Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pahars: "Nesaprotu, ar ko esam saniknojuši likteni, ka netrāpām no metra attāluma"

Pahars: "Nesaprotu, ar ko esam saniknojuši likteni, ka netrāpām no metra attāluma"
Latvijas U-21 izlase Sadraudzības kausa izcīņā
Foto: com-cup.com

Šodien Sadraudzības kausa izcīņā Latvijas U-21 izlase piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, šoreiz ar 0:1 piekāpjoties Tadžikistānas vienaudžiem. Pēc spēles mūsējo galvenais treneris Marians Pahars bija bēdīgs, par ko liecināja viņa teiktais preses konferencē.

Marians Pahars: "Par spēli man ir negatīvas emocijas. Tas bija otrais zaudējums divās dienās, mums ir nulle punktu. Un es nesaprotu, ar ko esam saniknojuši likteni, ka nespējam trāpīt no viena metra attāluma. Mēs radām milzīgu skaitu momentu, sitam no nelieliem attālumiem, taču bumba neiet vārtos. Mums bez maz vai attīstās kompleksi - jāpalabo puišu psiholoģija. Savukārt pretiniekiem bija ļoti interesanti spēlētāji ar numuriem astoņi un deviņi, aizsardzībā 21. numurs lielisks futbolists. Var redzēt, ka komandas līderi. Turpretī mums visi, kas uznāca uz maiņu, spēli nepastiprināja, drīzāk tieši otrādi pavājināja. Turklāt mani spēlētāji zināja Tadžikistānas izlasi. Gatavojāmies šim mačam, taču puiši neizpildīja uzstādījumu. Žēl, jo uzvaras viņiem ir vajadzīgas, citādi psiholoģiju neuzlabot."

Jāpiebilst, ka spēles gaitā Latvijas U-21 izlases rindās uz maiņu nāca Bogdans Petruks, Artjoms Loginovs, Elvis Stuglis un Daniils Ulimbaševs, nomainot attiecīgi Edgaru Jermolajevu, Vladimiru Mukinu, Edgaru Vardanjanu un Gļebu Kļuškinu.

Tadžikistānas U-21 izlases treneris Mubins Ergaševs sacīja: "Mums bija bail, ka spēlētāji nepagūs atjaunoties pēc spēles ar Igauniju. Tāpēc lūdzām viņus spēlēt stingrāk, ekonomēt spēkus. Vārtus guvām, pateicoties kolektīvām pūlēm, komandas kopējai sadarbībai. Mēs taču spēlējām ar Baltijas komandām. Viņiem antropometriskie dotumi labāki nekā mums. Viņi ir garāki, fiziski spēcīgāki. Mums bija grūti pret viņiem spēlēt. Toties mēs bijām ātrāki. Šīs dienas dienas mūs, protams, ir nogurdinājušas. Taču tagad atjaunosimies. Jau esam iekļuvuši 1/4 finālā, tāpēc noskaņojums mums ir labs."

