Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Stērlings atvainojas pretiniekiem, Ronaldu norāda, ka "United" tika pie dāvanas

Stērlings atvainojas pretiniekiem, Ronaldu norāda, ka "United" tika pie dāvanas
Rahīms Stērlings nopelna futbolam neglaimojošu pendeli. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas kluba Mančestras „City” futbolists Rahīms Stērlings publiski atvainojās Doņeckas „Shkahtar” vienībai un spēles tiesnešiem, ka UEFA Čempionu līgas spēlē pats nenorādīja uz to, ka pret viņu pendele piešķirta kļūdaini. Savu rīcību vakardien nožēloja arī Mančestras „United” treneris Žuzē Morinju, kurš pēc uzvaras Turīnā veltīja izaicinošus žestus vietējo „Juventus” līdzjutēju virzienā.

Mančestras „City” un Doņeckas „Shakhtar” spēle vakar noslēdzās ar graujošo Anglijas čempiones uzvaru 6:0, taču apsveikumu vietā „City” tika veltīta plaša kritika par otro vārtu gūšanas veidu. Rahīms Stērlings soda laukumā tika priekšā aizsargam un centās apspēlēt vārtsargu, taču nedaudz sapinās kājās, atdūrās ar purngalu pret zemi un pats nokrita.

Galvenais tiesnesis Viktors Kasajs no Ungārijas uzreiz norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi, par ko Doņeckas spēlētājs, kurš bija vismaz metra attālumā no Stērlinga, varēja tikai traģiski pasmieties. „Shakhtar” protesti palika bez rezultātiem, kamēr Stērlings pats diskusijās neiesaistījās, neizmantojot iespēju informēt tiesnesi, ka neviens viņam nepieskārās. Laikā, kad „City” klubs iejaukts pamatīgā „Fair Play” skandālā finanšu ziņā, godīgas spēles iniciatīva laukumā būtu ļoti nākusi par labu komandai, turklāt tā arī diez vai būtu atstājusi lielu iespaidu uz mača rezultātu – „City” tobrīd jau bija vadībā 1:0 un dominēja laukumā.

Pēc spēles arī Stērlings pats piekrita, ka šajā epizodē bija viņa vaina: „Es centos pieskarties bumbai un īsti nezinu, kas notika. Viss beidzās ar to, ka es nokritu uz zemes. Nedomāju, ka es sajutu kontaktu ar pretinieku, tā bija mana paša vaina. Atvainojos spēles tiesnesim un atvainojos „Shakhtar” futbolistiem.”

„City” galvenais treneris Peps Gvardiola tikmēr pēc spēles norādīja, ka VAR sistēma būtu palīdzējusi izvairīties no šādas situācijas. „Mēs sapratām, ka tā nebija situācija, kurā jāpiešķir pendele. Mums nepatīk gūt vārtus šādā veidā. Jūs zināt, kas ir VAR un ka tas domāts, lai palīdzētu tiesnesim izvairīties no kļūdām. Spēle mūsdienās ir tik ātra. Lai kaut ko pateiktu tiesnesim, nepieciešamas desmit sekundes.”

No vakardienas nožēlošanas vērta rīcība palika arī Mančestras „United” galvenajam trenerim Žuzē Morinju, kurš „Juventus” stadionā netika sagaidīts īpaši labvēlīgi. „United” ar diviem beigās gūtiem vārtiem negaidīti izrāva uzvaru 2:1, un Morinju pēc spēles izaicinoši pielika plaukstu pie auss un vērās „Juventus” līdzjutēju virzienā.

„Mani apvainoja visu 90 spēles minūšu garumā,” Morinju, kurš iepriekš ar panākumiem trenējis „Juventus” konkurenti Milānas „Inter”. „Es šeit ierados tikai, lai darītu savu darbu, neko vairāk. Es nevienu neapvainoju, es tikai veicu žestu, lai parādītu, ka gribu viņus dzirdēt labāk. Man droši vien nevajadzēja to darīt, un ar nosvērtu prātu es to droši vien arī nedarītu, bet, ja viņi apvaino manu ģimeni, manu „Inter” ģimeni, tad es reaģēju šādi.”

Savukārt par spēli Morinju izteicās šādi: „Mēs aizvadījām fantastisku maču, parādījām savu augstāko līmeni, mēs nemaz nevaram nospēlēt labāk kā šodien. Mēs ieradāmies stadionā, lai spēlētu kā komanda, kurai pretim stājas sastāvs, kurā ir citāds potenciāls pilnīgi katrā līnijā.”

Ļoti neapmierināts par zaudējumu tikmēr bija „Juventus” līderis Krištianu Ronaldu, kuram zaudējuma garšu Turīnas sastāvā nācās izjust pirmoreizi. „Mēs dominējām 90 minūtes, mums bija tik daudz iespēju, varējām pielikt punktu spēlei trīs vai četras reizes, taču atslābinājāmies un tikām sodīti,” sacīja Ronaldu. „Mančestras „United” nedarīja neko, lai uzvarētu. Mēs pat nevaram runāt par paveikšanos, jo, lai paveiktos, tev ir jāmeklē pašam sava laime, bet šajā gadījumā mēs paši viņiem visu uzdāvinājām.”

