Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:281, Did:0, useCase: 3

Bauskas veterāni piedzīvo zaudējumu, taču saglabā pozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bauskas veterāni piedzīvo zaudējumu, taču saglabā pozīcijas
"Bauskas" veterāni, foto: SportsBauska

Latvijas florbola čempionātā veterāniem 45+ kategorijā kārtējais sabraukuma posms norisinājās Kocēnu sporta namā. Ne tas veiksmīgākais posms padevās abām tabulas vadošajām komandām.

Turnīrā piedaloties piecām komandām, katrā no sabraukuma posmiem vienībām jāaizvada pa divām spēlēm. Kocēnu posms uzreiz sākās ar pārsteigumu, jo pašreizējie līderi "Bauska" pēc vāja pirmā puslaika ar rezultātu 4:6 piekāpās "Aizkraukles novads" komandai. Uzvarētājiem ar trim vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Jānis Zībārts.

Dienas gaitā baušķenieki gan tika pie saviem trim punktiem šajā sabraukumā, pēc atkal smagnēji aizvadīta pirmā puslaika, otrajā tomēr ar rezultātu 5:4 apspēlējot "Ķekavas Bulldogs", kas šajā sezonā ir diezgan izteikti pastarīši. Divus vārtus uzvarētājiem iemeta Andris Erenbots.

Lai gan viena spēle tika zaudēta "Bauska" tabulā saglabājusi četru punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem "Ekskurzeme/Tukums", kuri arī nebija perfekti. Sākuši dienu ar 4:2 uzvaru pār Ķekavas komandu, Ģirtam Zanderam asistējot trijos no četriem vārtu guvumiem, kurzemnieki posma izskaņā neprata nosargāt trīs vārtu pārsvaru un pēcspēles metienu sērijā atzina "Rubene/Melnie" pārākumu. Posma organizētāju komanda izlīdzinājumu panāca vien 11 sekundes pirms finālsvilpes, kad vārtus guva Ēriks Akulovs. Savukārt "bullīšos" uzvaras vārti Kārļa Mareņa rēķinā.

Interesanti, ka Kocēnu komandai pēcspēles metienu sērija bija nepieciešama arī duelī pret "Aizkraukles novadu", kurā gan nācās piekāpties ar 4:5. Pēc rezultatīvā 3:3 neizšķirta pirmajā periodā, otrajā komandas guva pa vieniem vārtiem, bet "bullīšos" vienīgais, kurš varēja pārspēt sāncenšu vārtsargu, izrādījās Jānis Zībārts, atnesot uzvaru Aizkraukles komandai. Tikmēr no spēles visus vārtus komandas labā guva Valdis Padoms.

Čempionāta noslēdzošais posms ieplānots 29. aprīlī Irlavas sporta namā, kur savā starpā maču paredzēts aizvadīt arī "Bauskas" un "Ekskurzeme/Tukums" komandām. Tukumniekiem gan jācer, ka baušķenieki pirms tam pazaudēs punktus mačā ar "Rubene/Melnie", pretējā gadījumā regulārās sezonas pēdējai spēlei vairs nebūs sportiskas nozīmes.