Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Teksta tiešraide: LFF kongress - Indriksons vēlēšanās satriec Kļaviņu

Teksta tiešraide: LFF kongress - Indriksons vēlēšanās satriec Kļaviņu
Guntis Indriksons un Krišjānis Kļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmijas centrā norisinās Latvijas Futbola federācijas kongress, kura viens no galvenajiem notikumiem būs prezidenta, valdes un juridisko komisiju locekļu vēlēšanas.

19:47 Vēl uzrunas saka FIFA pārstāve Eva Paskjē un joprojām prezidenta krēslā sēdošais Guntis Indriksons, un kongress līdz ar to arī noslēdzies. Paldies, ka bijāt kopā ar mums šīs gandrīz astoņas stundas.

19:27 Kongresa dienas kārtības pēdējais punkts ir izpilddirektora Edgara Pukinska ziņojums, kurā viņš prezentē Latvijas futbola attīstību un vīziju.

19:21 Tā kā futbola biznesa attīstībā netika ievēlēts ne Guntis Blumbergs, ne Emīls Latkovskis, tiek ierosināts viņiem ļaut piedalīties valdes sēdēs bez balsstiesībām. Kongress ierosinājumu atbalsta ar 77 balsīm.

19:19 Latvijas Futbola federācijā uzņemti 14 jauni biedri. Biedru skaits pieaudzis līdz 117.

19:05 Visbeidzot, notiek juridisko komisiju vēlēšanas. Vienīgā no komisijām, kurā kandidē cilvēki, kuri iepriekš nebija šajā komisijā, ir Disciplinārlietu komisija. Biedru skaits samazinājies līdz 91, tātad vairākumam vajag 46 balsis. Disciplinārlietu komisijā ar 69 balsīm apstiprina Jāni Pavlovski (priekšsēdētāju), Valēriju Barkovu un Juri Liepiņu. Biedru skaits turpina rukt - nu jau 90 balsi (vairākums 46). Statusa un pāreju komisijā ar 62 balsīm ievēl Matīsu Šķiņķi (priekšsēdētāju), Māri Loginu un Sergeju Usačovu. Nu jau 88 biedri (vairākums 45). Klubu licencēšanas komisijā ar 79 balsīm ievēl Āri Kakstānu (priekšsēdētājs), Larisu Pramneku, Artjomu Kalacu, Ievu Otomeri un Pāvelu Tjuševu. Apelāciju komisijā ar 73 balsīm apstiprina Aivaru Bergeru (priekšsēdētāju), Reini Papuli un Aleksandru Birnsonu.

18:52 Seko viceprezidentu vēlēšanas. Guntis Indriksons šiem amatiem iesaka Māri Verpakovski un Žoržu Tikmeru. Ar 90 balsīm "par" Verpakovskis un Tikmers apstiprināti viceprezidenta amatā.

18:49 Indriksons: "Vairāk nebalotēšos – 100%, tas vairāk nav pārspriežams. Ceru, ka jūs mani neievēlējāt par veciem panākumiem un spēšu izpildīt to, ko jums apsolīju."

18:48 Pienākusi kulminācija – prezidenta vēlēšanas. Ar 84 balsīm pārliecinoši amatu saglabā Guntis Indriksons!

18:47 Līdz ar to valdes locekļu vēlēšanas noslēgušās. Jaunais valdes sastāvs: Vadims Direktorenko, Arturs Zakreševskis, Dainis Gudermanis, Aleksandrs Starkovs, Žoržs Tikmers, Vladimris Žuks, Juris Keišs, Aleksandrs Isakovs un Māris Verpakovskis, bet viena vieta – futbola biznesa attīstībā – palikusi vakanta.

18:44 Infrastruktūras un reģionālās attīstības vienīgais kandidāts Vladimirs Žuks saņem 62 balsis un saglabā valdes locekļa amatu. Izglītības segmentā vienīgais kandidāts Juris Keišs saņem 52 balsis un saglabā valdes locekļa amatu. Klubu sacensību attīstībā vienīgais kandidāts Aleksandrs Isakovs saņem 88 balsis arī saglabā vietu valdē. Elites futbola attīstībā ar vakara rekordu 91 balsi tiek ievēlēts vienīgais kandidāts Māris Verpakovskis.

18:37 Treneru attīstībā Aleksandrs Starkovs saņem 57 balsis un tiek ievēlēts valdē. Pazudušais biedrs ir atgriezies, un biedru skaits un vairākums atkal ir attiecīgi 96 un 49. Sieviešu futbola attīstībā vienīgais kandidāts Žoržs Tikmers saņem 84 balsis un saglabā valdes locekļa amatu.

