Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

87 gadu vecumā miris leģendārais golferis Arnolds Pālmers

Agris Suveizda

87 gadu vecumā miris leģendārais golferis Arnolds Pālmers
Arnolds Pālmers
Foto: The Image Works/Scanpix

Sirds problēmu dēļ 87 gadu vecumā miris leģendārais golferis Arnolds Pālmers, vēsta ESPN. Par Karali sauktais Pālmers piecas dekādes ilgās profesionālās karjeras laikā četras reizes triumfēja "Masters" turnīrā, divreiz – "The Open Championship" un vienreiz – "U.S. Open".

"Esam neizsakāmi sarūgtināti par Arnolda Pālmera – golfa lieliskākā vēstneša – nāvi," teikts ASV Golfa asociācijas paziņojumā. "Arnolds Pālmers vienmēr būs čempions – jebkurā šā vārda nozīmē. Ar savu sāncensības garu, krietnumu, rūpēm pret golferiem un golfa faniem viņš iedvesmoja vairākas paaudzes mīlēt golfu."

"Mūsu stāsti par viņu ne tikai piepildīs golfa vēstures grāmatu lapas un muzeju sienas, bet arī mūsu pašu personīgās golfa atmiņas. Golfs patiešām ir labāks viņa dēļ un tik daudzos veidos nekad vairs nebūs tāds pats," paziņojumā turpināts.

"Nav neviena veida, kā pienācīgi aprakstīt milzīgo zaudējuma sajūtu, ko visi jūtam pēc šo ziņu uzzināšanas," sacīja "PGA Tour" komisārs Tims Finčems. "Tas nav pārspīlējums sacīt, ka bez Arnolda Pālmera nebūtu PGA tūres. Bez Arnolda Pālmera nebūtu arī Golfa kanāla…Fakts, ka viņa popularitāte ne pazuda vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu pēc viņa pēdējās uzvaras, liecina par to, cik liela personība, ikona un leģendāra figūra viņš bija."

Profesionālo karjeru Pālmers sāka 1954. gadā un jau drīzumā debijas sezonā izcīnīja savu pirmo uzvaru PGA tūrē. Karalis PGA tūrē pavisam izcīnīja 62 titulus, kas ir piektais labākais rādītājs vēsturē, un 92 uzvaras starptautiskajā pieaugušo līmenī. 1960. un 1962. gadā viņš tika atzīts par PGA gada labāko spēlētāju un prēmijās pavisam iekasēja gandrīz septiņus miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
Arnold Palmer dies at 87
Arnold Palmer Dies at 87