Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

A.Silagailis lauž līgumu Albānijā, pārceļas uz Baltkrieviju

A.Silagailis lauž līgumu Albānijā, pārceļas uz Baltkrieviju
Artūrs Silagailis
Foto: www.fcdnipro.dp.ua

Latvijas futbola aizsargs Artūrs Silagailis lauzis līgumu ar Albānijas vienību "Tirana", jo komanda nav pildījusi finansiālās saistības, neizmaksājot algu vairāku mēnešu garumā. Karjeru rēzeknietis turpinās Baltkrievijas klubā "Gomel".

Rēzeknes futbola audzēknis Artūrs Silagailis (23) gadu iesāka Ukrainas augstākās līgas klubā "Kryvbas", bet vēlāk tika izīrēts "Ventspilij". Pusgadu pavadījis Latvijā, Artūrs pārcēlās uz labi pazīstamo Albānijas klubu "Tirana". Ilgāk par četriem mēnešiem viņš gan tur neuzkavējās, jo albāņi futbolistam vairāku mēnešu garumā nav izmaksājuši algu. Ar šādu situāciju latvietis nevēlējās samierināties, nolemjot lauzt līgumu. Aizvakar aizsargs parakstījis līgumu ar Baltkrievijas 1. līgas čempionvienību "Gomel", kas nākamajā sezonā spēlēs Premjerlīgā. Līgums parakstīts pēc shēmas 1+1.

"Gomel" 2009. gadā zaudēja vietu Premjerlīgā, bet šogad pārliecinoši to atguva, tuvāko sekotāju apsteidzot par 24(!) punktiem. 2003. gadā vienība ir kļuvusi par Baltkrievijas čempioni, bet 2007. gadā tika pie sudraba godalgas. 2002. gadā Baltkrievijas kauss tika gomeļiešu rokās.

Sīkāk par savu pāreju uz Baltkrieviju, kā arī par spēlēšanu Albānijā stāsta pats Artūrs Silagailis:

"Lauzu līgumu ar "Tirana", jo bija problēmas ar algu izmaksu. Sākumā viss bija ļoti labi, bet vēlāk situācija mainījās. Pavadīju tur četrus mēnešus, no tiem trīs mēnešus alga tika aizturēta. Katru dienu teica, ka rīt viss būs samaksāts, bet nekas tamlīdzīgs nenotika. Vienā brīdī parādījās Baltkrievijas variants, kuru nolēmu pieņemt. Albānijas klubs mani vēlējās paturēt, turpinot solīt, ka parāds tiks atdots. Zinot viņu mentalitāti, sapratu, ka tas nenotiks. Piekritu atteikties no neizmaksātās algas, lai lauztu līgumu.

Par Albānijas futbolu līdz šim biju dzirdējis, bet nebiju pats ar to saskāries. Tas noteikti ir sporta veids nr. 1 šajā valstī. Kādu no mūsu spēlēm klātienē noraudzījās ap 12 tūkstošiem skatītāju, bet tā ikdienā uz mačiem nāca 3-4 tūkstoši. Interese par futbolu šeit ir liela, arī laukumi ir labi. Runājot par komandu spēku samēriem, tas šeit ir diezgan līdzvērtīgs. Nav izteiktu pastarīšu, kuri zaudē citām komandām ar 0:5, 0:6. Piemēram, manis pārstāvētā "Tirana" Eiropas līgā no tālākās cīņas izsita bijušo Artjoma Rudņeva komandu "ZTE" (spēlēja arī Rudņevs).

Uz Baltkrieviju plānoju doties ap 10. janvāri. Citi puiši jau tagad pamazām uzsāk gatavošanos sezonai, bet es palūdzu trenerim iespēju atpūsties, jo šogad man bija četras smagas treniņnometnes. Sākumā ar "Kryvbas", tad ar "Ventspili", tad atkal ar ukraiņiem. Gribās atgūt spēkus. Zinu, ka konkurence klubā būs liela, jo "Gomel" ir sadarbības līgums ar Krievijas Premjerlīgas klubu "Saturn", no kura bieži vien spēlētāji ierodas pie mums. Konkurence ir laba lieta."

Savas karjeras laikā Silagailis ir uzspēlējis Rēzeknes "Blāzmā", Ukrainas "Kryvbas", "Ventspilī", kā arī albāņu "Tirana". Artūrs tāpat spēlējis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.


, 2010-12-15 14:20, pirms 13 gadiem
Lai veicas artuur
, 2010-12-15 14:52, pirms 13 gadiem
Gan jau ka drīz atkal bus Latvijā
, 2010-12-15 15:21, pirms 13 gadiem
Nu aiziet, Raš, rādi klasi
, 2010-12-15 16:21, pirms 13 gadiem
Njaa ar veiksmi vien var nepietikt
, 2010-12-15 17:53, pirms 13 gadiem
Labi vien ir, ka lauza līgumu ar albāņiem, ja šādas lietas klubā notika. Cerams, ka Baltkrievijā labi veiksies. Aizsargs ar potenciālu. Lai veicas!
, 2010-12-15 19:31, pirms 13 gadiem
jomajo,ja tā taisnība, tad bišku stulba sajūta,ka pat Albānijā iet vairāk cilv. uz futeni
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.