Izmantotie resursi:
com-cup.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-19 20:45, pirms 11 gadiem
savulaik tik labam uzbrucējam, laikam, grūti skatīties uz šie "meistariem", kas ir viņa rīcībā.
ne jau izlases meistaram ir jāmāca iesist vārtos no metra attāluma...
, 2013-01-19 20:52, pirms 11 gadiem
Vajag kalpot Dievam, nevis guņam!
, 2013-01-19 21:02, pirms 11 gadiem
Kur spēlētāji 1992 gadi: Karashauskas, Lonscakovs, Krumins, Zaicevs, Broders, Omelenovics. Kāpēc tos nepieaicinājuši? Taču uz šodienu tie visi spēlē futbolu.
, 2013-01-19 21:06, pirms 11 gadiem
Kas tad Tadzikistanai iesita, Ravshans vai Dzamshuts?
, 2013-01-19 21:14, pirms 11 gadiem
gazmjasam arī šitie pagrūztu?
, 2013-01-19 21:15, pirms 11 gadiem
JanVar rakstīja: Kur spēlētāji 1992 gadi: Karashauskas, Lonscakovs, Krumins, Zaicevs, Broders, Omelenovics. Kāpēc tos nepieaicinājuši? Taču uz šodienu tie visi spēlē futbolu.
Krūmiņš - rezerves vārtsargs Jūrmalā, Karašausks - tik tikko atgriezies Skonto no īres Gulbenē, pēdējā laikā sniegums bija katastrofāli pasliktinājies laikam jau attieksmes dēļ. Cerams, ka tagad atgriezīsies. Zaicevs - pērn spēlēja Igaunijā īrē no Skonto, ne ar ko īpašu neizcēlās. Kā vienīgo ietveramo spēlētāju šādā situācijā redzu Broderu, kurš Rīgas Daugavā spēlēja normāli. Omeļjanovičs tagad, ja nekas nav mainījies, kādā Zviedrijas amatieru līgā.
, 2013-01-19 21:22, pirms 11 gadiem
Dzeki, ar darbiem nevis vardiem! pec speles ar Baltkrieviem twiteerii jalasa, ka neesot paveicies un esot spelejushi labak. pareizakais, kas var but ir rezultats uz tablo. Dzeki twiterosim, kad izdarisim darbus lidz galam.
, 2013-01-19 21:25, pirms 11 gadiem
U-19 1992 Izlase -U- 21? ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-19 21:31, pirms 11 gadiem
dinamo nevar no centimetra attāluma trāpīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-19 21:50, pirms 11 gadiem
spēļu video kaut kur nav pieejams?
, 2013-01-19 21:56, pirms 11 gadiem
puslaiks rakstīja: spēļu video kaut kur nav pieejams?
instatfootball.tv
, 2013-01-19 22:24, pirms 11 gadiem
Pahar! Par kadu likteni tu runa?Sen jau zinams visiem,ka meistaribas trukums(neteiksu par sikumiem),ir musu vajaka vieta.Tas attiecas uz visam izlasem.Kad sapratisit vienkarsu lietu,no bernibas ir jamaca puisus parvaldit bumbu,bet parejo pec tam.
, 2013-01-19 23:01, pirms 11 gadiem
paskatījos statistiku - pa divām spēlēm kopā mūsu izlasei ir 3(!!) sitieni vārtu rāmī bijuši! tas laikam izsaka visu!
Piemēram, spēlē ar Baltkrieviju, tika izdarīti 13 sitieni, no tiem viens vārtu rāmī. Baltkrievi iveica 21 sitienu, no kuriem vārtu rāmī 8, bet pēc Pahara sacītā sapratu, ka mēs esam spēlē dominējuši!
, 2013-01-19 23:22, pirms 11 gadiem
Milaševičs -- zvaigznīte vai ne, bet katrā ziņā šķiet interesantākais no tiem uzbrukuma līnijas futbolistiem, kuri mūsu sastāvā ir šajā turnīrā, tāpēc ļoti žēl, ka pēdējā brīdī dabūtā trauma neļauj pārbaudīt viņa varējumu uz starptautiskā fona(:
, 2013-01-20 00:25, pirms 11 gadiem
Pahars apkauno Latviju!!!!!!!!
, 2013-01-20 00:27, pirms 11 gadiem
Futbolists biji izcils , bet kā treneris pēdējais mēsls!
Ej nokaunies un patupi kluba stūrī uz zirņiem!
, 2013-01-20 08:42, pirms 11 gadiem
Viss sākās no bērnu futbola.Esmu runājis ar daudziem bērnu un jauniešu treneriem,tomēr netieku skaidrībā,jo personīgi es domāju,ka mūsu futbolistu problēmas sākās no padsmitnieku gadiem.Kaut kas nav kārtībā ar kopējo treniņu metodiku.Atceros,agrāk novēlām vainu uz treniņapstākļiem un sliktiem laukumiem,kas traucē ielikt labu tehnisko bāzi futbolistiem.Tagad par apstākļiem būtu grēks sūdzēties,tomēr joprojām nu jau padsmit gadus nekāda progresa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 14:38, pirms 11 gadiem
algun, tagad beernus kompjuuteri bendee nost, vini peec trenina uz maajaam jozh, agraak peec trenina zeeni savaa starpaa veel kaadu machu laida valaa. Veel muusu sporta speelees var just ka jauniem ar fizo ir garaam. Mans siikais ir invaliids, bet sportot vinam atlauts un kad es redzu ka skolas normatiivus vinsh nokaarto ,bet lielaakaa klases dala nee, tad ko lai saka par fizisko audzinaashanu skolaa un pulcinos
, 2013-01-20 21:17, pirms 11 gadiem
Paldies tiem ,kuri centās man paskaidrot iemeslus,kāpēc joprojām esam grāvi. Agrāk ,kad nebija kompji.un televizors bija retums mūsu jauniešu izlases komandas tāpat kāsa baltkrieviem ,uzbekiem un tadžikiem.Varu pacelt no sava arhīva futbola gada grāmatiņas un izlikt rezultātus šeit cik nevajag ,ja kāds netic.Un vēl .Vai tad citu valstu bērniem nav tādas pašas problēmas?Tā kā šie iemesli ir par sekliem ,lai tiem piekristu.Sasperjods šoreiz diemžēl galīgi auzās,jo mēģina mūsu neveiksmes futbola lauciņā iepīt politiku.
, 2013-01-21 15:00, pirms 11 gadiem
viens no būtiskākajiem iemesliem ir konkurences trūkums bērnu komandas iekšienē,tas ir nav pietiekamu bērnu resursu.Bērnu komandu ir daudz,bet bēda tā ka katrā no tām ir no 2 lidz 5 labi ,perspektīvi-pārējie ir diemžēl tādi kādi ir.Treneriem ir grūti kaut ko sagatavot ja nav pieklājīga matreāla.Iemācīt var spēlēt jebkuru,bet ar to vien nepietk,jābūt vēl papildus īpašībām,lai izaugtu par meisteru,un tādas īpašības nav visiem.Jau no 10 gadiem jātrenējas tādos apstākļos kur tev ir iespēja pilnveidoties nevis savi komandas biedri jāapspēlē uz vienas kājas.....kamēr lielajos klubos nebūs pieklājīga jauno spēlētāju selekcija tikmēr uz panākumiem nākotnē necerēt
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.