18:36 Tautas attīstībā Dainis Gudermanis pārliecinoši pārspēj Aināru Tamisāru – 70 pret 22 – un arī nākamajā termiņā būs LFF valdē. Uzreiz pēc balsojuma tiek konstatēts, ka tikko vēl viens biedrs pametis telpu – nu jau biedru skaits ir 95, kas nozīmē, ka nepieciešamais vairākums ir 48 balsis.

18:34 Futbola biznesa attīstības pirmajā kārtā "Ventspils" prezidents Guntis Blumbergs sīvā cīņā bija pārāks par Virslīgas izpilddirektoru Emīlu Latkovski – 48 pret 44, taču netika iegūts balsu vairākums (vismaz 49) un valdes loceklis netika ievēlēts. Pēc klātesošā replikas par daudzajiem biedriem, kuri atturas, vēlreiz notiek biedru pārskaitīšana. Izrādās, ka skaits nu jau atkal ir samazinājies līdz 96, kas gan nemaina vairākuma robežu – 49 balsis.

18:28 Krišjāņa Kļaviņa uzrunas fragments.

18:27 Jaunatnes attīstības valdes loceklis tika noteikts tikai trešajā kārtā. Otrajā kārtā kā vājākais kandidāts izstājās Ģirts Mihelsons, kurš strādāja līdzšinējā valdē – Mihelsonam bija 22 balsis, Jānim Apsem 25 balsis, Arturam Zakreševskim 44 balsis. Trešajā kārtā par valdes locekli tika ievēlēts JDFS "Alberts" galvenais treneris Zakreševskis – 60 biedri, un balsot par Apsi vairs nebija matemātiskas jēgas.

18:18 Vēlēšanas ir sākušās! Tiesnešu attīstībā kandidē Ginta Pēce, Ivars Kazāks un Vadims Direktorenko. Pirmajā kārtā par Pēci atdotas 27 balsis, par Kazāku 17 balsis un par Direktorenko 46 balsis. Neviens no kandidātiem nesavāca nepieciešamos vairāk nekā 50% balsu, tādēļ nepieciešama otrā kārta. Otrajā kārtā pārliecinoši uzvarēja Direktorenko - 55 balsu, bet Pēce un Kazāks tika pie 26 un deviņām balsīm. Direktorenko ir tikai 35 gadi, un vēl trešdien viņš tiesāja "Jelgavas" un "Ventspils" kausa spēli.

18:03 Cik ilgā laikā Gorkšs dos atbildi? Indriksons: "Manuprāt, jau diezgan skaidri pateicu, ka viņš ir piekritis un kandidēs nākamajās vēlēšanās, kad būs beigušās darba attiecības ar Prāgas 'Dukla". Iemesls, kāpēc viņš nekandidē jau tagad, ir tas, ka viņš ļoti grib spēlēt izlasē nākamajā ciklā. Esmu drošs, ka viņš un Verpakovskis ir tie cilvēki, kuri spēs vest Latvijas futbolu uz priekšu." Kļaviņa replika: "Vēl otrdien ar viņu runāju, un tie ir meli."

18:01 Kādu lomu savās programmās redzat telpu futbolam? Kļaviņš: "Telpu futbolam ir liels potenciāls, un uzskatu, ka izlases galvenajam trenerim jābūt atbrīvotam un viņam jānodrošina pieklājīga alga – no 1600 līdz 2000 eiro pēc nodokļu nomaksas. Un uzskatu, ka uz jūsu izlases rēķina tiek ekonomēta nauda, jo netiek spēlēts visos starptautiskajos logos."

17:58 Indriksona komentārs par Kasparu Gorkšu.

17:55 Jāņa Mežecka jautājums Kļaviņam: "Kāda ir jūsu attieksme pret totalizatoriem? Radio SWH solījāt atklāt visu, ko zināt par sarunātām spēlēm. Kāpēc neatklājāt? Ko domājat par Ņesterenko?" Kļaviņš: "Neitrāla, tā ir Latvijas teritorijā atļauta un legāla darbība. Tālāk par sarunātajām spēlēm.

Pieļauju, jums pa kreisi sēdošais kungs Indriksons zināja, ka 2005. gada spēle starp "Rabotnički" un "Skonto" (6:0) bija sarunāta. To "Sporta Avīzē" pat rakstīja Indriksona personīgais žurnālists, un arī domāju, ka Jurijs Andrejevs varētu daudz pateikt par spēlētājiem, kas tika atvesti un nolēja šo spēli. Nekāda izmeklēšana netika uzsākta. Ņesterenko drīz varēs doties uz tiesu, tāpat kā vēl vairāki cilvēki."

