Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Rakels: "Starpība starp Polijas un Latvijas futbolu ir līdzjutēju, nevis līmeņa ziņā"

Rakels: "Starpība starp Polijas un Latvijas futbolu ir līdzjutēju, nevis līmeņa ziņā"
Deniss Rakels
Foto: zaglebie-lubin.pl

Vakar pārbaudes maču aizvadījis Aleksandrs Cauņa, savukārt Deniss Rakels plašā intervijā pastāstījis par savu karjeru, kā arī salīdzinājis Polijas un Latvijas futbola līmeni.

Aleksandrs Cauņa vakar aizvadīja spēli Maskavas CSKA rindās, „Copa del Sol” turnīra ietvaros cīnoties pret Doņeckas „Shakhtar”. Mūsu pussargs aizvadīja 1. puslaiku, laukumā esot nomināli spēcīgākajiem armijniekiem, un pārtraukumā komandas devās pie 0:0. Cauņa vienreiz izpildīja tālsitienu, vārtsargam Pjatovam bumbu tverot. Pēc daudzajām spēlētāju maiņām (arī Cauņa 2. puslaikā vairs nespēlēja) „Shakhtar” izrādījās pārāka – 2:0. Ukraiņu grands sešu komandu konkurencē ieņēma 1. vietu, iekļūstot finālā, bet CSKA 4. vieta grupā un turnīrs beidzies.

Tikmēr 20 gadus vecais Deniss Rakels sniedzis interviju ekstraklasa.net. Viņš stāsta, ka, lai gan dzimis Jēkabpilī, ļoti agrīnā vecumā parakstījis trīs gadu līgumu ar „Liepājas metalurgu”, kurā izgājis visas vecuma grupas un jau 16 gadu vecumā kļuvis par pirmās komandas spēlētāju. Pirmajā sezonā ar „Metalurgu” kļuva par Latvijas čempionu, bet otrajā, lai gan palikuši 3. vietā, Rakels izcīnīja Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu – tas Denisam neesot nācis viegli, bet palīdzējuši komandas biedri, kuri devuši ļoti labas piespēles, kā arī treneris (Abramčiks), kurš uzticējies.

Interesantākais seko tālāk. Rakels stāsta, ka Itālijas „Sampdoria” interesējusies par viņu jau viņa pirmajā sezonā, taču pēc futbolista vārdiem „Metalurga” vadītājs prasījis apaļu miljonu eiro, kas Dženovas klubu aizbaidījis. Rakels gan uzsver, ka neesot bijis vīlies, jo vēl bija jauns un gribējis uzspēlēt Latvijā. Stāstot par Latvijas pamešanu, Rakels skaidro, ka sākotnēji šķitis, ka dosies uz Krieviju, jo bija Maskavas „Spartak” un „Rubin” interese, tomēr Ļubinas „Zaglebie” piedāvājums bijis konkrētāks. Bijis arī Lodzas „Widzew” variants, tāpat Ukrainas „Karpaty” (kas piedāvājuši lielu naudu), taču Rakels galu galā parakstīja līgumu ar „Zaglebie”.

Uz jautājumu, vai tas bijis liels lēciens uz priekšu, Rakels atkal salīdzinājis Latvijas un Polijas futbola līmeni: „Noteikti! Starpība starp Polijas un Latvijas čempionātu ir milzīga. Ja futbola līmenis Latvijā ir nedaudz zemāks, tad organizatoriskā ziņā, stadioni, līdzjutēji ir pilnīgi citā līmenī. Latvijā līdzjutēju praktiski nav. Par stadioniem vispār nemaz nerunāšu…”

Rakels arī atzīstas, ka sākumā valodas barjeras dēļ bijis grūti, un viņš pat domājis par atgriešanos Latvijā. Tomēr pēc pusgada jau daudz maz apguvis poļu valodu, un viss mainījies. Karjera „Zaglebie” gan nav izdevusies – Rakels to skaidro ar trenera maiņu. Tobrīd viņam esot bijis piedāvājums Latvijā, taču Denisa plānos atgriešanās nebija (to viņš varētu darīt karjeras beigu daļā), un viņš izmantojos Katovices GKS piedāvājumu.

Runājot par Polijas 1. līgu, Rakels min, ka tās līmenis nav daudz zemāks nekā Ekstraklasē. Turklāt Katovice ir daudz lielāka pilsēta nekā Ļubina, kas mūsu futbolista dzīvi padara interesantāku. Runājot par GKS finansiālajām problēmām, Rakels atklāj, ka šobrīd viss ir normāli, pie tam viņam algu maksā „Zaglebie”, kuras īpašums viņš joprojām ir. Par GKS mērķiem sezonas otrajā pusē (šobrīd tas atrodas 13. vietā 18 komandu konkurencē) Rakels paziņo, ka nemaz nedomā par palikšanas cīņām, bet gan skatās uz tabulas augšdaļu un 8. vietas iegūšana viņaprāt būtu labs sasniegums.

