Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

O.Laizāns jau sestdien var atgriezties Polijas Ekstraklasē

O.Laizāns jau sestdien var atgriezties Polijas Ekstraklasē
Latvijas izlases pussargs Oļegs Laizāns ir tuvu līguma parakstīšanai ar Polijas Ekstraklases klubu Lodzas LKS.
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Pagājušā gada Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais spēlētājs un labākais pussargs Oļegs Laizāns jau sestdien var debitēt Lodzas LKS kluba rindās Polijas virslīgā jeb Ekstraklasē. Līgums ar LKS var tikt parakstīts jau tuvākajās dienās.

"Ja nenotiks nekas ārkārtējs, tad jau tuvākajās dienās līgumus ar komandu parakstīs seši jauni spēlētāji, kuri jau piedalījās treniņos un pārbaudes spēlēs," portālam sportowefakty.pl atklāj Lodzas LKS preses sekretārs Jaroslavs Paradovskis. Runa ir par četriem jaunajiem poļu futbolistiem, kā arī par bijušo Polijas izlases spēlētāju Maceju Ivaņski un Latvijas izlases pussargu Oļegu Laizānu.

Pēc Ekstraklases pirmā riņā Lodzas LKS turnīra tabulā ieņem 14. vietu un tai priekšā ir sīva cīņa par vietas saglabāšanu virslīgā (pērn LKS uzvarēja 1. līgā un atgriezās starp Polijas spēcīgākajiem futbola klubiem) - LKS uz pēdām min Alekseja Višņakova pārstēvētā Krakovas "Cracovia" un Ļubinas KGHM "Zaglebie", kam ir attiecīgi par vienu un diviem punktiem mazāk (Ekstraklasi atstās divu pēdējo vietu ieguvēji). Tiesa, LKS priekšā ir jau sestdien divas reāli noķeramas komandas - Belhatovas klubs un Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētais Gdaņskas "Lechia", kam ir attiecīgi tikai par vienu un diviem punktiem vairāk.

Lodzas LKS nav starp Polijas titulētākajiem futbola klubiem, taču divas reizes tas čempiona titulu ir ieguvis (pēdējo un otro reizi 1998. gadā). Tā rindās sešas sezonas savulaik spēlējis leģendārais poļu vārtsargs Jans Tomaševskis, bet savu prefesionālo karjeru LKS komandā sāka ne mazāk leģendārais pussargs Kazimešs Dejna.

Sestdien LKS savā laukumā Ekstraklases otrā riņķa pirmajā spēlē uzņems vienu no līderiem (pašreiz ieņem 3. vietu) Varšavas klubu "Polonia". Iespējams, ka LKS sastāvā jau būs arī Oļegs Laizāns. Atgādinām, ka viņš jau spēlējis Ekstraklasē, neilgu laiku pārstāvot Gdaņskas "Lechia".


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-13 15:40, pirms 12 gadiem
Lasīju, ka Ivaņskis jau parakstījis līgumu.
, 2012-02-13 15:50, pirms 12 gadiem
Atļaušos piekasīties, proti, Laizāns jau ir debitējis Ekstraklasē Lechia satsāvā
, 2012-02-13 19:07, pirms 12 gadiem
Nu cerams, ka izdosies. Laizāns ir gatavs spēlēt ārzemēs, un Polija būtu patiešām laba vieta viņam. Lai izdodas!
, 2012-02-14 09:29, pirms 12 gadiem
Nu, nav tas sliktākais variants, katra ziņā labaks nekā ČEKULAJEVA Malta
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.