Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” centīsies reabilitēties, “Rubene” – turpināt uzvarēt

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” centīsies reabilitēties, “Rubene” – turpināt uzvarēt
Danute Tinkuse (#27) vakar atzīmējās ar četru punktu spēli, foto: "Rubene"

Šodien vēl divas spēles tiks aizvadītas apvienotajā Latvijas-Igaunijas florbola čempionātā sieviešu komandām. Cēsu “Lekrings” mēģinās reabilitēties par vakar piedzīvoto zaudējumu, kamēr “Rubenei” jādomā kā atkārtot vakardienas panākumu.

“Lekrings” – “Sparta Tallinn” (pulksten 12:00 Cēsīs)

Cēsu komanda vakardienas spēlē līdz cīņas vidum droši kontrolēja mača gaitu pret Tartu EMU komandu, pirmajā periodā gūstot vienus vārtus, bet otrā perioda vidū ar 12 sekunžu intervālu pārsvaru palielinot līdz 3:0. Tomēr igaunietes prata atspēlēties gan no 0:3, gan mača pašā izskaņā no 3:4, vēlāk uzvarot papildlaikā ar 4:3. Sāpīgais zaudējums nav ļāvis cēsniecēm nostāties tabulā blakus “NND/RJTC” komandai, kas uzvarējusi abās spēlēs. Pašlaik “lēcējpeles” ar četriem punktiem divos mačos ieņem otro pozīciju. Katrīna Dārta Kārkliņa, kurai vakar divi precīzi metieni, ar 3 (3+0) punktiem ir komandas rezultatīvākā spēlētāja, kamēr Olīvijai Jarohovičai pašlaik divi precīzi metieni.

Tallinas komanda, kurai kopumā turnīram pieteikta 21 spēlētāja, vakar aizvadīja pirmo spēli, Kocēnos ar 1:7 kapitulējot “Rubenei”. Jāsaka gan, ka vakar uz spēli komanda ieradās desmit spēlētāju sastāvā, nespējot nokomplektēt pat divus pilnus piecniekus. Diez vai šodien gaidāms krietns papildspēku pieplūdums uz maču Cēsīs. Mačā pret titulētāko Latvijas florbola komandu vienīgos vārtus tallinietēm guva Sirli Nellis, kura tādējādi pašlaik arī ir komandas rezultatīvākā florboliste.

“Rubene” – Tartu EMU” (pulksten 14:00 Kocēnos un LFS Youtube kanālā)

Pēc pārliecinošā zaudējumu Elvi līgas atklāšanas cīņā, Latvijas čempiones vakar savās mājās pietiekami pārliecinoši ar 7:1 uzvarēja Tallinas “Sparta”. Lielisku spēli aizvadīja Danute Tinkuse, kura guva divus vārtus un izdarīja tikpat piespēles. Savukārt Estere Elbrete atvairīja 21 no 22 sāncenšu metieniem. Tikmēr labākās spēlētājas balvu nopelnīja bijusī Latvijas izlases kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, kura pieveinojusies Kocēnu komandai. Tinkuse tagad ar šiem četriem iekrātajiem punktiem ir savas komandas šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja, kamēr Elīnai Sirmai izdevies tikt pie trim vārtu guvumiem. Vēl trīs punkti ir arī Emīlijai Salacietei, kurai viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles.

Līdzīgi kā Tallinas komanda, arī Tartu florbolistes uz pirmo izbraukumu ieradušās ar ļoti ierobežotiem resursiem – vakar Cēsīs spēlēja desmit laukuma spēlētājas. Pārliecinošu maču aizvadīja spēlējošā trenere Kati Kolsāra, kura piedalījās četros no pieciem komandas vārtu guvumiem, vienreiz iemetot pašai, bet trīs reizes asistējot ar rezultatīvām piespēlēm. Nevienai citai florbolistei nav izdevies iekrāt vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

Šodienas spēli no Kocēnu sporta nama no pulksten 14:00 būs iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.