17:50 Ja "Skonto" stadionu nojauks, kas notiks ar izlasi, ja iesaldēsiet Kr. Barona ielas stadionu? Kļaviņš: "Neiesaldēsim, bet gan pārtrauksim uz mūžīgiem laikiem, jo tā ir noziedzība un darījusi lielu kaitniecību."

17:45 Jautājums abiem prezidenta kandidātiem – kurš būs jūsu ģenerālsekretārs? Kļaviņš: "Esmu runājis ar biedriem un skaidri nostādījis priekšā kandidātu – tas ir Kaspars Gorkšs, kurš gadījumā, ja nesaņems labu piedāvājumu karjeras turpināšanai, ir gatavs ieņemt ģenerālsekretāra amatu. Viņa alga būtu 3000 eiro, bet mana alga būtu 2000 eiro." Indriksons: "Darbu turpinās Jānis Mežeckis. Taču mana pozīcija ir tāda, ka ir jāatnāk jaunam prezidentam un jaunam ģenerālsekretāram – dodiet kandidātus nākamajām vēlēšanām. Un par Gorkšu varu teikt, ka uzdevu viņam konkrētu jautājumu viņš šādu piekrišanu Kļaviņam nav devis."

17:41 Turpinājumā drīkst uzdot jautājumus prezidenta amata kandidātiem un valdes locekļa amata kandidātiem. Jautājums Kļaviņam: par kādu finansējumu tiks uzlikti laukumi lielākajās pilsētās? Atbilde: "Man jāredz, cik konkrēti nauda budžetā jau ir iztērēta. Neizslēdzu, ka man varētu nākties ņemt aizņēmumu."

17:35 Krišjānis Kļaviņš: "Futbols ir sporta karalis, bet Latvijā tas nav karalis. Man ir astoņu gadu programma, kas ļautu veikt kardinālas izmaiņas. Mīlu futbolu līdz sirds dziļumiem. Ja vēlaties prezidentu, kurš ir noguris, kurš negrib vēlēšanas un kurš uzskata, ka amatu var mantot, izvēlieties Gunti Indriksonu. Uzprasiet paši sev, kāpēc šo 20 gadu laikā neesat kandidējuši un mēģinājuši cīnīties pret Indriksonu. Kad ar jums tikos, daudzi no jums teica, ka balsos par aizklātu balsojumu. Esiet drosmīgi, nevis slīgstiet pašapmierinātībā par UEFA naudu, kas katru gadu iekrīt LFF kontā.

Jābeidz diskriminēt reģionus un jāuzceļ halles, ko var izdarīt nekavējoties. Jādod iespēja tiem, kuri mīl futbolu, bet kuriem nav naudas, piedalīties visos turnīros par velti. Jau šajā gadā apsolu uzcelt septiņas halles, viena halle maksātu ap 250 tūkstošiem eiro. Šie cilvēki runā par hallēm, bet nav gatavi darīt. Viņi runā par hallēm par vairākiem miljoniem, bet te ir halles par pārsimts tūkstošiem. Neizskatās, ka Latvijā ir cilvēki, kuri ir gatavi darīt. Es jums dodu reālu piedāvājumu, kas jums ļaus mainīties un pārvērst Latvijas futbolu."

17:27 Jaunajam prezidentam būs pieci ļoti aktuāli uzdevumi: 1) restrukturizēt budžetu, 2) jāpanāk, lai futbolā var trenēties 12 mēnešus gadā, 3) cīņa pret spēļu ietekmēšanu, 4) jauna stadiona uzcelšana. Piekto nenosaucis, Indriksons bilda, ka Kaspars Gorkšs, viņaprāt, būtu spējīgs kļūt par LFF prezidentu, tāpat uzrunāts tika Juris Laizāns un, kā jau iepriekš, paziņots, arī Guntis Blumbergs.

17:18 Krišjāņa Kļaviņa un Naura Mackeviča nostāja par Kļaviņa iespējamo tikšanos ar Oļegu Gavrilovu.

17:15 Pusdienu pārtraukums noslēdzies. Tā laikā piereģistrējies vēl viens biedra delegāts no Ludzas. Notiek pārskaitīšanās, un kongresā klātienē ir 97 biedri. Tagad vārds tiks dots prezidenta amata kandidātiem. Vēlēšanas jau kļūst arvien tuvākas.

16:47 Papildus sarunā Kļaviņš sacīja, ka pilnīgi noteikti nav ticies ar Gavrilovu un uzreiz pēc tikšanās Daugavpilī devies uz Rēzekni - ja nepieciešams, lai ar mobilā telefona palīdzību pārbauda signāla atrašanos. Mackevičs pieturas saviem vārdiem un zina personu, kas noteikti redzējusi tikšanos. Kļaviņš gatavs vērsties tiesā, Mackeviču tas nebaida. Drīzumā gaidiet nelielus video komentārus.

