Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Brunovska: "Laukumā jādodas ar mirdzošām acīm"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Brunovska: "Laukumā jādodas ar mirdzošām acīm"
Paula Brunovska (vidū)
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par septembra labāko spēlētāju ELVI līgā sievietēm tika atzīta FK "Ķekava" uzbrucēja Paula Brunovska, kura septembrī guva četrus punktus divās ķekaviešu uzvarās – 2+1 pret Rubeni un vieni gūti vārti spēlē pret "Ķekavas Bulldogs". Pati Brunovska šobrīd no florbola ir paņēmusi pauzi, taču uzskata, ka viņas komanda ir paaugusies un gatava spert soli pretī zeltam.

Veiksmīgo FK "Ķekava" čempionāta sākumu (uzvaras pirmajās četrās spēlēs) Brunovska skaidro ar uzkrātajiem spēkiem un lielo motivāciju sezonas pirmajos posmos. Tomēr, kā zināms, pēc izcilā sākuma ķekavietēm nācās pēcspēles metienos piekāpties "Rīgas Lauvām". Arī cīņa pret LiepU nebija no vieglajām. Lai turpmāk pret nomināli vājākām pretiniecēm tik izteiktu problēmu nebūtu, "Ķekavai" pavisam noteikti jāizdara nopietnus secinājumus, uzskata Brunovska. "Ir jāsaprot, kādēļ rezultāts bija tāds, kāds bija, un jāmēģina šos trūkumus novērst." Paula arī piebilst, ka vēlās vakara spēles, kuru starpā bija arī pieminētā cīņa pret lauvām, pēc garas darba dienas bija izaicinājums. "Šie vēlie spēļu laiki savā ziņā var spēlēt negatīvu lomu spēles kvalitātē."

Paula "Ķekavas" rindās vienmēr bijusi starp precīzākajām snaiperēm, savā veiksmīgākajā sezonā gūstot pat 26 vārtus. Šosezon pretinieku vārtsardzes pārspētas jau sešas reizes. "Īpašas atslēgas nav – laukumā jāiet ar mirdzošām acīm, lielu degsmi un vēlmi. Ja šie elementi izpaliks, nebūs arī vārtu un rezultāta." Brunovska nevilcinās uzslavēt arī maiņas biedrenes, kas uzbrucēju apgādājušas ar precīzām piespēlēm.

Paula ir viena no vairāku bijušo Lielvārdes spēlētāju kontingenta, kas gadu gaitā uzspēlējušas "Ķekavas" rindās. Pati spēlētāja to skaidro ar mazo komandu skaitu Latvijas florbolā – izvēles nemaz neesot tik daudz. "Ir ļoti jauki spēlēt kopā ar meitenēm, ar kurām agrāk pārstāvēta Lielvārdes komanda." Pēdējos gadus ķekavietes play-off mājas spēles aizvada tieši Lielvārdē, un Brunovska atzīst, ka, spēlējot tur, tiešām jūtas kā mājās.

Kā zivs ūdenī Paula jūtas arī biznesa pasaulē – jūnijā pabeigusi studijas Moderno valodu un biznesa studiju programmā Latvijas Universitātē, bet šobrīd ieņem eksporta vadītājas amatu kādā uzņēmumā. Studiju nolūkos Brunovska savulaik devusies arī uz ārzemēm – Ungāriju un Austriju. Brunovska atzīst, ka viņai uzreiz pietrūcis florbola, tāpēc prombūtnes laikā uzkrāta liela enerģija un vēlme spēlēt, kas pēcāk, atgriežoties laukumā, deva labus rezultātus.

Jautāta par tuvāko nākotni, Brunovska atbild: "Šosezon man ir mērķis ar komandu beidzot izcīnīt zeltu. Pagājušajā sezonā līdz pirmajai vietai pietrūka maza solīša. Pēdējā finālspēle pierāda, ka esam paaugušās." Brunovska uzskata, ka komanda gadu gaitā kļuvusi par nopietnu čempiones titula pretendenti, jo konkurence, lai arī maza, tomēr ir gana sīva, tāpēc viņas vienība ne tikai progresējusi, bet arī spējusi noturēt sasniegto līmeni. Pašas uzbrucējas tuvākā nākotne gan ir diezgan neskaidra – paņemta vēl viena pauzīte no florbola – šoreiz jau sen dabūtas ceļgala traumas dēļ. "Tad, kad tas būs izārstēts, tad varēs vairāk ko spriest…"

Intervēja: Elīna Drēziņa

Izmantotie resursi:
floorball.lv