Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Cauņa neizmanto lielisku iespēju, CSKA tomēr izrauj uzvaru

Cauņa neizmanto lielisku iespēju, CSKA tomēr izrauj uzvaru
Keisuke Honda
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas futbola klubs Maskavas CSKA šodien aizvadīja kārtējo Krievijas Premjerlīgas spēli. Vienā no 13.kārtas centrālajiem mačiem CSKA viesojās Čečenijas galvaspilsētā Groznijā, kur divas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva uzvaru pret vietējo "Terek" (2:1). CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa laukumā pavadīja visu cīņu un tās beigu daļā neizmantoja lielisku vārtu gūšanas iespēju.

ar 27 punktiem ieņēma otro vietu, bet "Terek", atpaliekot par diviem punktiem, ierindojās ceturtajā pozīcijā. Aleksandrs Cauņa līdz šim visās Krievijas Premjerlīgas spēlēs bija devies pamatsastāvā, un izņēmums nebija arī šis mačs. Tā kā iztrūka diskvalificētā Alana Dzagojeva, Cauņa darbojās kreisās malas pussarga pozīcijā. Mājiniekiem rezervē palika bijušais "Liepājas metalurga" aizsargs Antonio Fereira, kurš šosezon sācis deviņas cīņas.

"Terek" jau astotajā minūtē atklāja rezultātu. Sergejs Ignaševičs, par spīti sākotnējam pārsvaram, pamanījās zaudēt divcīņu pie sava soda laukuma. Viņu atbruņoja Ailtons, kurš pagājušajā sezonā ar Kipras APOEL aizspēlējās līdz UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālam, un brazīlietis skaisti ieraidīja bumbu tuvajā vārtu stūrī (1:0). Drīz pēc tam Keisuke Honda neizmantoja labu izdevību, bet puslaika vidū iniciatīvu pārņēmusī CSKA panāca izlīdzinājumu.

Kreisajā flangā uzbrukumam pieslēdzās malējais aizsargs Georgijs Ščeņņikovs, kurš saņēma piespēli no Cauņas un tālāk izdarīja centrējumu soda laukumā. Honda sita uzreiz no gaisa, un arī CSKA atzīmējās ar skaistiem vārtiem (1:1). Puslaika pašā izskaņā "Terek" viesu soda laukumā radīja pamatīgu apjukumu, izdarīja vairākus sitienus pa vārtiem, bet galvaspilsētas klubs tika cauri sveikā tikai ar pamatīgu izbīli.

Pēc pārtraukuma turpinājās līdzīga spēle, bet nedaudz bīstamāki momenti bija viesiem – "Terek" vārtsargs vienreiz glāba pēc Rasmusa Elma tālsitiena. 12 minūtes pirms pamatlaika beigām CSKA bija teicama izdevība izraut uzvaru. Vēl vienu labu epizodi aizvadīja Honda, kurš izdarīja sitienu no 22 metriem, bet vārtsarga atsistā bumba lidoja tieši pa skrējienam Cauņam, kurš sita uzreiz no gaisa un no tuvas distances nespēja trāpīt tukšā vārtu stūrī.

Bez uzvaras CSKA tomēr nepalika. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām nostrādāja Zviedrijas izlases un bijušo Nīderlandes AZ pussargu saikne – Elms izpildīja standartsituāciju, bet balsta pussargs Pontuss Vērnblūms uzvarēja gaisa divcīņā (2:1). "Terek" bez uzvaras savstarpējās spēlēs palika jau astoto maču pēc kārtas – trīs neizšķirti, pieci zaudējumi. CSKA, kas nākamajā kārta Maskavas derbijā uzņems "Lokomotiv", tas Krievijas Premjerlīgā bija trešais panākums pēc kārtas. Maskavas grands arī kļuva par čempionāta pagaidu līderi – Mahačkalas "Anzhi" šovakar viesosies pie Kazaņas "Rubin".

Krievijas Premjerlīgas tabula

VKlubsSP
1PFC CSKA Moskva1330
2FC Anzhi Makhachkala1229
3FC Zenit St Petersburg1327
4FC Terek Grozny1325
5FC Spartak Moskva1322
6FC Kuban Krasnodar1322
7FC Lokomotiv Moskva1321
8FC Rubin Kazan1218
9FC Amkar Perm1318
10FC Krasnodar1316
11FC Dinamo Moskva1315
12PFC Krylya Sovetov Samara1313
13FC Rostov1310
14FC Alania Vladikavkaz1310
15FC Mordovia Saransk138
16FC Volga Nizhny Novgorod138

, 2012-10-28 15:57, pirms 12 gadiem
Jā!
, 2012-10-28 16:13, pirms 12 gadiem
Lieliski Cauna nospēlēja, kaut neguva pa pustukšajiem vārtiem...
Sportacentrs gan rullē, pat tubulu neizmainīja ka CSKA tagat ir 1 vietā
, 2012-10-28 16:20, pirms 12 gadiem
laikam spēle viņam veiksmīgāka centra pussarga pozīcijā
, 2012-10-28 16:22, pirms 12 gadiem
ko tas P nozīmē pirms FC?
, 2012-10-28 16:32, pirms 12 gadiem
Macaron* rakstīja: ko tas P nozīmē pirms FC?
professional
, 2012-10-28 18:33, pirms 12 gadiem
Cauān jau drīzumā varētu kļut par komandas izteiktu līderi, varbūt arī var kur augstāk tēmēt.
, 2012-10-28 21:44, pirms 12 gadiem
Tik nesakarīgu rakstu sen nebiju lasījis.. Brīžiem grūti saprast ko autors ir domājis ar pāris teikumiem, piemēram, ""Terek" bez uzvaras savstarpējās spēlēs palika jau astoto maču pēc kārtas – trīs neizšķirti, pieci zaudējumi. CSKA, kas nākamajā kārta Maskavas derbijā uzņems "Lokomotiv", tas Krievijas Premjerlīgā bija trešais panākums pēc kārtas. Maskavas grands arī kļuva par čempionāta pagaidu līderi – Mahačkalas "Anzhi" šovakar viesosies pie Kazaņas "Rubin"."

Pilnīgs savārstījums.. Tas nav pārmetums - vienkārši aizrādījums. Pārlasiet savus rakstus pirms publicēšanas.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.