Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rakela nedienas Polijā: treneris nevēlas redzēt, žurnālisti skarbi kritizē

Rakela nedienas Polijā: treneris nevēlas redzēt, žurnālisti skarbi kritizē
Deniss Rakels (oranžā)
Foto:Jakub Pieasecki/Przeglad Sportowy

„Treneris Rakelu nevēlas redzēt ne acu galā!” „Progresējoša līguma summa, nevis sniegums.” „Spēlē maz un vāji, bet saņem 2700 zlotus par minūti!” Ar šādiem un līdzīgiem izteikumiem viens no poļu vadošajiem sporta žurnāliem „Przgelad Sportowy” raksturojis Latvijas futbolista Denisa Rakela sniegumu, kā arī vērsis uzmanību uz viņa līgumu, no kura Lubinas "Zaglebie" klubs nemaz tik viegli nevarēs tikt vaļā, neradot sev vēl lielākus zaudējumus.

Deniss Rakels Polijā nokļuva 2011. gadā vēl 19 gadu vecumā, kad toreizējais „Zaglebie” prezidents Ježijs Kozinskis nolēma riskēt ar 350 tūkstošiem eiro, lai iegūtu tiesības uz jauno „Liepājas metalurga” uzbrucēju. Žurnāla „Przeglad Sportowy” žurnālists Mihals Gucs par šo darījumu neizsakās pārāk saudzīgi, norādot, ka „klubs atdeva milzu naudu par spēlētāju no pusprofesionālas līgas, kurā uz mačiem nāk 200-300 skatītāji. Cik augsts gan līmenis var būt Latvijā? Skaidrs, ka ne pārāk katastrofāls, kā iespējams redzēt no Eduarda Višņakova un Takafumi Akahoši (savulaik spēlējis Liepājā) piemēriem, taču ne arī tik augsts, lai riskētu ar šādu naudu.”

Toreiz ar pirkumu lepojās arī „Zaglebie” priekšnieki, stāstot, ka Rakels bijis uz pārbaudēm Itālijas B sērijas klubā „Sampdoria” un ka par viņu interesējies arī Kazaņas „Rubin”, taču tieši „Zaglebie” funkcionāri pamanījušies viņu iegūt savā īpašumā. Līgums tika noslēgts kā jau jauniem spēlētājiem ierasts, proti, progresīvais - samaksa pieauga ar katru nākamo sezonu, tiesa, kā norāda poļu žurnālisti, pieauga samaksa, bet sniegums kļuva vājāks.

Tika izmēģināti vairāki varianti, proti, gan nosūtīšana uz 1. līgas klubu Katovices GKS, gan piedāvāšana „Championship” klubam „Brighton & Hove ” ar cerību Rakelu pārdot. Taču būtiski nekas nemainījās, un šobrīd situācija ir šāda (pēc „Lubin” apskatnieka vārdiem): „Jau ilgāku laiku atmosfēra ap Rakelu ir diezgan saspringta. Treneris Orests Lenčiks viņu nevēlas redzēt ne acu galā. Klubs joprojām gaida precīzu informāciju, ko Rakels sastrādājis, lai viņu izmestu no Latvijas U21 izlases. (Deniss Rakels un četri citi futbolisti tika atskaitīti no izlases par alkohola lietošanu. Aut.piez.) Turklāt "Zaglebie" jau iepriekš viņu finansiāli sodījusi par disciplīnas pārkāpumiem."

Kā aprēķinājuši „Przeglad Sportowy” pārstāvji, Rakels mēnesī „uz rokas” saņem 56 tūkstošus zlotu (apmēram deviņi tūkstoši latu), savukārt šosezon viņš Ekstraklasē nospēlējis tikai 83 minūtes. „Zaglebie” klubam viena Rakela pavadītā minūte laukumā šosezon izmaksājusi 2700 zlotus (450 lati). Salīdzinājumam – vidējā alga Anglijas Premjerlīgā ir 25,4 tūkstoši latu nedēļā, līdz ar to futbolists, kurš šajā laikā piedalās divās spēlēs, minūtē nopelna 141 latu.

Rakela un „Zaglebie” attiecības vēl sarežģītākas padara viņu noslēgtais līgums, kurš beigsies pirms Rakels kļūs 23 gadu vecs. Saskaņā ar transfēru noteikumiem, „Zaglebie” spēlētāja pārejas gadījumā varētu iegūt samaksu par spēlētāja izaudzināšanu, tiesa, šeit arī slēpjas „āķis”.