16:29 Kļaviņš sarunā ar Delfi.lv un Sportacentrs.com kategoriski noraidīja, ka pēc tikšanās ar Mackeviču būtu saticies ar Gavrilovu. "Neesmu ar viņu ticies kopš pagājušā gada marta, turklāt mēs nemaz nedrīkstam tikties, jo viņam ir tikšanās liegums ar mani. Tie ir pilnīgi murgi, par šiem komentāriem prasiet pašam Mackevičam. Un viņš neteica, ka es esmu ticies ar Gavrilovu, bet gan tikai lika noprast – viņš sacīja, lai uzminiet paši, ar ko esmu ticies." Šo informāciju savukārt noraidīja Mackevičs, kurš pēc drošiem avotiem zina par tikšanos.

16:20 Miķeļa Rubeņa komentārs par ceļu policiju un CSDD noteikumiem.

16:11 Balsojums būs atklāts. Par slēgtu balsojumu nobalso vien 37 biedri (vajadzēja vismaz 49). Tagad iestājies pusdienu pārtraukums.

16:09 Krišjānis Kļaviņš uzsver, ka pasaules prakse pierādījusi, ka nepieciešams slēgtais balsojums, tādējādi mazinot balsojuma ietekmēšanas risku un lai biedriem nevajadzētu baidīties par to, ka federācija opozicionāriem nepiešķirs laukumu vai ko citu. Tiek pausti arī pretēji viedokļi, ka balsotājiem jāsaņem drosme to darīt atklāti. Guntis Blumbergs pauž neizpratni, kādēļ amati tiek šķiroti un vieni tiktu vēlēti aizklāti, citi – atklāti.

16:04 Naura Mackeviča replika par Krišjāni Kļaviņu un Oļegu Gavrilovu.

16:02 LFF statūti nosaka, ka vēlēšanas notiek atklātā balsojumā, taču kongresam ir tiesības lemt par aizklātu balsojumu. LFF saņēma divus iesniegumus ar aicinājumu rīkot slēgtas vēlēšanas. Pukinsks aicina uz diskusiju par aizklātām vēlēšanām, jo tās var jūtami paildzināt kongresu un nepieciešams lemt, vai aizklāts balsojums būtu visa veida vēlēšanās vai tikai noteiktā daļā.

15:58 Miķelis Rubenis, izvērtējot kandidātus, aicināja septiņreiz nomērīt un tikai tad griezt un izteica repliku par tiesnešu attīstības amata vēlēšanām: "Ir kandidāts, kurš eksāmenu par noteikumu zināšanu nevar nokārtot ne kā tiesnesis, ne kā inspektors. Vai mani ieceltu par ceļu policijas priekšnieku, ja nezinātu CSDD noteikumus vai nemācētu braukt ar auto (aplausi zālē)?" Savukārt Jānis Skredelis diskusiju noslēdza ar drošu apgalvojumu, ka Kļaviņam nav izredžu kļūt par prezidentu.

15:50 Nauris Mackevičs: "Paldies abiem kandidātiem par to, ka runāja ar visiem klubiem. Bija liels pārsteigums, ka Kļaviņš ar mums runāja, jo kaut vai atceroties, kā viņš mēģināja iegūt balsis. Prasīja, ka jums taču Rēzeknē ir vēl komandas, bet mēs atbildējām, ka piezvanījāt Daugavpilij, nevis Rēzeknei. Kļaviņa programmā ir daudz labu ideju, bet zinu, ka šīs idejas tik viegli nerealizējas. Uzklausīju viņa viedokli, padiskutējām, pēc tam uzdevu tikai vienu jautājumu – kādas ir jūsu attiecības ar Oļegu Gavrilovu? Atbildēja, ka jau gadu nav ticies ar viņu. Uzminiet, ar ko viņš tikās uzreiz pēc tam!"

15:46 Jānis Mežeckis: "Atceroties "Euro 2004" uzmetas zosāda. Toreiz "Skonto" dēļ patiešām mums bija labākie treneri, labākie spēlētāji. Par kandidātiem runājot, tikai fakti. Kļaviņš bija LFF preses sekretārs un uzrakstīja atlūgumu, tiklīdz parādījās pirmās runas. Ko viņš darījis pēc tam futbolā, nezinu. Lai vispirms sāk ar 2. līgas komandu un pēc tam to aizved līdz 14 čempiones tituliem."

