Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Šodien startē sieviešu Virslīgas turnīrs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien ar spēlēm Kocēnos un Ķekavā sāksies Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas turnīrs. Spēli starp Kocēnu "Rubeni" un FK "Ķekava" interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

Sieviešu Virslīgā šogad spēlēs četras komandas – "Rubene", FK "Ķekava", "Ķekavas Bulldogs", "RSU". Starp dalībniecēm vairs nebūs FK "Ādaži". Čempionāta pirmajā posmā tiks izspēlēts sešu apļu regulārais turnīrs, kurā noskaidros pusfināla pārus izslēgšanas spēlēm. Pusfināla sērijas ritēs līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet medaļu liktenis tiks noteikts vienā mačā. Ar sīkākām čempionāta norises niansēm iespējams iepazīties nolikumā.

Pulksten 15.00 "Rubene" - FK "Ķekava" (Kocēnu sporta namā)

"Rubene" – tituls atgūts, vai izdosies to nosargāt?

2013./14.gada sezonā: 1.vieta regulārajā turnīrā (18 uzvaras – 2 zaudējumi), 1.vieta izslēgšanas spēlēs (7-0).

Pērn pēc trīs gadu pārtraukuma "Rubene" izdevās atgūt sieviešu Virslīgas čempionu troni un sezonas galvenais mērķis būs titula nosargāšana. Komandas spēlētājas sezonai gatavojās individuāli pēc treneru izstrādāta fiziskās sagatavošanās plāna. Pirmie kopīgie treniņi zālē tika aizvadīti augusta vidū. "Rubene" startēja starptautiskajā turnīrā "Latvian Open", kur dramatiskā finālā piekāpās Krievijas čempionēm "Nauka-Trevelstroy" un ierindojās otrajā vietā. Kocēniešu treneru tandēms paliks nemainīgs – Zeltīte Bankava un Jānis Dainis. Komandas sastāvā šosezon neredzēsim Jolantu Tauriņu-Ievenieci, Evitu Rudzīti un Kristīni Bankavu. Vismaz sezonas sākumā laukumā nedosies arī Linda Līce, kura turpina rehabilitāciju pēc ceļgala krustenisko saišu operācijas. Toties pēc vairākām sezonām "RSU" sastāvā rubeniešu pieteikumā atkal atrodams Tatjanas Varšas vārds. "Rubene" sastāvs un spēļu kalendārs.

FK "Ķekava" – nākamais solis – zelts

2013./14.gada sezonā: 2.vieta regulārajā turnīrā (12-8), 2.vieta izslēgšanas spēlēs (3-6).

Aizvadītajā sezonā FK "Ķekava" pirmo reizi spēlēja finālā un tika pie sudraba medaļām. Vasarā spēlētājas vairāku komandu sastāvā ņēma dalību Vasaras līgā un pēc Jāņiem atsākās arī gatavošanās Virslīgas sezonai. Augusta beigās ķekavietes startēja "Latvian Open", kur uzvarēja trijās no piecām spēlēm un izstājās ceturtdaļfinālā. 17.septembrī tika aizvadīta pārbaudes spēle pret 1.līgas vienību "Rīgas Lauvas" (6:7). Sastāvā šosezon neredzēsim Ievu Bergu, Annu Reineku un Annu Žižkunu. Komandu papildinājušas Zanda Bergmane un Rūta Pirtniece.

Galvenā trenera postenī Ivo Preisu nomainījis Henrijs Uzraugs. Detaļās par sava veida cikliskumu kluba treneru darbā un Uzrauga piesaisti dalās komandas vadītājs Artis Drēziņš: "Andis Blinds izturēja 3 gadus, Ivo Preiss izturēja 3 gadus. Tāds 3 gadu cikls. Ivo domāja līdz noliktās pēdējās dienas pēdējai stundai... Pēc tam uzreiz zvanīju Henrijam. Kad decembrī Ivo bija smaga trauma, Henrijs atsaucās man Ivo aizstāt - kādi seši pirms viņa atteicās, teica: sievietes?! Nemūžam... Neraugoties uz to, ka lielākā daļa meiteņu ir vecākas par Henriju, viņš viņas "paņēma", bija stingrs un meitenes viņu pieņēma. Lieku lielas cerības uz treneri: viņš mācās Sporta akadēmijā, spēlē florbolu "RTU" un izlasē, hokeju "Kurbadā", trenē bērnus hokejā. Blinds aizveda mūs līdz bronzai, Preiss - sudrabam, Uzraugam nekas cits neatliek kā zelts." FK "Ķekava" sastāvs un spēļu kalendārs.
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pulksten 16.00 "Ķekavas Bulldogs" - RSU (Ķekavas sporta namā)

"Ķekavas Bulldogs" – plānā fināls

2013./14.gada sezonā: 4.vieta regulārajā turnīrā (8-12), 3.vieta izslēgšanas spēlēs (1-3).

Arī otram Ķekavu pārstāvošajam klubam iepriekšējā sezona bija vēsturiska – pirmo reizi izcīnītas medaļas sieviešu Virslīgā. Komandas pārstāve Līga Vancāne uzskata, ka pie sasniegtā nedrīkst apstāties un šogad tiks tēmēts augstāk: "Tā kā atkal esam palikušas tikai četras komandas sieviešu Virslīgā - notikt var jebkas un plānā ir censties būt labākām nekā pagājušogad, vismaz 2.vieta."

Gatavošanos jaunajai sezonai bronzas medaļnieces uzsāka jūlija vidū, bet augustā fiziskos treniņus papildināja arī darbs ar nūjām. Komanda startēja "Latvian Open", kur izstājās ceturtdaļfinālā. "Ķekavas Bulldogs" lielākais zaudējums sastāvā ir Aijas Vancānes nespēlēšana. "Ķekavas Bulldogs" sastāvs un spēļu kalendārs.

"RSU" – papildinājums no Ādažiem

2013./14.gada sezonā: 3.vieta regulārajā turnīrā (9-11), 4.vieta izslēgšanas spēlēs (2-4).

Pērn "RSU" piedzīvoja nopietnas izmaiņas spēlētāju sastāva kodolā, kas liedza trīskārtējām Latvijas čempionēm izcīnīt medaļas. Šogad rīdzinieces noteikti mērķēs vismaz uz atgriešanos labāko trijniekā. Šovasar iegūts papildinājums no darbību izbeigušās Ādažu komandas – Ulrika Skakovska, Diāna Zeipe, Evija Birkhāne, Sabīne Dronka, Alīda Varkale, Anna Aļošina un Viktorija Gudino. Pievienojusies arī agrāk "Ķekava" spēlējusī Katrīna Banka, atgriezusies Līga Andersone. Pieteikumā nav atrodamas Ilze Justamente, Santa Neimane, Evelīna Freimane, Sintija Miļuna, Diāna Jukna. Komanda piedalījās Vasaras līgā (3.vieta) un "Latvian Open" (izstāšanās ceturtdaļfinālā). "RSU" sastāvs un spēļu kalendārs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...