Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts Ķekavas derbijā trešais panākums FK "Ķekava"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ķekavas derbijā trešais panākums FK "Ķekava"
FK "Ķekava"
Foto: kekavasdamas.wordpress.com

Šodien notika viena Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, kurā spēkiem mērojās abas Ķekavas komandas – FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs", tiesa, šis mačs norisinājās Inčukalnā. Inčukalna sporta kompleksa laukums veiksmīgāks izrādījās "Ķekavai", kas uzvarēja ar 6:4, četrus rezultativitātes punktus savāca Gundega Vancāne.

Jau pirmā perioda laikā FK "Ķekava" izvirzījās vadībā ar 3:0, piedevām – buldodzes Līgas Vancānes personā nerealizēja soda metienu. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem, kas "Ķekavai" ļāva saglabāt triju vārtu handikapu. Pēdējais periods sākās ar "Ķekavas Bulldogs" ofensīvu, kad bija gana rezultatīva – trīs vārtus guva Līga Vancāne. Nevar zināt, kā noslēgtos šis mačs, ja vienreiz bumbiņa no buldodžu nūjas neatrastu vietu pašu vārtos – 5:4. Punktu spēlei ar precīzu metienu astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām pielika Gundega Vancāne, nodrošinot FK "Ķekava" uzvaru ar 6:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta vienu vārtu autore Dina Štāle, bet rezultatīvākā ar 4 (2+2) punktiem bija Gundega Vancāne. Labākās spēlētājas gods "Ķekavas Bulldogs" sastāvā tika Līgai Vancānei, kurai šajā mačā "hat-trick", 2 (1+1) punkti Natālijas Babjukas kontā. Abas komandas šosezon mērojās spēkiem jau ceturto reizi – pirmajā mačā uzvarēja "Ķekavas Bulldogs", otrajā pagarinājumā pārāka izrādījās "Ķekava", kas trešajā un ceturtajā spēlē uzvarēja jau pamatlaikā. FK "Ķekava" ar 11 spēlēs izcīnītiem 13 punktiem ieņem 3.vietu.

FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš, runājot par to, kāpēc viņa komanda aizvadīt šo spēli izvēlējās Inčukalnā, atklāja, ka jau notiek gatavošanās izslēgšanas spēlēm, tāpēc pieņemts lēmums ar "Ķekavas Bulldogs" tikties Inčukalna sporta kompleksā, kur laukums, atšķirtībā no Ķekavas sporta nama, ir gandrīz standarta lielumā, arī sintētiskais grīdas segums ir ļoti piemērots florbolam. Šādos apstākļos ķekavietes labāk var apgūt piespēles – tas ir spēles elements, kam trenēta Ivo Preisa vadībā tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Izmantotie resursi:
floorball.lv