Izmantotie resursi:
https://www.telegraph.co.uk/footbal...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.football-italia.net/130...


, 2018-11-08 11:50, pirms 5 gadiem
Diezgan liekulīgi pārmest Stērlingam to, ka viņš pats necentās pārliecināt tiesnesi par to, ka pendeli nevajadzēja piešķirt. Cik spēlētāji ir šādi rīkojušies pēdējā laikā (tiešām nozīmīgā spēlē, kad tās liktenis vēl nav izšķirts)? Priekš tam ir domāts tiesnesis un viņa asistents aiz vārtiem (ČL spēlēs), lai šādas situācijas izvērtētu.
, 2018-11-08 11:54, pirms 5 gadiem
Par Morinjo: lai kā viņš man nepatiktu, viņš ir pelnījis cieņu. Šosezon mēdiji viņu burtiski iznīcina, viņu publiski kritizē pat MU bijušie spēlētāji. Tomēr viņš šādā atmosfērā nepadodas, cīnās un pēdējās spēlēs liekas komandai kaut kas sanāk. Nezinu vai daudzi treneri varētu to izturēt.
Vakardienas žests varbūt arī bija nevietā, bet galu galā futbols taču ir šovs, nekā krimināla tajā nesaskatu.
, 2018-11-08 12:31, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Diezgan liekulīgi pārmest Stērlingam to, ka viņš pats necentās pārliecināt tiesnesi par to, ka pendeli nevajadzēja piešķirt. Cik spēlētāji ir šādi rīkojušies pēdējā laikā (tiešām nozīmīgā spēlē, kad tās liktenis vēl nav izšķirts)? Priekš tam ir domāts tiesnesis un viņa asistents aiz vārtiem (ČL spēlēs), lai šādas situācijas izvērtētu.
Tgd diskusijas ir, kāds vispār tolks no tā tiesneša? ne šajā spēlē, ne pret Ronaldo.. nemācēja normāli notiesāt... abās spēlēs nenormāli rupjas kļūdas...

nesaku, ka City nebūtu uzvarējis.. bet ja iedod jau 0:2 handikapu, protams, ka vieglāk spēlēt..nekā ja 0:1 stāv...
, 2018-11-08 12:44, pirms 5 gadiem
Tiesneši pārāk bieži rupji kļūdās, sevišķi attiecībā pret pendelēm un aizmugurēm. Cik spēles nav sačakarētas! Kas pēlējis futbolu, labi zin, ka skrējienā ar bumbu nokrist ir viegli un nebūs tur ne pendele, ne tēlošana. Citreiz iedod plāksteri par tēlošanu, ne jau katrs var burzmā noturēties, reizēm vienkārši paklūp. . .
Un aizmugures? Ak, šausmas, bieži vienā līnijā spēlētāji, bet iedod aizmuguri. . .Katrā ziņā lielāks grēks ir iedot stipri apšaubāmu aizmuguri, nekā ieskaitīt smuku golu no nav skaidrs bija vai nebija aizmugure.
, 2018-11-08 12:49, pirms 5 gadiem
Tajā epizodē spēles dinamikā nemaz nebija tik viegli saprast, ka nav pendele (to gan vajadzētu redzēt tiesnesim, kas bija aiz vārtiem). Skatoties tiešajā, man likās, ka 100% pendele. Arī spēles komentētājs uzreiz teica: "šoreiz gan tā ir 100% pendele."
Pēc tam, kad paskatās palēnināto atkārtojumu no 3 rakursiem viss kļūst skaidrs. Bet nezinu, vai šī tiešām ir "visu laiku rupjākā tiesnešu kļūda" kā daži mēdiji to pasniedz.
, 2018-11-08 12:52, pirms 5 gadiem
Tas skaidrs, tādēļ jau grūti Stērlingam pārmest, ka viņš pats negāja un neteica tiesnesim, ka pats nokrita.
blondais18 rakstīja: nesaku, ka City nebūtu uzvarējis.. bet ja iedod jau 0:2 handikapu, protams, ka vieglāk spēlēt..nekā ja 0:1 stāv...
, 2018-11-08 14:23, pirms 5 gadiem
Ronaldu ej paraudi spilvena
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-11-09 12:06, pirms 5 gadiem
Kristīnes ziedu laiks ir pagājis....
, 2018-11-10 09:24, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Tajā epizodē spēles dinamikā nemaz nebija tik viegli saprast, ka nav pendele (to gan vajadzētu redzēt tiesnesim, kas bija aiz vārtiem). Skatoties tiešajā, man likās, ka 100% pendele. Arī spēles komentētājs uzreiz teica: "šoreiz gan tā ir 100% pendele."
Pēc tam, kad paskatās palēnināto atkārtojumu no 3 rakursiem viss kļūst skaidrs. Bet nezinu, vai šī tiešām ir "visu laiku rupjākā tiesnešu kļūda" kā daži mēdiji to pasniedz.
Tiesneši aiz vārtiem ir lieki.
Latviju arī notiesāja Gruzijā un galinieks akls kā kurmis.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.