Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gorkša komanda grauj Blekpūli, Māliņš var kļūt par BATE pamatvārtsargu

Gorkša komanda grauj Blekpūli, Māliņš var kļūt par BATE pamatvārtsargu
Kaspars Gorkšs
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Šodien Anglijas Čempionātā graujošu 5:1 uzvaru izcīnījusi Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading", nostiprinoties "play-off" zonā. Informējam arī par daudzu citu futbola leģionāru sekmēm pēdējās dienās.

Kaspara Gorkša "Reading" pirmspēdējā kārtā ar 7:1 izņirgājās par "Bolton", taču pagājušajā kārtā nolaidās uz zemes - 0:2 viesos pret "Ipswich Town". Šodien Redingai mājās noteikti bija jāpārspēj Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam daļēji piederošo "Blackpool", lai noturētos "play-off" zonā jeb labāko sešiniekā.

Minētajā 7:1 uzvarā "Reading" uzbrucējs Adams le Fondre jau 33. minūtē bija nokārtojis "hattrick" un 3:0, un šodien viņš atkārtoja ko līdzīgu. Le Fondre iesita 7. un 17. minūtē, ātri panākot 2:0. Īsi pēc pārtraukuma Pāvels Pogrebņaks panāca 3:0, bet beigās graujošais 5:1, le Fondre galu galā atkal tika pie "hattrick". Gorkšs pret savu bijušo komandu izgāja sākumsastāvā un tika nomainīts 85. minūtē pie 5:1. "Reading" pēc šīs uzvaras joprojām atrodas 6. vietā, bet aiz svītras esošā 7. pozīcijas īpašniece tiek apsteigta jau par četriem punktiem. TOP2 ir tālu (11 punkti), tāpēc primāri noturēties sešiniekā.

Vairumā valstu joprojām ir ziemas pārtraukums, un komandas aizvada pārbaudes spēles siltajās zemēs. Aleksandrs Fertovs zem birkas "Pārbaudāmais" savas jaunās komandas "Sevastopol" rindās, visticamāk, spēlēja jau iepriekš, bet spēles protokolā viņa uzvārds pirmo reizi tika vakar. "Sevastopol" Turcijā, pēc puslaika zaudējot ar 0:1 Lietuvas vicečempionei "Atlantas", uzvarēja ar 2:1, un Fertovs laukumā pavadīja visu spēli. Pēc mača "Atlantas" treneris atzina, ka Lietuvas čempionātā "Sevastopol" noteikti cīnītos par zeltu, savukārt Sevastopoles treneris norādīja, ka komandai vēl daudz jāprogresē un pagaidām ir daudz brāķa.

Denisa Rakela pārstāvētā "Cracovia" pirms trim dienām Turcijā izgāzās pret Vācijas 2.Bundeslīgas komandu "Energie Cottbus". Brīdī, kad spēli slikto laika apstākļu dēļ 56. minūtē tiesnesis pārtrauca, tablo rādīja 5:0 vāciešu komandas labā. Rakels laukumā netika, bet "Cracovia" treneris drausmīgi kritizēja savus spēlētājus, norādot uz absolūtas vēlmes trūkumu, vilšanās sajūtas radīšanu. Toties šodien "Cracovia" pret citu 2.Bundeslīgas vienību "Erzgebirge" parādīja cienīgāku sniegumu - 1:3. Mača 55. minūtē pie 1:2 laukumā uznāca Rakels, teksta tiešraidē ar savām darbībām neatzīmējoties.

Latvijas mediji, Sportacentrs.com ieskaitot, palaida garām ziņu, ka Baltkrievijas čempione BATE 9. janvārī atteikusies no līdzšinējā pamatvārtsarga Andreja Gorbunova pakalpojumiem. Tas nozīmē, ka par BATE vārtsargu numur viens, visticamāk, kļūs mūsu Germans Māliņš. Vakar BATE izlidoja uz nometni Turcijā, un Māliņš četru vārtsargu sarakstā kluba mājas lapā atzīmēts kā pirmais.