15:43 Debates noslēgušās, tagad kārta diskusijai par prezidenta amata kandidātu atbilstību. Pirmais runās Jānis Mežeckis.

15:33 Debatēs trūkst konkrētības, bet spilgtu frāžu gan pietiek. Ragaiņa domu lidojums par Gunti Indriksonu un Gunti Ulmani.

15:22 Jānis Engelis no "Super Nova" vērš uzmanību, ka mazajiem klubiem tiek nodrošināts finansējums inventāra iegādei, taču ir pieejams tikai viens veikals, kurā šo naudu var tērēt - "Komanda". Engelis norāda, ka veikalā ir preču trūkums, un vaicā, vai tā nesanāk lobēšana no federācijas puses.

15:15 Salacgrīvas pārstāvis Aigars Ragainis savu iespēju iztērēja, krietni novirzoties no tēmas un paužot atklātu atbalstu esošajam LFF prezidentam Guntim Indriksonam: "Ir populārs teiciens – Ulmani, kur ir tavi aizsargi? Tāpat var jautāt - prezident, kur ir tavi aizsargi? Es pieteikšos kā viens no viņa aizsargiem. Kāpēc es balsotu par Gunti Ulmani? (smiekli zālē) Atvainojiet, par Gunti Indriksonu. Sadraudzējāmies veterānu turnīros Salacgrīvā." Ragainis pārtērēja savas trīs minūtes un paguva izvirzīt Daini Gudermani trīs zvaigžņu ordenim.

15:07 Kārlis Villerušs juniors informē, ka tiek plānots izveidot tautas futbola mājaslapu, jo pagaidām ir ļoti maz informācijas par 2. līgu un ir nepieciešams informatīvs resurss, kas palīdzētu mainīt, uzlabot līgas tēlu. Tiek solītas intervijas, video, ar kurām palīdzētu klubi. "Daugavpils" izpilddirektors Nauris Mackevičs kritizē jaunatnes izlases trenerus, kuri nevelta pietiekami daudz laiku kandidātu novērtēšanai un atlasei – ka pat nezina spēlētāju pozīcijas, eksāmenu grafikus u.tml. Tāpat Mackevičs pievērsa uzmanību, ka nekas nav mainījies uz labo pusi spēlētāju kompensāciju ziņā – lielie klubi bez transfēra summām var pārvilināt spēlētājus un noslēgt amatieru līgumus.

15:00 Debatēm saņemti 11 pieteikumi, diskusijai par prezidenta amata kandidātu atbilstību - divi. Pirmais debatēs uzstājas Arturs Zakreševskis, tēma - LFF valdes locekļu morāle un ētika. JDFS "Alberts" prezidents Olafs Pulks uzrakstījis vēstuli LFF, paužot sašutumu par Ģirta Mihelsona izteikumiem nepatiesiem izteikumiem, ka "Alberts" pats balsojis par cenu celšanu Rīgas laukumu īrei, un nav saņēmis rakstisku atvainošanos. Balsojot vēlams domāt par cilvēka morāles stāju - Mihelsons savulaik valdes locekļus nosauca par blēžiem, bet pretreakcija nesekoja. Nesaprotu - tad tur sēž blēži?

14:49 Piecu minušu pauzes vietā sanāca 20, bet nu kongress ir atsācies. SIA "Donoway assurance" apstiprināts neatkarīga zvērināta revidenta statusā - 95 par, viens biedrs atturas. Debates - uzstāties var par visu, izņemot prezidenta un valdes vēlēšanas, kurām būs atsevišķa iespēja. Uzstāšanās ilgums, kā jau tika koriģēts kongresa sākumā, trīs minūtes, atbildes laiks - viena minūte.

14:30 Izsludināts pirmais piecu minūšu pārtraukums. Kamēr ir neliela pauzīte un tuvojas debates, piedāvājam nelielu izgriezumu no Indriksona ziņojuma par prezidenta un valdes darbu.

14:25 Pēc ziņojuma beigām arī pirmie jautājumi, tostarp no prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kļaviņa. Viņš vaicā, cik finansiālā gada beigās bija skaidrās naudas atlikums. Uģa Mālmaņa atbilde – 1,88 miljoni eiro. Likvidātes rādītājs ir 10:1, un tas norāda, ka federācija var atļauties investēt projektos, kuri iepriekš varbūt [naudas trūkuma dēļ] gulēja plauktos. Arturs Zakreševskis vaicā, vai tiešām šā gada budžets tiek plānots mazāks nekā iepriekšējais. Pukinsks atbild, ka tas saistīts ar to, ka iepriekš tika saņemts 1,2 miljonu eiro maksājums par stadiona projektu. Kongress apstiprina ziņojumu, taču gadās kļūme balsu skaitīšanā. Sākumā tiek nosaukts, ka 95 balso par un viens atturas, bet pēc Kļaviņa piezīmes kļūda tiek labota - 94 par un divi atturas.

