Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Halks pārspēj Koliņko, Zjuzins asistē "Zenit" vārtu ieņemšanā

Halks pārspēj Koliņko, Zjuzins asistē "Zenit" vārtu ieņemšanā
Aleksandrs Koliņko
Foto: www.fc-baltika.ru

Šodien Krievijas kausa izcīņas 1/16 finālā Aleksandra Koliņko, Artūra Zjuzina un Alekseja Višņakova pārstāvētā Kaļiņingradas "Baltika" savā laukumā ļoti sīvā cīņā ar 1:2 piekāpās pēdējo divu gadu Krievijas čempionei Sanktpēterburgas "Zenit".

Kaļiņingradas "Baltika" pamatsastāvā izgāja Aleksandrs Koliņko un Artūrs Zjuzins, savukārt Aleksejs Višņakovs palika rezervē. Mājinieku kapteiņa lomu pildīja bijušais "Ventspils" futbolists Grigorijs Čirkins. Tikmēr titulētā Sanktpēterburgas "Zenit", ko vada itāļu pazīstamais speciālists Lučāno Spaleti, starta vienpadsmitniekā izgāja tādi vīri kā Vjačeslavs Malafejevs, Aleksandrs Aņjukovs, Brunu Alvešs, Vladimirs Bistrovs, Konstantīns Zirjanovs, Romāns Širokovs, Aleksandrs Buharovs un... pats Halks!

Un tieši Halks arī bija redzamākā persona laukumā. Pēc viena neprecīza sitiena brazīliešu uzbrucējs 13. minūtē ar neatvairāmu, spēcīgu sitienu pārspēja Koliņko - 1:0 "Zenit" ātra vadība. Toties pēc piecām minūtēm ar ļoti labu darbību izcēlās Zjuzins, piespēlējot bumbu pa sitienam partnerim Sisujevam, kurš raidīja bumbu garām vārtiem... "Baltika" drīzumā bija vēl divi momenti, pierādot, ka ar "Zenit" var cīnīties. Tiesa, viesi atbildēja ar bīstamāku uzbrucēju - Bistrovs izrāvās pret Koliņko un piespēlēja būtībā uz tukšiem vārtiem Zirjanovam, kurš gan pa lēkājošo bumbu kā nākas netrāpīja. Zjuzins kopumā bija ļoti pamanāms, bet spēle - pietiekami līdzīga. Pēc 1. puslaika - 1:0 "Zenit" labā.

Arī pēc pārtraukuma "Baltika" spēlēja bez respekta pret titulēto pretinieku, un 52. minūtē Maksims Votinovs īsā brīdī trāpīja gan pa pārliktni, gan pa stabu! Pēcāk bīstams bija arī Čirkina tālsitiens. Kamēr laukuma malā jau gaidīja Višņakovs, lai uznāktu virsū, 71. minūtē "Zenit" pēc stūra sitiena panāca 2:0 savā labā - iesita Alvešs. Uzreiz laukumā tika arī Višņakovs, bet glābt maču, protams, šādā situācijā bija ļoti grūti. Un tomēr jau 74. minūtē "Baltika" vienus vārtus atspēlēja - pēc Zjuzina stūra sitiena ar galvu iesita Maksims Plopa! Mājinieki metās glābt spēli vēl sparīgāk un pēc Zjuzina izpildītā soda sitiena 84. minūtē partneris bija tuvu, lai izlīdzinātu. Vēl pēc divām minūtēm Zjuzinu nomainīja, bet "Baltika", lai arī nospēlēja ļoti cienīgi, spēli tomēr neizglāba. Pēdējās sekundēs Buharova izgājienu viens pret vienu atvairīja Koliņko, bet viesiem svarīgākais bija noturēt 2:1 - "Zenit" 1/8 finālā. Koliņko pilna spēle, Zjuzinam 86 minūtes, Višņakovs nāca uz maiņu 71. minūtē.


, 2012-09-25 21:00, pirms 12 gadiem
Ja nebūtu Halka tad visdrīzāk Zenit paliktu bez kausa izcīņas....
Koļinko ar labi nospēlēja, Malacis
, 2012-09-25 21:06, pirms 12 gadiem
prieks par muusejiem, zjuzinu visvairaakun protams Visnakovu...100% pret shada limena klubu visiem bija iipasha motivacija un man liekas ka zjuzins sevi paradija no labakas puses!
, 2012-09-25 21:20, pirms 12 gadiem
2-1 pret chempion liigas komanda cieniijams rezultats
, 2012-09-25 22:02, pirms 12 gadiem
Tik atcerieties, ka TOP krievijas klubiem Krievijas kauss ir pie vienas vietas. Paskatieties kaut pedejo gadu rezultatus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 22:23, pirms 12 gadiem
kolinko joprojām stabils!
, 2012-09-26 00:19, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tik atcerieties, ka TOP krievijas klubiem Krievijas kauss ir pie vienas vietas. Paskatieties kaut pedejo gadu rezultatus.
Ja tā būtu, tad viņi spēlētu ar otro sastāvu...
, 2012-09-26 15:40, pirms 12 gadiem
71. minuutee Vishnjakovs esot gribeejis uznaakt virsuu
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Krollim sezona beidzas ar vilšanos

Čehijas futbola augstākajā līgā nespēja iekļūt "Vyškov", uz kuru šosezon bija izīrēts Latvijas valstsvienības uzbrucējs Raimonds Krollis. Viškovas komanda abās kvalifikācijas spēlēs ar 0:1 piekāpās "Karviná" futbolistiem.
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Dubru nomaina pirmajā puslaikā, čempione Panevēža uzvar pēc mēneša pārtraukuma

Četru neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Lietuvas čempione "Panevėžys", savā laukumā ar 2:0 pārspējot Šauļu komandu.
Kristers Tobers. Foto: Grasshoppers
4

Tobera piespēle pēdējā pamatlaika minūtē sienāžiem nosargā vietu Superlīgā

Latvijas izlases kapteiņa Kristera Tobera pārstāvētā Cīrihes "Grasshoppers" pārspēlēs par vietas saglabāšanu Šveices Superlīgā ar otrās spēles 90. minūtē gūtiem vārtiem tika pie uzvaras pār "Thun", divu spēļu summā uzvarot ar 3:2. Tobers veica rezultatīvu piespēli izšķirošo vārtu guvumā.