Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:281, Did:0, useCase: 3

Senioru komandai "PrivatBank" bronza turnīrā "Prague Masters 2011"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Senioru komandai "PrivatBank" bronza turnīrā "Prague Masters 2011"
Komanda "PrivatBank"
Foto: praguemasters.cz

No 10. līdz 12. novembrim Čehijā notika starptautisks florbola turnīrs veterāniem "Prague Masters 2011". Ar lieliskām sekmēm tajā piedalījās komanda no Latvijas "PrivatBank", kura vecuma grupā 40+ izcīnīja bronzas medaļas.

Turnīrs "Prague Masters" šoruden notika jau sesto reizi. Līdz šim turnīrs iemantojis spēlētāju atzinību, par ko liecina kaut vai tas, ka šogad tam bija pieteikusies 51 komanda no astoņām valstīm (Čehijas, Slovākijas, Somijas, Latvijas, Ungārijas, Krievijas, Norvēģijas un Šveices). Šo turnīru varētu nosaukt par Eiropas čempionātu veterānu klubiem (ne izlasēm), jo tajā parasti piedalās pa vairākām komandām no vienas valsts. Latviju "Prague Masters" ir pārstāvējuši gan "Melnie/Peri" (5. vieta 10 komandu konkurencē 2006. g.), gan "Lino" (5. vieta 20 komandu konkurencē 2007. gadā), gan "Cielaviņu armija" (2009. g. pirmo reizi notiek sievietēm vecuma grupā 30+, kur mūsu dāmas izcīnīja 2. vietu 4 komandas konkurencē), kā arī citas komandas. Arī šajā turnīrā augstākās vietas parasti iegūst skandināvu komandas (SWE, FIN), jo viņu līmenis ir daudz pārāks par citu valstu sniegumu, to labi var redzēt pēc spēļu rezultātiem.

Šogad "Prague Masters 2011" piedalījās komandas no astoņām valstīm. Bez jau ierastajām 35+ (30 komandu) un sieviešu 30+ (4 komandas), bija izveidota jauna grupa: 40+ (17 komandu). Šinī grupā Latviju pārstāvēja mūsu pašreizējā veterānu čempione "Rubene", kura izstājās astotdaļfinālā, "Ekskurzeme", kura ceturtdaļfinālā zaudēja Slovākijas komandai (nākamajai vicečempionei) un "PrivatBank" komanda, kuras pamatkodolu veidoja "LINO" spēlētāji. Komandā "LINO" spēlēja: vārtsargs Guntars Grandovskis, spēlētāji - Aivars Melderis, Agris Grandovskis, Konstantīns Balzaris, Normunds Grunckis, Elvis Sakārnis, Artis Malkavs, Ingus Panteļejevs un Gints Vecelis. "PrivatBank" vīri parādīja atzīstamu meistarību, kā arī izcilu koncentrēšanos un izturību, jo ar tik īsu spēlētāju soliņu bija grūti cerēt uz tādu panākumu, kāds galarezultātā tika sasniegts.

"PrivatBank" komanda spēlēja deviņus cilvēku sastāvā un ieguva 3. vietu 40+ grupā, kas ir Latvijas florbola veterānu līdz šim augstākais sasniegums Eiropas līmenī. Ceļā uz bronzas godalgām "PrivatBank" florbolisti astotdaļfinālā ar 8:1 uzvarēja Latvijas čempionus - "Rubenes" florbolistus, ceturtdaļfinālā ar 4:0 vienu no vadošajām Čehijas komandām - "P.CA Milada", tad pusfinālā ar ļoti labu (ja tā var teikt par zaudētu spēli) rezultātu 3:5 piekāpās Somijas komandai KCUF, kurā spēlēja pieci florbolisti no "Pro Stars" (vecuma grupas 35+ čempiones), bet spēlē par trešo vietu ar 2:1 pārspēja Čehijas veterānu līgas čempioni - "1.SC WOOW Vitkovice". Par čempioni 40+ grupā kļuva KCUF (FIN), kas finālā ar 5:1 pieveica Slovākijas komandu "Nižna". 35+ grupā uzvarēja "Pro Stars" (FIN).

Informāciju sagatavoja Gints Vecelis,
komandas "PrivatBank" kapteinis