Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rudņeva HSV uzņems "Mainz", Gorkša "Reading" tiksies ar "Everton"

Rudņeva HSV uzņems "Mainz", Gorkša "Reading" tiksies ar "Everton"
Kaspars Gorkšs nesenajā spēlē pret Londonas "Arsenal" (5:7)
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē kārtējās spēles aizvadīs Latvijas futbolistu pārstāvētie ārzemju klubi. Šovakar laukumā dosies abu Latvijas "Top 5" līgu pārstāvju komandas - plkst. 16:30 pēc Latvijas laika Artjoma Rudņeva "Hamburg" uzņems "Mainz", savukārt Kaspara Gorkša "Reading" pusstundu vēlāk pret "Everton" centīsies izcīnīt pirmo uzvaru šosezon.

Divpadsmito spēli Bundeslīgas sezonā aizvadīs Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Hamburg", kas savā laukumā uzņems "Mainz". Šobrīd turnīra tabulā augstāk atrodas pretinieki, kas ar 17 punktiem ieņem septīto vietu – HSV ar 14 punktiem atrodas trīs vietas zemāk. Abas savstarpējās spēles pagājušajā sezonā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, un arī citi mači ar dažiem izņēmumiem bijuši mazrezultatīvi – no pēdējām astoņām cīņām, no kurām piecas beidzās neizšķirti un nevienā neuzvarēja mājiniece, tikai trīs spēlēs komandas kopā guvušas vismaz divus vārtus.

Vārtu gūšana HSV bijusi problēma arī iepriekšējos mačos – vārti nav gūti jau 207 minūtes. Hamburgas klubs pagājušajā sezonā diezgan vāji spēlēja savā laukumā, un pārāk laba bilance nav arī šosezon – tikai seši punkti piecos mačos. Tikmēr "Mainz" tikpat punktu guvusi sešās izbraukuma spēlēs. Paredzams, ka HSV galvenā trenera Torstena Finka izvēlē salīdzinājumā ar iepriekšējo maču Freiburgā būs tikai viena izmaiņa – nespēlēs diskvalificētais centra aizsargs Pauls Šarners, kuru, visticamāk, aizstās Maikls Mansjēns.

Bez Šarnera spēlēt nevarēs arī savainotie Petrs Jirāčeks, Ivo Iličevičs un Džakopo Sala. Arī viesi nebūs labākajā virknējumā, un būtiskākais iztrūkums būs kamerūniešu uzbrucēja Erika Šupo-Motenga personā. Jāatzīmē, ka 23 gadus vecais kamerūnietis ir dzimis Hamburgā un HSV sistēmā pavadījis septiņus gadus.

Iespējamais sākumsastāvs: Adlers – Dīkmaiers, Mansjēns, Vestermans, Jansens – Badeļs, Arslans – Sons, van der Vārts, Baisters - Rudņevs

12.kārtas mači tiks aizvadīti arī Anglijas Premjerlīgā, kur Kaspars Gorkšs un "Reading" uzņems "Everton". Komandas turnīra tabulā atrodas pretējos polos. "Everton" 11 spēlēs piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu (0:2 pret WBA) un ar 20 punktiem ieņem augsto ceturto pozīciju. Tikmēr "Reading" joprojām nav neviena panākuma un ar sešiem punktiem desmit spēlēs (Gorkšs visās aizvadīja pilnas 90 minūtes) pietiek tikai 18.vietai.

"Reading" un "Everton" pēdējoreiz savā starpā tikās 2011.gada martā, kad FA kausā "Reading" uzvarēja ar 1:0. Ieskaitot arī pēdējo sezonu Premjerlīgā, "Reading" savstarpējās spēlēs ir trīs minimālas 1:0 uzvaras pēc kārtas. Savā laukumā šosezon "Reading" piecos mačos četrreiz spēlējusi neizšķirti un zaudējusi tikai "Tottenham" (1:3), bet "Everton" sešās izbraukuma spēlēs ir uzvaras Birmingemā (3:1 pret "Aston Villa") un Svonsī (3:0), kā arī jau pieminētais zaudējums pret WBA.

"Reading" šodien nevarēs palīdzēt Denijs Gatrijs, Džems Karadžans un Alekss Makartijs, bet Džimijs Kebe ir zem jautājuma zīmes. "Everton" šaubas par spēlēšanu ir beļģu uzbrucējam Kevinam Mirallasam, savukārt Derons Gibsons un Stīvens Neismits tuvojas tam, lai atgrieztos sastāvā. "Everton" sezonas sākums izdevies itin labs, un visspožāk sevi pieteicis beļģu pussargs Maruāns Felenī, kurš guvis sešus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles. Pieci vārti ir horvātam Nikicam Jelavičam, bet ar 1+3 izcēlies dienvidafrikānis Stīvens Pīnārs.

Šopēcpusdien spēle paredzēta arī Arta Lazdiņa pārstāvētajam "Piast Gliwice", kas plkst. 14:30 pēc Latvijas laika uzņems priekšpēdējā vietā esošo " Podbeskidzie Bielsko-Biała". Četros spēle pagaidām pārliecinoši vājākajam Ukrainas Premjerlīgas klubam Zaporožjes "Metalurh" - Ivana Lukjanova pārstāvētā komanda uzņems piecas vietas augstāk esošo "Zorya". Savukārt rīt Krievijas Premjerlīgas līdere Maskavas CSKA (11:30, Aleksandrs Cauņa) savā laukumā spēlēs pret Permas "Amkar", bet Andris Vaņins un "Sion" plkst. 14:45 viesosies pie pēdējā vietā esošās "Servette".

Izmantotie resursi:
HSV.de -  Alle aktuellen Informationen und...
Reading FC - The Official Site


, 2012-11-17 11:31, pirms 11 gadiem
Lai mūsējiem veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-17 12:48, pirms 11 gadiem
kkur vares redzet? man kka nesanak nekad atrast kur noskatities neta, maku tik kanalus uz tv uzslegt!
Lai veicas futbolistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-17 15:06, pirms 11 gadiem
Londonas derbijs jautri iesācies. Adebajors 18 minūtēs aspējis iesist vārtus un nopelnīt sarkano. Spurs pagaidām vadībā 0:1
, 2012-11-17 15:08, pirms 11 gadiem
Paldies!
, 2012-11-17 16:36, pirms 11 gadiem
baigi sudigie streami
, 2012-11-17 16:58, pirms 11 gadiem
lūdzu ejošu Rudņeva linku varētu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-17 17:02, pirms 11 gadiem
jā... izskatas ka nebus neviens streams
, 2012-11-17 17:06, pirms 11 gadiem
, 2012-11-17 17:12, pirms 11 gadiem
vipboxsports.eu

ja pats ari šito atradu viss normali strims ka nākas , bet nu Beisters man ta liekas katra spele iznieko miljons labas iespējas , Hamburger būtu ļoti liels labums ja vien kādu no tam daudzajam iespejām šamejais spētu izmantot
, 2012-11-17 17:20, pirms 11 gadiem
Brīži, kad ielago strīms:
Spēlētājs lēni, sakārtojot zeķes, ievada bumbu no sānu līnijas - 5%
Bīstama situācija pie pretinieka vārtiem - 95%
, 2012-11-17 17:51, pirms 11 gadiem
nebūtu Sona, Rudņevs būtu iesitis
, 2012-11-17 18:58, pirms 11 gadiem
Kasparam pirmā uzvara!!!! Jēēē....
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.