14:15 Neskaitot ģenerālsekretāra un nacionālās izlases galvenā trenera atalgojumu, vidējā darba mēnešalga federācijā ir 982 eiro bruto un 694 eiro neto.


14:11 Seko Pukinska ziņojums par sīkāku finanšu izklāstu. Pukinsks norāda, ka UEFA finansējums ir stingri reglamentēts un var tikt iedalīts trīs daļās. Pirmkārt, attīstības projekti, kuriem četru gadu periodā var piesaistīt trīsarpus miljonus eiro. Otrkārt, solidaritātes maksājums, kas agrāk bija 600 tūkstošu eiro apjomā, bet no šā gada ir 750 tūkstošu apmērā. Treškārt, izaugsmes maksājumi, kur pieejami 1,15 miljoni eiro gadā - agrāk tas bija viens miljons eiro.

14:05 Arī Mežeckis pārtērē atvēlēto laiku. Kongress vienbalsīgi apstiprina ģenerālsekretāra ziņojumu.

13:51 Turpinot par finansiālajiem rādītājiem, lielākā izdevumu pozīcija, kā jau varēja paredzēt, bija nacionālās izlases sagatavošana - 1,48 miljoni eiro. Darba algas no 0,78 miljoniem pieaugušas līdz 0,89 miljoniem eiro, bet vairāk nekā 0,65 miljoni eiro tērēti gan administratīvajiem izdevumiem, gan sporta projektiem, tostarp LMT "Futbola akadēmija". Sīkāku informāciju par finanšu rādītājiem varat skatīt ŠEIT.

13:46 Mežeckis nosauc pagājušā gada ienākumu budžetu, tāpēc arī mēs apsteigsim kongresa darba kārtību un varam jau tagad iepazīstināt ar LFF aizvadītā finansiālā gada rādītājiem, kas jau iepriekš federācijas mājaslapā bija brīvi pieejama publicētajos kongresa darba materiālos. Ienākumi 2015. gadā bija 7,48 miljoni eiro, savukārt izdevumi - 6,81 miljons eiro. Peļņa - gandrīz 670 tūkstoši eiro. Protams, ienākumu ievērojami lielāko daļu veidoja UEFA dotācijas - 5,45 miljoni eiro, salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieaugot par 1,31 miljonu eiro. FIFA dotācijas no 0,42 miljoniem pieauga līdz 1,00 miljoniem eiro. Toties gaidāms kritums bija TV raidtiesību un ārvalstu reklāmu lauciņā - no 1,35 miljoniem eiro uz 5,4 tūkstošiem.

13:45 Biedriem nav jautājumu valdes locekļiem par prezidenta un valdes darba ziņojumu, un tas tiek vienbalsīgi apstiprināts. Nu vārds dots Jānim Mežeckim, kuram dotas 15 minūtes ģenerālsekretāra darba ziņojumam.

13:37 "Latvijai ir nepieciešams savs nacionālais stadions, un valstij tas ir jāuzbūvē – par to nav šaubu," teic Indriksons, kurš daudz laika velta pateicībā gan futbola amatpersonām, gan līdzjutējiem, gan medijiem u.t.t. "Sīkāk to neiztirzāšu, bet melot nevajag," Indriksons norāda uz Kļaviņa izteikumiem medijos. Pārtērējis sev atvēlēto laiku, Indriksons atvainojas, ka nav labākajā formā, jo ir arī hokeja fans un šonakt skatījies Stenlija kausu.

13:18 LFF prezidentam Guntim Indriksonam dotas 30 minūtes laika prezidenta un valdes darba ziņojumam. "Lai lieki netērētu laiku – jums ir plaši kongresa darba materiāli par pagājušo gadu, īsi pārstāstīšu pēdējos 20 gadus," noteic Indriksons. Protams, tiek pieminēts vēsturiskais "Euro 2004" finālturnīrs, taču tiek atzīts, ka šobrīd ir problēmas ar infrastruktūru bērnu treniņvajadzībām. Indriksons ir pārliecināts, ka drīzumā būs liels sporta komplekss ar virkni laukumu un citu sporta objektu, kuros varētu notikt nodarbības daudzos sporta veidos.

