukumā, tādējādi piedzīvota sakāve ar 23:36.

Jāpiebilst, ka 15. un 18. jūnijā Latvijas izlase aizvadīs noslēdzošās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, attiecīgi, savā laukumā spēkojoties ar Ungāriju un izbraukumā ar Dāniju. Tajās piedalīsies arī mūsu līderi Dainis Krištopāns un Aivis Jurdžs, kā arī vēl vairāki nozīmīgi spēlētāji, kas pārbaudes spēlēs nepiedalījās. Jāpiebilst, ka uz Lietuvu latvieši devās praktiski ar otro sastāvu un galvenais uzdevums bija pārbaudīt valstsvienības tuvākās rezerves.

Pārbaudes spēle

Lietuva – Latvija 36:23 (20:14)
Latvija: Veršakovs 7, Trifanovs 5/1, Dude 3, Lazdiņš 3, Ignatjevs 2, Kiršteins 1, Kurzemnieks 1, Leja 1.

Latvijas izlases sastāvs:
Rihards Leja, Igors Ignatjevs, Artūrs Lazdiņš (visi – Celtnieks Rīga), Raimonds Trifanovs (SV Beckdorf, Vācija), Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Emīls Kurzemnieks, Ņikita Pančenko (abi – Dobeles Tenax), Uvis Strazdiņš (Ogre/Miandum), Ingars Dude (Limoges Hand87), Einārs Kiršteins (Herulf, Norvēģija), Artūrs Meikšāns, Guntis Piļpuks, Elvijs Kušners (visi – SK Latgols), Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija).
Galvenais treneris: Armands Uščins.
Treneri: Andrejs Narnickis, Arnolds Straume.
Fizioterapeite: Agate Ādiņa.

Lietuvas izlases sastāvs:
Lukas Gurskis, Giedrius Morkūnas, Benas Vaicekauskas, Vilius Rašimas, Aidenas Malašinskas, Benas Petreikis, Lukas Juškėnas, Benas Butkus, Gintaras Cibulskis, Valdas Drabavičius, Laurynas Palevičius, Mindaugas Urbonas, Skirmantas Plėta, Karolis Antanavičius, Domantas Pukas, Lukas Simėnas, Modestas Štarolis, Edvinas Vorobjovas, Mindaugas Dumčius, Rolandas Bernatonis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-06-10 20:06, pirms 7 gadiem
Atkal spēlēja ar 3 līnijām un bez vārtsarga?