Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Maksimenko par finālu Vemblijā: "Pat nepaguvu nobīties"

Maksimenko par finālu Vemblijā: "Pat nepaguvu nobīties"
Vitālijs Maksimenko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Svētdienas vakarā Latvijas izlases kandidāts Vitālijs Maksimenko piedzīvoja vienu no līdz šim spilgtākajiem brīžiem karjerā - vairāk nekā 40 tūkstošu skatītāju klātbūtnē perspektīvais aizsargs palīdzēja Gērija Džonsona vadītajai "Yeovil Town" uzvarēt ar 2:1 un nodrošināt ceļazīmi uz Anglijas otro spēcīgāko futbola līgu. Jau otrdien Maksimenko bija klāt Latvijas izlases treniņā un pēc tā ar žurnālistiem dalījās iespaidos par aizvadīto maču.

"Kas tāds dzīvē laikam gadās tikai vienreiz. Sākumā, protams, neticējās. Kad atbraucu uz Vembliju, devos iesildīties – tāds adrenalīns, kad no tādas mazas pilsētas atbrauc 20 tūkstoši fanu. Tas ir neaprakstāmi. Pats stadions ir leģendārs. Kad vēl pacel kausu – tas ir kaut kas," sacīja Vitālijs Maksimenko. Vitālijs netika iekļauts pamatsastāvā, taču 77.minūtē viņam vajadzēja doties laukumā - tika savainots skotu aizsargs Džeimijs Makalisters. "Mani ņēma īrē kā trešo aizsargu – ja, nedod Dievs, kaut kas notiek ar diviem pamatsastāva aizsargiem, lai varu viņus nomainīt. Kā viņi plānoja, tā arī notika."

"Izgāju uz pēdējām 13 minūtēm, un pamatā teica, ka vienkārši ir jānosargā rezultāts," Maksimenko sacīja par treneru dotajiem norādījumiem. "Tāpēc, ka tas bija pats galvenais – mēs jau atsitāmies. Teica, ka vienkārši jānotur rezultāts. Katru bumbu, kas bija pie kājas, [jāsit] uz priekšu, tālāk no vārtiem. Sisties līdz beigām." Maksimenko tika vaicāts par to, vai tā bija viņa grūtākā spēle karjerā: "Ne tās pēdējās 13 minūtes, bet gan pēdējās sešas pieliktās. Kad ceturtais tiesnesis parādīja sešas minūtes, visi bija vienkārši šokā. Vēl bija jāspēlē sešas minūtes, un tās vilkās laikam kā pusstunda."

"Tādas atbildības man vēl nekad nav bijis – kad uz pēdējām minūtēm izlaiž Vemblijā, pie rezultāta 2:1, kad ir jānotur rezultāts...Uzstādījums bija ej [laukumā], izrauj katru bumbu, un viss. Nekur nedrīkstēja kļūdīties, ne pilīti," Maksimenko turpināja. "Vai ceļgali netrīcēja? Pat nebiju gatavs iet [laukumā]. Tikko biju apsēdies no iesildīšanās. Sēdēju 15 minūtes, trauma, un saka – velc aizsargus, ej laukumā, Maks! Tas viss notika 30 sekunžu laikā. Man teica – visos momentos spēlē ar 17.numuru. Jā [pat nepaguvu nobīties]."

"Kad uz katru spēli nāk, minimums, trīs tūkstoši un izbraukumā, maksimums, 15 tūkstoši skatītāju, tas uzreiz ir jūtams. Fani tev līdzi brauc uz katru pilsētu, autogrāfi, uzmanība, līdzjutēji. Jūtams, ka pavisam cits līmenis – gan spēles līmenis, gan attieksme pret visu," Maksimenko salīdzināja Anglijas pēc spēka trešo līgu un Latvijas Virslīgu, kurā bija spēlējis iepriekš. "Yeovil Town", uzvarot "League One" izslēgšanas spēļu finālā, iekļuva pēc spēka otrajā līgā, kurā spēlē arī Maksimenko īpašniece "Brighton&Hove Albion". Paredzams, ka gatavošanos jaunajai sezonai Maksimenko, kura īres termiņš "Yeovil Town" beidzās līdz ar finālu, sāks jau ar "Brighton&Hove Albion" pirmo komandu.


, 2013-05-22 21:24, pirms 11 gadiem
Veiksmi Anglijā!
, 2013-05-22 21:57, pirms 11 gadiem
Tas ir panākums! Ar šo ir cerības ierāpties Albionas sastāvā Novēlu Maksim noturēties Anglijā!
, 2013-05-22 22:00, pirms 11 gadiem
Taa tureet!
, 2013-05-22 22:53, pirms 11 gadiem
Cepuri nost. Jāvēl Maksimenko, lai šī spēle būtu nieks atbildības ziņā, salīdzinot ar tām, kurās būs jāspēlē nākotnē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-23 07:05, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: pec bildes izskatās,ka viņš svara izkrities,angļi nebaro?
kā var izkristies svarā? atpakaļ uz skolu, puis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-23 23:01, pirms 11 gadiem
Cik viņam gadu?
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.