Noslēgumā Rakels atzīst, ka Polijā tik labi iedzīvojies, ka pat apsver iespēju palikt tur dzīvot arī pēc karjeras beigām. Viņš atklāj, ka Polijā dzīvo viens bez ģimenes – vēl nesen esot bijis kopā ar draudzeni, taču kopš tā laika „šis tas mainījies”. Brīvajā laikā ejot uz kino, kafejnīcām, ar draugiem spēlē „Xbox” un noteikti nevar teikt, ka viņam ir garlaicīgi.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...


, 2013-02-01 11:32, pirms 11 gadiem
Nu gan tas "Metalurgs", tīri mans subjektīvais viedoklis - būtu Liepājnieki paprasījuši adekvātu summu par viņu, būtu "Sampdoria" vairāk progresējis. 1 miljonu par 16(?) gadīgu puisi, pa daudz, pa traku.
, 2013-02-01 11:57, pirms 11 gadiem
ZX rakstīja: Nu gan tas "Metalurgs", tīri mans subjektīvais viedoklis - būtu Liepājnieki paprasījuši adekvātu summu par viņu, būtu "Sampdoria" vairāk progresējis. 1 miljonu par 16(?) gadīgu puisi, pa daudz, pa traku.
standarta LV klubu domāšana. par Cauņu tak arī pie pirmās intereses, ja nemaldos, prasīja 2 miljonus, kaut gan tajos 17-18 gados viņš ne tuvu nebija tagadējā līmenī.
Slēpts komentārs: kasha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-01 12:37, pirms 11 gadiem
kasha rakstīja: latvija vispar nav lidzjuteji, uz spelem nak speletaja radi draugi un tie kuri ieguvusi biletes pa velti, ka ari paris uzpikrtie lidzjuteji kuri telo kvelos fanus ar petardem un karogiem roka, nez cik klubs maksa viniem par katru speli?
Futbols nav VEFs/Dinamo, futbolā nevienam nemaksā. Uz spēlēm iet un atbalsta tie, kas grib iet un atbalstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-01 13:55, pirms 11 gadiem
Jogurts rakstīja: Futbols nav VEFs/Dinamo, futbolā nevienam nemaksā. Uz spēlēm iet un atbalsta tie, kas grib iet un atbalstīt.
Par super basketbola klubu Vef tu shauj mazliet par striipu,shis klubs vel 2 meneshus atpakalj nevareja uz eirokausa spelem svakt 1500 cilvekus un nu tagag kad uz divam majas spelem bija atnakushi nedaudz vairak neka ierasts sac salidzinat Dinamo ar Vef,tas jau ir galigi smiekligi! Latvieshi nemil futbolu,tur jau taa problema,visu laiku dzirdam ka atnak ar berniem uz stadionu un dzird matj pere matj,bet taa ir futbola sastavdalja,tas nav teatris kur jasez klusu,paskatieteis kas notiek lielos cempionatos,ne tikai matj pere matj.Futbols ir un paliks sporta karalis tikai gudrajiem latvieshiem tas nav saprotams!!!
, 2013-02-01 14:22, pirms 11 gadiem
Paldies par glaimiem, bet pats labi zini, Deniss, ka tā nav taisnība!
, 2013-02-01 22:06, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Denisam viss vēl priekšā. Katovicē pēdējā laikā šķiet ir pieradis pie poļu futbola un uzbrukumā ir atvēries, sāk jau atgādināt Liepājas laikus. Ja viņš šādi turpinās (ko arī novēlu), tad Zaglebie savāks uz Ekstralīgu ātri vien.
Valērijs Šabala. Foto: Łukasza Sobala/Press Focus

Šabalam iespaidīgs tālsitiens Polijā, "Mettas" audzēknim vārti Lietuvas kausā

Cīņu par atgriešanos Polijas 1. līgā turpina Hojņices "Chojniczanka", izbraukumā ar 4:2 pārspējot "GKS Jastrzębie". "Chojniczanka" otros vārtus skaistā tālsitienā guva Valērijs Šabala.
Kaspars Dubra pirms spēles pret Viļņas "Žalgiri". Foto: Paulius Židonis/FK Panevėžys

Dubras "Panevēža" klūp Lietuvas kausa 1/16 finālā, vārtsarga Ozola komanda izglābjas

Lietuvas kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla kārtu neizdevās pārvarēt aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētajai valsts čempionei "Panevėžys", kura piekāpās (1:2) lielklubam Viļņas "Žalgirim".
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Krollis Čehijā trāpa 11 metru soda sitienu un tiek noraidīts, Cigaņiks iesit savos vārtos

Latvijas valstsvienības uzbrucējs Raimonds Krollis guvis savus piektos vārtus, kā arī saņēmis pirmo sarkano kartīti Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā.