Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Gorkšs: "Londonā jūtos komfortabli"

Gorkšs: "Londonā jūtos komfortabli"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas futbola aizsargam Kasparam Gorkšam sezona Anglijas futbola Čempionātā beigusies. Futbolists intervijā ''Sporta Avīzei'' atklāj, ka viņam tikšot veikta ceļgala operācija. Tāpat Kaspars dalās savos iespaidos par pirmo sezonu ''QPR'' kluba sastāvā.

Mačā pret ''Sheffield Wednesday'' Kasparam pārsita galvu, taču viņš nospēlēja līdz galam un pēc 32 šuvju uzlikšanas jau piecas dienas vēlāk izgāja laukumā nākamajā mačā pret ''Wolverhampton Wanderers''. Turklāt tas notika situācijā, kad viņa pārstāvētajam klubam ''Queens Park Rangers'' jau bija zudušas izredzes uz šosezon loloto mērķi – iekļūt Anglijas premjerlīgā.

Pastāsti kā sadzijušas 32 šuves?
– Šuves kā jau šuves - pamazām dzīst, un nekādu problēmu nav. Otrdien (5.maijā - saruna notika agrāk) man operēs celi. Tā teikt, pēc sezonas būs jāsaved kārtībā savs ķermenis.

Tu tik mierīgi runā par ceļgala operāciju. Tā tiešām nebūs pārāk nopietna?
– Pēc izlases treniņiem uz mākslīgā seguma man sākās problēmas ar celi, un ar to mokos jau mēnesi. Uztaisīja pārbaudes, un ārsti nolēma, ka pēc sezonas pēdējās spēles taisīs operāciju. Tā tiešām nebūs pārāk nopietna – ne saites, ne kaut kas tamlīdzīgs... Nav garantijas, ka celis sadzīs, ja to atstās mierā atvaļinājuma laikā, tāpēc tas jāsakārto tagad, lai nākamo sezonu varu sākt vesels.

Pabeidzot stāstu par daudzajām šuvēm... Tev nevajadzēs izdarīt arī plastisko operāciju?
– Pēc tam redzēs, kā es izskatīšos. Bet tas moments gadījās atbaidošs. Lēcu pēc bumbas ar galvu, un pat nevaru īsti izstāstīt, kas notika. Man pašam negribas skatīties šādas epizodes televizorā. Sapratu, ka pretinieku uzbrucējs ielēca no aizmugures. Viņš, apņēmības pilns, tikko bija iznācis uz maiņu un sparīgi sadauzīja man galvu. Tagad viss ir sadzijis. Lai gan skaistāks uz vecumu nekļūstu... (Smejas.)

''Queens Park Rangers'' komandai šo sezonu var novērtēt ar mīnusa zīmi, jo pirms sezonas tā tika uzskatīta par vienu no galvenajām turnīra favorītēm, bet beigās jūs iestrēgāt tabulas vidusdaļā...
– Droši vien, ja ir jāliek kāda zīme par visu sezonu kopumā, tad tā drīzāk būs negatīva, nevis pozitīva. Tomēr gluži negribas likt ļoti lielu mīnusa zīmi, jo futbolisti kopā spēlēja tikai pirmo sezonu. Protams, zinot par mūsu kluba bagātajiem īpašniekiem, daudzi ierindoja mūs pie favorītiem. Bet, kā saka, Romu neuzbūvēja vienā dienā, un jau sezonas vidū bija skaidrs, ka iekļūšana play-off ir maksimums, ko mēs varam izspiest. Protams, ambīciju šim klubam netrūkst – ne spēlētājiem, ne īpašniekiem, nedz arī treneriem, un domāju, ka nākamsezon tiks likts vēl lielāks uzsvars uz tikšanu premjerlīgā.

Kas pietrūka šosezon? Komandas komplektācija nebija pietiekami laba vai arī tika savākti pietiekami meistarīgi futbolisti, taču viņi nerādīja cerēto sniegumu?
– Pietrūka stabilitātes: gan tas, ka nepārtraukti mainījās treneri, gan tas, ka ļoti labām spēlēm sekoja ļoti sliktas spēles. Nebija tā, ka mēs nospēlētu augstā līmenī trīs mačus pēc kārtas. Vienmēr spēlējām kā pa viļņiem, arī pat vienā mačā: vienu puslaiku – ļoti labi, otru – ļoti slikti. Pietrūka stabilitātes plus mazliet veiksmes. Aizsardzībā bijām otra labākā komanda visā līgā, bet uzbrukumā – momentu izmantošanā un vārtu gūšanā – stabili pēdējie. Mums momentu realizācija bija briesmīga, un domāju, ka tas ir galvenais iemesls, kāpēc netikām līdz play-off. Pret daudzām komandām mums bija nospiedošs pārsvars, taču pat šādus mačus pamanījāmies zaudēt.

