Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latgols uzvar Jūrmalā, gūstot trešo panākumu pēc kārtas

Latgols uzvar Jūrmalā, gūstot trešo panākumu pēc kārtas
Jānis Pavlovičs (dzeltenajā formā no labās)
Foto: GLSportsPhoto

Šodien SynotTip handbola Virslīgas nedēļas centrālajā spēlē panākumu izcīnīja Ludzas "Latgols" handbolisti, kas izbraukumā ar 26:20 pārspēja "Jūrmalas Sportu".

Jāatgādina, ka ludzānieši sezonu iesāka ar zaudējumu "Celtniekam", kam sekoja divi panākumi, attiecīgi, pret MSĢ/LAT-98 un "Ogre/Miandum". Savukārt jūrmalnieki sezonas ievadā apspēlēja ASK/LSPA, bet otrajā mačā cīnījās neizšķirti ar Vaiņodes komandu.

Šīsdienas spēli veiksmīgi sāka "Jūrmalas Sporta" handbolisti, kuri aizvadīja debijas maču jaunajā Kauguru sporta kompleksā. Pirmo minūšu laikā jūrmalnieki ieguva 2:0 vadību, tiesa, ludzānieši ātri vien atspēlējās un astotās minūtes sākumā Jānis Pavlovičs jau pirmoreiz vadībā izvirzīja "Latgolu" – 4:3. Puslaika otrajā daļā viesi savu pārsvaru pakāpeniski palielināja, vienubrīd panākot +4, bet puslaiku noslēdzot ar 11:8.

Otrā puslaika sākumā "Latgols" veica izrāvienu 6:1, panākot jau 16:9, un praktiski pieliekot punktu intrigai par spēles uzvarētāju. 50.minūtē Vitālijs Borisenko panāca maksimālo pārsvaru – 22:14 jeb +8. "Jūrmalas Sports" gan vēl spēja sadeldēt deficītu līdz pieciem vārtiem, tomēr ludzāniešu uzvara apdraudēta netika – "Latgols" visā spēlē izcīnīja uzvaru ar 26:20, tiekot pie trešā panākuma, kas ļauj vismaz uz doto brīdi atrasties līderpozīcijās (Tenax un Celtniekam ir par diviem punktiem mazāk, bet šīs komandas aizvadījušas, attiecīgi, divas un vienu spēli mazāk).

"Latgols" rindās rezultatīvākais ar 10 vārtiem bija Jānis Pavlovičs (rezultatīvākā spēle kopš atgriešanās Latvijā), savukārt zaudētājiem pa četriem vārtiem guva Jānis Kupčs un Rolands Ivanovs.

Nedēļas spēles galvenais varonis Jānis Pavlovičs atzina, ka patīkami atkal atgriezties Latvijā un spēlēt dzimtās pilsētas klubā, kam šogad atkal ir ambīcijas cīnīties par medaļām. Viņš norādīja, uz šīs dienas uzvaras galvenajiem iemesliem: "Labi nospēlējām aizsardzībā, aizskrējām pusātrajos un arī uzbrukumā nospēlējām disciplinēti, bez liekām kļūdām. "

Viņš norādīja, ka sezonas sākumā piedzīvotais zaudējums pret "Celtnieku" savā ziņā bijis tāpēc, ka tas bija sezonas pirmais mačs: "Toreiz pietrūka saspēlēšanās. Puse komandas ir Ludzā, daži spēlētāji Rīgā vai Murjāņos, sanācām kopā pirms spēles, un uzreiz pretī bija spēcīgs pretinieks. Nedaudz arī nolūzām, pietrūka izturības, kļūdījāmies, pietiekami labi nenospēlējam aizsardzībā. Principā atdevām spēli – nevis viņi uzvarēja, bet mēs zaudējām. Iespēlēsimies, un 22. oktobrī mājās vajadzētu "Celtnieku" uzvarēt. Redzēs, kā būs ar Dobeli (jāspēlē 29.oktobrī – aut.)."

"Pirms braucu uz Latviju šķita, ka būs bēdīgāk," par handbola līmeni SynotTip Virslīgā izteicās Pavlovičs. "Taču nav nemaz tik slikti. Protams, ka Norvēģijas Virslīgā ir augstāks līmenis, viss notiek profesionālāk, bet biju gaidījis nedaudz ko citu. Daudz jau no Latvijas handbola nebiju redzējis, tik vien, cik Sportacentrs.com rādīja. Skatīties pa TV ir viena lieta, bet būt klātienē un pašam spēlēt – pavisam savādāk."

Rīt SynotTip handbola Virslīgā cīņā par pirmo uzvaru laukumā dosies ASK/LSPA un Vaiņodes komandas. Spēles sākums plkst. 15:00.

SynotTip handbola Virslīga

Jūrmalas Sports – SK Latgols 20:26 (8:11)
Jūrmalas Sports: Kupčs 4, Ivanovs 4, Ence 3, Narme 3, Gulbis 2, Černousovs 2, Grīnbergs 1, Zvejnieks 1.
Latgols: Pavlovičs 10, Gorbunovs 4, Matvejenko 2, Borisenko 2, Rancāns 2, Usāns 2, Tuminskis 2, Borodkins 1, Kušners 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-10-01 21:31, pirms 8 gadiem
Nu redzēs cik ilgi Pavlovics vilks to komandu? Baterija beigsies drīz
, 2016-10-02 13:21, pirms 8 gadiem
Tā ir pirmā spēle, kur Pavlovic iemeta 10 vārtus. Komanda ir loti laba. Diemžēl katrs dzīvo un mācās dažādās pilsētās tapec kopa satikties treniņos ir ļoti grūti, ja neveicas vienam, tad veicās otram. Pavlovics papildinajums. Lai veicās puišiem Ceru, ka Celtnieks kārtējo reizii paliks nez ilgi kārotā zelta, Finālu prognozēju 2013.gada.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.