13:03 Salaspils FC un FC "Daugava" tiek izslēgti no LFF biedru vidus - par balsoja 93 biedri, trīs atturējās. Salaspils pati bija ar iesniegumu griezusies LFF ar lūgumu izslēgt no biedru vidus, jo organizācija tiek likvidēta, bet FC "Daugava" izslēgšana tika ierosināta, pamatojoties uz punktu par parādsaistībām pret LFF vai citiem biedriem un juridisko lēmumu nepildīšanu. Tādējādi LFF nu ir 103 juridiskie biedri, no kuriem, kā jau teikts, kongresā klātienē ir 96.

12:57 Papildus Riherta ieteikumam prezidenta kandidātu uzrunas samazināt līdz 10 minūtēm, tiek ierosināts arī debatēm atvēlēto laiku no piecām minūtēm samazināt līdz trim. Esošā reglamenta versija netiek atbalstīta - tikai 30 balsis "par" (vajadzēja vairākumu jeb vismaz 49), bet otrajā balsojumā ar 76 balsīm "par" ierosinājumi un koriģētais reglaments tiek atbalstīts.

12:50 Pirmais Riherta ierosinājums par izpilddirektora uzrunas pārcelšanu uz darba kārtības beigām tiek atbalstīts - 72 balsis "par" jeb tieši nepieciešamās trīs ceturtdaļas balsu. Otrais punkts atcelt diskusijas par prezidenta amata kandidātu atbilstību negūst vajadzīgo atbalstu. Kongress vienbalsīgi apstiprina valdes locekļu kandidātu sarakstu.

12:43 Tiek pieņemts Preiļu BJSS ierosinājums veikt nelielas, nebūtiskas korekcijas darba kārtībā. Savukārt "Metta"/LU galvenais treneris Andris Riherts klātienē ierosina, pirmkārt, 12. punktu pārcelt uz kongresa beigām - aiz 17. punkta, otrkārt, svītrot 13. puntu par LFF kandidātu atbilstību amatam svītrot no dienas kārtības, jo sarunas jau notikušas ar mediju starpniecību, un, treškārt, laika taupības nolūkos izņemt no dienas kārtības valdes locekļu uzstāšanos un ierobežot prezidenta amata kandidātu uzstāšanos līdz desmit minūtēm. Pukinsks norāda, ka ierosinājumi par darba kārtību bija jāiesūta iepriekš un ka valdes locekļu ziņojumi nemaz nebija paredzēti.

12:38 Kongress vienbalsīgi apstiprina balsu skaitītājus - četrus no LFF vidus, bet no biedru vidus Imantu Babri (Preiļu BJSS) un Jāni Engeli ("Super Nova"). Gadījumā, ja vēlēšanas notiks aizklātā veidā, Babrim un Engelim būs jāpilda novērotāju funkcijas - proti, vai procedūra norit korekti.

12:35 Pirms pievērsties oficiālajai darba kārtībai, vēl notiek simboliska valdes locekļu un juridisko komisiju vadītāju sveikšana par četru gadu darbu. Sveikšanu veic prezidents Guntis Indriksons un ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

12:26: IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Severs uzsver, ka pēdējo 12 gadu laikā LFF spērusi būtiskus soļus uz priekšu izlašu atbalstīšanā un infrastruktūras attīstībā. Gluži kā FIFA attīstības speciāliste Eva Paskjē, Severs uzteic federāciju par finanšu pārvaldību, kas nesen veidotā pētījumā tikusi atzīta par vienu no labākajām Eiropā.

12:18 LFF ģenerālsekretāra vietnieks Edgars Pukinsks paziņo, ka no 105 LFF juridiskajiem biedriem ieradušies 96. Tādējādi kvorums ir sasniegts un kongress var būt lemttiesīgs. Tāpat kongresu dažādos statusos klātienē apmeklē vēl 78 cilvēki, kuriem nav balsstiesību.

12:12 Ar ierastu kavēšanos, bet LFF 2016. gada kongress ir atklāts ar pašreizējā prezidenta Gunta Indriksona nelielu uzrunu, aicinot būt konstruktīviem un vēlot visiem veiksmi, un ar klusuma brīdi godinot virkni aizsaulē aizgājušu futbola sabiedrības cilvēku. Pirmais punkts darba kārtībā ir balsu skaitītāja iecelšana, taču līdz saldajam ēdienam - vēlēšanām - vēl jāpaciešas un droši vien ne vienu stundu vien.


, 2016-04-29 12:57, pirms 8 gadiem
Otrais punkts atcelt diskusijas par prezidenta amata kandidātu atbilstību negūst vajadzīgo atbalstu.