Sezonas laikā divreiz tika atlaisti ''Queens Park Rangers'' galvenie treneri: Ians Dovijs un Paulu Souza – visai labi zināmi futbolisti. Kāpēc viņiem nesekmējās treneru darbs?
– Man ir grūti komentēt treneru maiņas. To pamatā bija spēļu rezultāti. Esa teiktu, ka tie nebija tik ļoti slikti, lai uzreiz laistu vaļā trenerus, taču tāds bija kluba vadības lēmums, un es to negribu publiski apspriest un apšaubīt.

Kurš varētu būt ''Queens Park Rangers'' nākamais treneris? Nesen parādījās baumas, ka tas varētu būt Lielais Fils jeb Luiss Felipe Skolari.
– Mums ir arī tādi kandidāti kā Romario un Zidāns. Katru dienu ir citi kandidāti. Visu laiku figurē vienīgi Pols Inss un Deniss Vaizs. Kārtējo reizi labi spēlētāji. Ja kāds no viņiem pārņems savā ziņā komandu, tad jau redzēsim, cik viņi ir labi treneri.

Plašāka intervija ar Kasparu lasāma šīs nedēļas ''Sporta Avīzē''.


, 2009-05-05 01:24, pirms 15 gadiem
Nu ko, lai veicas QPR un Gorkšam nākamsezon. Es vispār vērtēju CCC par otru interesantāko līgu aiz EPL! kaut kas piesaista šajā Anglijas futbolā.
, 2009-05-05 01:26, pirms 15 gadiem
Vēl būs interesanti paskatīties kas nākamsezon spēlēs WBA un abos pārējos klubos kas izkritīs no Premjerlīgas - cik spēlētāji būs gatavi spēlēt championshipā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-05 03:09, pirms 15 gadiem
merseysider rakstīja: Vēl būs interesanti paskatīties kas nākamsezon spēlēs WBA un abos pārējos klubos kas izkritīs no Premjerlīgas - cik spēlētāji būs gatavi spēlēt championshipā!
Tu tā runā, it kā šosezon pirmo reizi komandas krīt ārā no Premjerlīgas!?
, 2009-05-05 03:11, pirms 15 gadiem
oho Zidāns trenera kandidāts
drošvien vēlarvien spēlē labāk nekā komandas līderi
bet ne par to ir šis stāsts
Kaspar jums jātiek uz premjerlīgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-05 08:43, pirms 15 gadiem
conteX rakstīja: Nu ja Paul Ince buus kaut uz pusi tik pat labs treneris kaa bija speeleetaajs ,tad QPR ir glaabts !
Pols Inss bija labs zemākajās līgās, bet aplauzās PL ar Blackburn. Iespējams, tas pirmais darbs ar PL klubu nāca par ātru. Vēl pāragri spriest par to, kāds no viņa būs treneris.
, 2009-05-05 10:41, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Driz labak jutisies kad tevi ARSENAL nopirks
Arsenal - nemaz nezin par tik lena speletaja eksistenci.
Valērijs Šabala. Foto: Łukasza Sobala/Press Focus

Šabalam iespaidīgs tālsitiens Polijā, "Mettas" audzēknim vārti Lietuvas kausā

Cīņu par atgriešanos Polijas 1. līgā turpina Hojņices "Chojniczanka", izbraukumā ar 4:2 pārspējot "GKS Jastrzębie". "Chojniczanka" otros vārtus skaistā tālsitienā guva Valērijs Šabala.
Kaspars Dubra pirms spēles pret Viļņas "Žalgiri". Foto: Paulius Židonis/FK Panevėžys

Dubras "Panevēža" klūp Lietuvas kausa 1/16 finālā, vārtsarga Ozola komanda izglābjas

Lietuvas kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla kārtu neizdevās pārvarēt aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētajai valsts čempionei "Panevėžys", kura piekāpās (1:2) lielklubam Viļņas "Žalgirim".
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Krollis Čehijā trāpa 11 metru soda sitienu un tiek noraidīts, Cigaņiks iesit savos vārtos

Latvijas valstsvienības uzbrucējs Raimonds Krollis guvis savus piektos vārtus, kā arī saņēmis pirmo sarkano kartīti Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā.