Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" un "Rubene" pusfinālu sāk ar uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava" un "Rubene" pusfinālu sāk ar uzvaru
FK "Ķekava"
Foto: floorball.lv

Šodien ar FK "Ķekava" un RSU maču, kas notika Lielvārdē, izslēgšanas spēles startēja arī Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā. Pusfināla sēriju ar uzvaru 4:2 sāka ķekavietes. Otrā spēļu pārī pie panākuma tika Kocēnu "Rubene", kas savā laukumā ar 11:6 uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes.

FK "Ķekava", kuras laukums Ķekavas sporta namā neatbilst florbola standartiem, pusfināla sērijas mājas spēles izvēlējies aizvadīt Lielvārdes novada sporta namā. Jau 5.minūtē ķekavietes Ievas Jurkānes personā atklāja spēles rezultātu (1:0), bet RSU florbolistes vēl pirmajā periodā atbildēja ar to pašu – 1:1. Otrās trešdaļas sākumā abas komandas vienas minūtes laikā vēlreiz apmainījās ar vārtu guvumiem (2:2), bet turpinājumā vārtus guva tikai laukuma saimnieces. 37.minūtē Jurklāne iemeta, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus – 3:2, bet punktu spēlei pielika divas Lielvārdes florbola audzēknes – 55.minūtē Līgas Akmeņkalnes piespēli vārtu guvumā pārvērta Sintija Kalvāne, nofiksējot mača galarezultātu – 4:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina divu vārtu autori Ievu Jurkāni, bet labākās gods RSU sastāvā tika Līgai Cebulei, kura izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījusies "Ķekava".

Kocēnu sporta namā regulārā turnīra uzvarētāja "Rubene", būdama favorīte mačā pret "Ķekavas Bulldogs", lai arī rezultātu atklāja jau 22.sekundē (1:0), pirmā perioda laikā ieguva tikai vienu vārtu pārsvaru – 3:2. Turpinājumā gan izpaudās kocēniešu pārsvars – otrās trešdaļas laikā viņas savu handikapu palielināja līdz četriem goliem (8:4), bet visā spēlē svinēja samērā pārliecinošu uzvaru ar 11:6. Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām "Rubene" izvirzījusies vadībā ar 1:0.

Uzvarētāju rindās ar septiņiem punktiem izcēlās Edīte Bankava, kurai arī labākās spēlētājas gods, tikpat punktu arī Lienei Adamanei, bet piecus punktus savāca Zeltīte Bankava. Par labāko "Ķekavas Bulldogs" sastāvā atzina Jolantu Kļavu, bet rezultatīvākā ar trim gūtiem vārtiem bija Aija Vancāne.

Izmantotie resursi:
floorball.lv