Šo tad var saprast, ka ir laba čupiņa, kas gribēs (72/96 ir 1/4, kas bija vajadzīga, lai šo pieņemtu), labprāt apstrīd KK kandidatūru. Vismaz 25 biedru, droši vien pat vairāk. Līdz ar to, viņi vnk.atbalsta un jau zina, ka balsos par Indriksonu.
, 2016-04-29 13:06, pirms 8 gadiem
Agri pafimē caur telefonu! Lūdzu!
, 2016-04-29 13:07, pirms 8 gadiem
Skonto biedrus par parādiem neslēgs ārā?
, 2016-04-29 13:08, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: video vajag!
LFF kongress
, 2016-04-29 13:43, pirms 8 gadiem
"Pārtērējis sev atvēlēto laiku, Indriksons atvainojas, ka nav labākajā formā, jo ir arī hokeja fans un šonakt skatījies Stenlija kausu."
Nopietni?
Čalis kandidē uz ļoti svarīgu amatu, un pirmsvēlēšanu naktī šitādas vaļības...
, 2016-04-29 13:46, pirms 8 gadiem
Pārtērējis sev atvēlēto laiku, Indriksons atvainojas, ka nav labākajā formā, jo ir arī hokeja fans un šonakt skatījies Stenlija kausu.
, 2016-04-29 14:22, pirms 8 gadiem
Gan jau totalizatorā bija uzmetis uz hokji, nevarēja aizmigt.
, 2016-04-29 14:35, pirms 8 gadiem
Staaars rakstīja: "Pārtērējis sev atvēlēto laiku, Indriksons atvainojas, ka nav labākajā formā, jo ir arī hokeja fans un šonakt skatījies Stenlija kausu."
Nopietni?
Čalis kandidē uz ļoti svarīgu amatu, un pirmsvēlēšanu naktī šitādas vaļības...
Vaļības?
, 2016-04-29 14:41, pirms 8 gadiem
Sito veco meli,un zagli aizvaks no LFF skatuves? Pilnigi pretigi skatities!!
, 2016-04-29 15:33, pirms 8 gadiem
Go0dFather rakstīja: Sito veco meli,un zagli aizvaks no LFF skatuves? Pilnigi pretigi skatities!!
Laikam nesanāks, ceru, ka kļūdos! Visi vecie meļi viņu atbalsta un runā, ka daudz, kas ir izdarīts, bet beigās piebilst, ka viņiem nav, kur spēlēt.!
, 2016-04-29 16:45, pirms 8 gadiem
37 balsis par aizklātu balsojumu. Tas tātad ir maksimums, uz ko varētu cerēt KK, bet atklātā balsojumā gan jau būs mazāk.
, 2016-04-29 16:50, pirms 8 gadiem
Staaars rakstīja: "Pārtērējis sev atvēlēto laiku, Indriksons atvainojas, ka nav labākajā formā, jo ir arī hokeja fans un šonakt skatījies Stenlija kausu."
Nopietni?
Čalis kandidē uz ļoti svarīgu amatu, un pirmsvēlēšanu naktī šitādas vaļības...
Vot tas ir līmenis naktī skatījās hoķi. Varēja vēl pastāstīt, ko brokastīs ēda. Pilnīgs cirks.
Tas tikai parāda, ka Indriksons ir pārliecināts, ka uzvarēs, kas arī notiks un futbols turpinās būt sporta veids nr. 5-6 Latvijā.
, 2016-04-29 17:28, pirms 8 gadiem
Vecais čekists paliek smieklīgs un sāk līdzināties Kirovam. Divi Latvijas mūžīgie.
, 2016-04-29 17:48, pirms 8 gadiem
Es iespējams kļūdos, bet Mackēvičš, manuprāt, savās intervijā izklausījās vairāk pēc blefotāja!
, 2016-04-29 18:04, pirms 8 gadiem
Roklaiža a.k.a. Labā roka nebija neitrāls, personīga nepatika pret KK. Tas pats attiecināms arī uz dažiem jautājumu uzdevējiem, provocēt laikam bija uzdevums.
, 2016-04-29 18:19, pirms 8 gadiem
Viss bús labi ! 10:5 KK labā !
Nebaidīšos teikt,ka šis ir izšķirīgs mirklis ne tikai Futbola, Sporta, bet arī visas Latvijas nākotnē !!!
Šeit arī parādīsies, vai Latvija spēj pati mainīt savu likteni, vai arī aizgrimt tumsā !
Gaidām ! Veiksmi, Krišjāni !
, 2016-04-29 18:53, pirms 8 gadiem
Hahaha un vai tad kāds par to šaubījās? Pārliecinoši par labu Indriksonam. Es neesmu ne par vienu, ne par otru.
, 2016-04-29 18:53, pirms 8 gadiem
Stagnācija turpinās.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
38

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.