Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

Agris Suveizda

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.

Spāniete Karlota Siganda svētdien nodrošināja neizšķirtu 14-14, eiropietēm saglabājot Sūlheima kausu savā īpašumā. "Spēlēt Spānijā savu skatītāju priekšā un dzirdēt skandējam manu vārdu, ir patiešām brīnišķīgi, ļoti īpaši, un to es nekad neaizmirsīšu," pēc kausa iegūšanas teica spāniete.

ASV šajā duelī bija nepieciešama uzvara, lai pēc diviem pēc kārtas zaudējumiem Eiropu sieviešu golfa komandai atgūtu trofeju. Šī ir pirmā reize, kad Eiropas komanda mačā ar ASV golferēm Sūlheima kausu izcīna trešo reizi pēc kārtas. Komandas pēdējā sacensību dienā aizvadīja 12 mačus.

Vienīgā spāniete Eiropas komandā Siganda veica divus lieliskus tālos sitienus, nogādājot bumbiņu uz grīna, tai skaitā 133 metrus tālu sitienu 17.bedrītes izspēlē, kā arī divreiz pēc kārtas bumbiņu nogādāja tuvu bedrītēm, izspēlējot abas bedrītes vienu sitienu zem laukuma "par" un izcīnot 14.punktu Eiropas komandai. Siganda šajā mačā ar 2-1 pārspēja Nelliju Kordu, kopš piektdienas izcīnot savu ceturto uzvaru pēc kārtas un kļūstot par vienīgo spēlētāju, kura aizvadītajā nedēļā izcīnīja četras uzvaras.

"Tas bija komandas darbs, un es esmu tik lepna par visām spēlētājām," sacīja Siganda. "Man patīk Sūlheima kausa sacensības, un man patīk būt Spānijā. Kauss paliek savā vietā." Eiropas izlases kapteine norvēģiete Susanna Petešena, kura pirms četriem gadiem palīdzēja Eiropas izlasei izcīnīt uzvaru kā spēlētāja, pacēla trofeju virs galvas, bet pēc tam to pašu savu skatītāju priekšā izdarīja Siganda. Spānijas karalis Felipe VI piedalījās apbalvošanā, apskaujot Sigandu. Komandas svētdienu bija sagaidījušas ar neizšķirtu 8-8, bet piektdienas rītu ASV bija sākusi ar savu visu laiku labāko startu (4-0). Pēdējā dienā katra no komandām uzvarēja pa pieciem dueļiem, diviem beidzoties neizšķirti.

Tagad Eiropas komanda ir uzvarējusi trīsreiz pēc kārtas, pirms panākuma Spānijā triumfējot arī 2019.gadā Skotijā un 2021.gadā ASV. Spānija šīs sacensības rīkoja pirmo reizi, 26 gadus pēc tam, kad tā Sanrokē uzņēma Raidera kausu vīriešu sacensību dalībniekus. Šī gada Raidera kausa sacensības šonedēļ notiks Romā. Nākamā gada Sūlheima kausa izcīņa notiks ASV, golferēm tiekoties Roberta Trenta Džounsa golfa klubā Virdžīnijas štata Geinsvilas pilsētā.

Izmantotie resursi:
LETA