Ja spēlētājs (Rakels) vismaz 60 dienas pirms līguma termiņa beigām piedāvā pagarināt līgumu, tad atteikuma gadījumā klubs atsakās no iespējamās samaksas par spēlētāja izaudzināšanu, kura varētu sasniegt pat summu 50 tūkstošu latu apmērā, ja Rakelam izdodas pāriet uz augstāka līmeņa klubu. Par šo iespēju šausmās ir „Przeglad Sportowy” apskatnieks, kurš norāda: „Visvienkāršāk būtu sagaidīt līguma termiņa beigas un pateikt "uz redzēšanos". Bet, ja „Zaglebie” piedāvās Rakelam līgumu pagarināt, lai iegūtu samaksu par transfēru, neviens netraucēs Rakelam vēsā mierā pateikt: „Nu tad es ņemu savu līgumu un palieku šeit!” ”

Rakela līgums beigsies 2014. gada jūnijā, tiesa, parādījušās baumas, ka "Zaglebie" gatavojas viņu pārdot jau ziemas transfēru periodā.

Izmantotie resursi:
Przeglad Sportowy, 3.decembra numurs
Deniss Rakels wkrótce opu¶ci Zag³źbie?...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-03 15:44, pirms 10 gadiem
ai ai ai , Rakel ko tu dari ar cilvēkiem.
, 2013-12-03 15:46, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Izcils spēlētājs, trenneris gan laikam galvā sists.
Mūsu atbilde Velsai un viņu Beilam
, 2013-12-03 15:54, pirms 10 gadiem
Izcils talants BIJA, bet... Ceru gan joprojām, ka atjēgsies.
, 2013-12-03 16:02, pirms 10 gadiem
Taa ir ka staigaa pa klubiem, nodzeras, neklausa treneri, dara ko grib...
Vienvaard sakot - Chalim sakaapis galvaa!
, 2013-12-03 16:06, pirms 10 gadiem
Patiesībā pirkums bija pilnīgi pamatots, kļūda bija palaist Rakelu savā vaļā, bez stingra trenera un uzrauga vienā personā.
, 2013-12-03 16:08, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Izcils spēlētājs, trenneris gan laikam galvā sists.
Kas?Izcils speletajs?Ko tad vinjsh tadu izcilu ir sasniedzis?
, 2013-12-03 16:17, pirms 10 gadiem
kartejais norakstitais perspektivais
, 2013-12-03 16:30, pirms 10 gadiem
maikls19 rakstīja: Kas?Izcils speletajs?Ko tad vinjsh tadu izcilu ir sasniedzis?
skontam blieza 3 vārtus spēlē!
Dobleens kā skontas fans, noteikti to ļoti labi atceras!

Ja par Rakelu,protams čalis uzdzīvojot zaudēs labākos gadus,līmeni savu šis atgūs ,bet zaudētos gadus nē!
Talantu nodzert nav iespējams.Rakels bija un ir joprojām talantīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-03 16:56, pirms 10 gadiem
Šeit nedaudz vairāk aprakstīti problēmas cēloņi - Ģenētiķis: Cilvēks ir šimpanzes un cūkas mīlas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-03 17:49, pirms 10 gadiem
Kārtējā zvaigznīte kurai nauda ir sagrozijusi galviņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-03 19:59, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: Futbola Biedrins ir Rudnevs
kadā sakarā???muļkjis
, 2013-12-03 22:15, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: Futbola Biedrins ir Rudnevs
skolko mozno povorat on -RudneV! a ne rudnevs
, 2013-12-03 22:37, pirms 10 gadiem
šoreiz jau nu zem bildes varēja pat nenorādīt kurš ir rakels...
, 2013-12-03 22:49, pirms 10 gadiem
Intelekts... 2/3 futbolistu tas ir zem vidējā, bet Rakelam vēl sūdīgāk ir ar galvu nekā vidusmēra futbolistam.
Game over vēl vienam perspektīvajam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-04 08:30, pirms 10 gadiem
Futbola Astašenko
, 2013-12-04 09:17, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: šoreiz jau nu zem bildes varēja pat nenorādīt kurš ir rakels...


Es nebūtu zinājis
, 2013-12-04 14:47, pirms 10 gadiem
britiw_h-side rakstīja: skolko mozno povorat on -RudneV! a ne rudnevs
Tev laikam skolā par īpašvārdu galotnēm nominatīvā latviešu valodā nemācīja. Ej palasi, gudriniek![vokatīvs bez jautājuma]
, 2013-12-04 14:51, pirms 10 gadiem
Kā jau teicu, CV iedragāts pamatīgi, tāpat kā Karašauskam tieši pirms ziemas trasfēru perioda. Pārējās dzērājzvaigznes tad vēl Latvijā spēlēs un uz viņiem acis pievērs, bet Karašauskam Skonto paredzēja pārcelties uz ārzemēm šoziem. It kā profesionāli sportisti, kas visu sezonu cīnās un visu dara ļoti labi, bet galvās laikam savai profesijai līdzi netiek. Profesionāliem sportistiem jāievēro disciplīna un režīms, tāds ir šīs profesojas upuris, ka nedrīkst atļauties uzdzīvot, kamēr jāspēlē. Būtu nospēlējuši pret horvātiem, sagaidījuši Ziemassvētku atvaļinājumu un tad gājuši tusēt, bet nē, iet svinēt pēc spēles, kad pēc pāris dienām nākamais mačs.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.