Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"NND/RJTC" uzvar "Rubeni" un triumfē regulārajā turnīrā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"NND/RJTC" uzvar "Rubeni" un triumfē regulārajā turnīrā
"NND/RJTC". Foto: Agnese Vēze, FK NND

Pirmo reizi kluba vēsturē par ELVI florbola līgas sievietēm regulārā turnīra uzvarētāju kļuvusi Rīgas komanda "NND/RJTC", kas šodien Kocēnu sporta namā ar 5:3 pārspēja pašreizējo čempioni "Rubeni". Rīgas florbolistēm tāds pats sasniegums ari Latvijas un Igaunijas līgā. Regulārais turnīrs noslēdzās ar spēli Cēsīs, kurā "Lekrings" uzņēma FK "Ķekava". Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (5:5), bet pagarinājumā ķekavietēm uzvaru ar precīzu metienu nodrošināja Annija Dārta Dankfelde – 6:5.

Kocēnos notikušajā spēlē kā pirmās varēja uzgavilēt "Rubenes" florbolistes, jo jau 4. minūtē viņas vadībā ar 1:0 izvirzīja Danute Tinkuse. Līdz nākamajam vārtu guvumam nācās pagaidīt, pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās. Otro trešdaļu apņēmīgi sāka rīdzinieces, kas 14 minūšu laikā pārņēma vadību ar 3:1. Ar vārtu guvumiem izcēlās Marta Reke, Elīna Dīce un Klinta Rovīte. 36. minūtē mājiniece Marta Lība Zameca samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (2:3), bet 46. minūtē Laura Gaugere atjaunoja neizšķirtu – 3:3. Atlikušajā laikā veiksmīgāk darbojās viešņas, kad guva vēl divus vārtus. 52. minūtē Marta Reke atkal vadībā izvirzīja Rīgas florbolistes (4:3), bet 56. minūtē golu iemeta Loreta Nemiro, nofiksējot "NND/RJTC" uzvaru ar 5:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Marta Reke, kura ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Loreta Nemiro un Elīna Dīce. Labākās spēlētājas balvu Kocēnu komandā saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 18 no 23 pretinieču metieniem. Pēc šī mača gan Rīgas "NND/RJTC", gan Kocēnu "Rubenei" turnīra tabulā ir pa 28 punktiem. Ņemot vērā, ka abu komandu savstarpējās spēlēs labāk veicies rīdziniecēm, tieši viņas kļuva par regulārā turnīra uzvarētājām.

Regulārā turnīra pēdējā spēlē "Ķekava" pārspēj "Lekringu"

Cēsīs notikušās spēles pirmajā periodā laukumā dominēja "Ķekava", kas izvirzījās vadībā ar 3:0. Ar diviem goliem izcēlās Evija Birkhāne, bet vienu reizi "Lekringa" florbolistes pašas ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Līdz spēles vidum mājinieces rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3, vārtus guva Elena Klaviniusa un Džeina Eglīte. Pēc otrās trešdaļas vadībā ar 4:2 atradās ķekavietes, jo ar vārtu guvumu izcēlās Liene Leite. Pēdējā periodā iniciatīvu pārņēma cēsnieces, kas 58. minūtē pārņēma vadības grožus ar 5:4. Divus vārtus guva Eglīte, bet vienus – Katrīna Dārta Kārkliņa. Tomēr viešņām izdevās atspēlēties – 59. minūtē Annija Dārta Dankfelde pārtvēra bumbiņu un atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 5:5. Pagarinājuma 2. minūtē tā pati Dankfelde saņēma Katrīnas Kates Fībigas piespēli un guva izšķirošos vārtus, nodrošinot FK "Ķekava" uzvaru ar 6:5 un divus punktus turnīra tabulā. Cēsu "Lekringam" tika viens punkts.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta divu vārtu autore Evija Birkhāne. Rezultatīvākā ar 5 (2+3) punktiem bija Annija Dārta Dankfelde. Labākās spēlētājas balvu Cēsu komandā saņēma "hat-trick" autore Džeina Eglīte. Viņas komandas biedrenēm Elenai Klaviniusai un Katrīnai Dārtai Kārkliņai pa 2 (1+1) punktiem. Cēsu komandai "Lekrings" ar vienu izcīnīto punkti pietika, lai regulārajā turnīrā nosargātu 3. vietu, bet FK "Ķekava" jāsamierinās ar pēdējo pozīciju. Līdz ar to kļuva skaidrs, ka pusfinālā Cēsu "Lekrings" mērosies spēkiem ar Kocēnu "Rubeni", bet "Ķekava" krustos nūjas ar Rīgas "NND/RJTC".

Turnīru tabulas: ŠEIT

Izmantotie resursi:
flooball.lv