Pirms dažām dienām Kijevas "Dynamo" galvenajā komandā debitēja centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis, un šodien pārbaudes spēlē pret pazīstamo Bukarestes "Steaua" viņam atkal tika uzticēts nospēlēt 2. puslaiku. Mačs noslēdzās 0:0. Jagodinskis uzspēlēja plecu pie pleca, piemēram, ar tādiem vīriem kā Andrijs Jaarmoļenko (regulārs Ukrainas izlases spēlētājs, kurš guva vienus vārtus arī "play-off" spēlē pret Franciju), Ogņens Vukojevičs (regulārs Horvātijas izlases spēlētājs - iespējams, redzēsim viņu PK2014 finālturnīra atklāšanas spēlē pret Brazīliju) un citiem.

Turcijā atrodas arī vārtsargs Pāvels Šteinbors ar savu Zabžes "Gornik", kas pēc Polijas Ekstraklases sezonas pirmās puses atrodas augstajā 2. vietā. Pēdējo pārbaudes maču Turcijā "Gornik" nospēlēja aizvakar, ar 2:0 apspēlēja Dienvidkorejas čempioni "Pohang Steelers". Šteinbors sausā nosargāja vārtus 1. puslaikā.

Sezonas turpinājumam gatavojas arī Lodzas "Widzew". Pirms trim dienām pārbaudes spēlē 1:1 pret Polijas 1. līgas komandu "Puszcza Niepołomice". 72. minūtē izlīdzinājumu "Widzew" panāca Eduards Višņakovs, kurš spēlēja 2. puslaiku, kamēr brālis Aleksejs Višņakovs laukumā pavadīja pirmās 45 minūtes. Vēl senāk, pirms 10 dienām, "Widzew" ar 4:0 sagrāva pēc spēka 3. līgas komandu "Radomiak Radom" un pa vieniem vārtiem abu Višņakovu kontā.

Baltkrievijā "Neman" klubā pārbaudi turpina iziet uzbrucējs Ģirts Karlsons. Vakar divpusējā sparingā starp "sarkanajiem" un "dzeltenajiem" ar 6:4 uzvarēja latvieša komanda, un Karlsons iesita divus vārtus.

Renārs Rode ar savu jauno komandu "Teplice" devies uz treniņnometni Kiprā. "Teplice" treneris Zdeneks Sčasnijs par mūsu aizsargu izteicies sekojoši: "Aizsardzības spēlē viņš ir spēcīgs, taču gribētos no viņa lielāku patstāvību. Viņam Kiprā arī labāk jāiejūtas kolektīvā, vairāk jāiepazīst mūsu sistēma un savi jaunie partneri. Cerams, Kipras dabiskais zālājs šai procesā viņam palīdzēs."

Visbeidzot izcelsim, ka trešdienas vakarā Skotijas Premjerlīgā gaidāma spēle starp čempioni Glāzgovas "Celtic" un Vitālija Maksimenko "Kilmarnock". Kas zina, varbūt tieši tik zīmīgā spēlē mūsu aizsargs debitēs savas jaunās komandas rindās.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
fcsevastopol.com | официальный сайт
Cracovia
ФК БАТЭ
Футбольный клуб «Динамо» Киев. Официальный сайт
Górnik Zabrze Sportowa Spółka Akcyjna
RTS Widzew Łódź S.A. - Oficjalna Strona...
Официальный сайт ФК "НЕМАН"
iSport.cz - Nejlepší sport na internetu


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-29 19:08, pirms 10 gadiem
Māliņam lielā iespēja. Pērn tajos pāris mačos, ko aizvadīja, nospēlēja pārliecinoši, tā ka visai droši viņam varētu uzticēt pirmā numura vietu. Piedevām vēl viens no retajiem leģionāriem BATE rindās. Lai nu kā, veiksmi un ļoti ceru, ka šāds scenārijs īstenosies. Višņakovi arī pārbaudes mačos labi, Eduardam jāturpina pērnajā gadā iesāktais un Aleksejam jāmēģina atkarot vieta izlasē.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.