Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

FK "Ķekava" un "Rubene" sērijā panāk 1:0

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" un "Rubene" sērijā panāk 1:0
No spēles starp FK "Ķekava" un FK "NND"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Lielvārdes novada sporta centrā ar pusfināla sērijas pirmo maču starp FK "Ķekava" un FK "NND" (Rīga) sākās izslēgšanas spēles ELVI florbola līgā sievietēm - ar 7:6 uzvaru izcīnīja ķekavietes. Kocēnu "Rubene" savā laukumā uzņēma "Rīgas Lauvas" un arī izcīnīja uzvaru (11:4), sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Lielvārdē notikušajā spēlē starp "Ķekavu" un Rīgas "NND", kurā mājinieču godā bija ķekavietes, tieši viņas arī atklāja rezultātu - 10.minūtē precīzs metiens padevās Ievai Jurkānei (1:0). Viešņas nekautrējās atbildēt ar diviem rezultatīviem raidījumiem - pēc Elīnas Štrausas un Māras Stapkēvičas uzbrukumiem vadībā ar 2:1 izvirzījās FK "Nost No Dīvāna". Arī pēc pirmā perioda minimāls pārsvars bija Rīgas komandai - 3:2. Otro trešdaļu ievērojami veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieces, kuras ne tikai atspēlējās, bet arī ieguva divu vārtu pārsvaru - 5:3 un 6:4. Pēdējā perioda sākumā Laura Vancāne pat panāca 7:4, bet "NND" uzsāka izmisīgu pakaļdzīšanos, kas bija diezgan sekmīga - pēc Ievas Priedes un Santas Mucenieces metieniem rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam - 6:7. Rīdziniecēm vēl bija gandrīz septiņas minūtes laika, lai panāktu neizšķirtu, tomēr pretinieču aizsardzība vairs nekļūdījās - FK "Ķekava" varēja svinēt smagi nākušu uzvaru ar 7:6, kas lāva tai sērijā līdz četriem panākumiem izvirzīties vadībā ar 1:0.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Paula Brunovska, kuras kontā divi goli. Rezultatīvākā ar 4 (2+2) punktiem bija Ieva Jurkāne, 3 (2+1) punkti Alīnas Loginas kontā, bet Laurai Vancānei 2 (1+1) punkti. Par labāko starp FK "NND" spēlētājām atzina Ievu Priedi, kura izcēlās ar 4 (2+2) punktiem, divus golus iemeta Elīna Štrausa, bet pa 2 (1+1) punktiem Santai Muceniecei un Mārai Stapkēvičai. Jau rīt turpat Lielvārdē abas komandas aizvadīs pusfināla sērijas otro spēli.

FK "Ķekava" - FK "NND" 7:6 (2:3, 4:1, 1:2)
Metienu attiecība:
26:24 (10:9, 11:6, 5:9)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" - Ieva Jurkāne 4 (2+2), Alīna Logina 3 (2+1), Paula Brunovska 2 (2+0), Laura Vancāne 2 (1+1), Ilze Medne 1 (0+1), Dina Štāle 1 (0+1).
FK "NND" – Ieva Priede 4 (2+2), Elīna Štrausa 2 (2+0), Santa Muceniece 2 (1+1), Māra Stapkēviča 2 (1+1), Linda Austruma 1 (0+1).

Pašreizējā čempione un regulārā turnīra uzvarētāja "Rubene" šovakar Kocēnu sporta namā uzņēma Virslīgas jaunpienācēju "Rīgas Lauvas", kura kā pēdējā kvalificējās izslēgšanas spēļu turnīram. Spēles rezultātu 6.minūtē atklāja mājiniece Zane Ziedone (1:0), bet pēc tam trīs vārtus pēc kārtas iemeta Liene Adamane, ļaujot "Rubenei" pirmo trešdaļu uzvarēt ar 4:0. Otrās trešdaļas pirmajā pusē trīs vārtus pēc kārtas guva "Rīgas Lauvas" (3:4), bet jau drīzumā intriga atkal pazuda - pirms pēdējā perioda "Rubene" atradās vadībā ar 7:4, bet visā mačā uzvarēja ļoti pārliecinoši - 11:4. Sērijā līdz četrām uzvarām kocēnietes izvirzījušās vadībā ar 1:0.

Labākās spēlētājas balvu "Rubenes" rindās saņēma Zane Ziedone, kurai šajā mačā divi goli. Rezultatīvākā viņas komandā ar 5 (4+1) punktiem bija Liene Adamane, bet 4 (2+2) punkti Laurai Gaugerei. Par labāko starp rīdziniecēm atzina Annu Ankudinovu, kura izcēlās ar "hat-trick". Rīt turpat Kocēnos abas komandas tiksies vēlreiz.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...