Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:281, Did:0, useCase: 3

Veterānu līgas vadībā izvirzās "Ekskurzeme"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Veterānu līgas vadībā izvirzās "Ekskurzeme"
"Ekskurzeme"
Foto: floorball.lv

11. februārī Bauskā un Ķekavā notika Latvijas Florbola čempionāta Veterānu līgas sabraukuma spēles. Šobrīd pirmajā vietā izvirzījusies komanda "Ekskurzeme", par vienu punktu un spēli mazāk ir "Lino.lv", bet trešajā vietā atrodas "Lekrings Sr.".

Turnīra tabulas līdere "Ekskurzeme" Ķekavā aizvadītajās četrās spēlēs izcīnīja vienīgi uzvaras. Pirmajā mačā pret "Cielaviņu Armiju’’ svinēts panākums ar 8:2 (uzvarētājiem Uldis Doroškevics guva 4 (2+2) punktus). Otrajā spēlē ar "Alusvēderiem" pēc pirmā puslaika "Ekskurzeme" atradās iedzinēju lomā ar 2:4, bet otrajā puslaikā spēja izlīdzināt rezultātu līdz neizšķirtam (6:6), kā arī gūt uzvaras vārtus - 7:6. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Valdis Lagzdiņš, kuram 4 (2+2) punkti, bet "Alusvēderu" sastāvā to pašu iespēja Raimonds Ūdris 4. Trešajā spēlē ar "Lekrings Sr." kurzemnieki uzvarēja ar rezultātu 5:2. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Sandijs Eglītis - 4 (2+2) punkti. Savā dienas pēdējā spēlē, kad turnīra līderi mērojās spēkiem ar SK "Babīte", pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts (3:3). Otrā perioda laikā uz rezultātu tablo vēlreiz bija līdzsvars (4:4), bet tad skaitliskajā vairākumā uzvaras vārtus "Ekskurzemei" guva Valdis Lagzdiņš – 5:4.

Vicelīdere "Lino.lv" šajā nedēļas nogalē aizvadīja trīs spēles Bauskā. Pirmajā mačā, kurā "Lino.lv" florbolisti visu laiku atradās vadībā, viņi svinēja uzvaru ar 5:4 pār "Ķekavas Bulldogs". Uzvarētāju komandā rezultatīvākais bija Konstantīns Balzaris ar 4 (1+3) punktiem. Otrajā spēlē "Lino.lv" ar 8:3 pārliecinoši apspēlēja FK "Valka" (uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Sergejs Aleksandrovs - 5 (2+3) punkti). Pēdējā spēlē pret "Rubene" tika izcīnīta uzvara ar 9:3, Ingus Panteļejeva kontā 6 (2+4) punkti.

Komanda "Lekrings Sr.", kas turnīra tabulā tagad ieņem 3. vietu, Ķekavā aizvadīja trīs spēles, no kurām zaudēja tikai "Ekskurzemei". Otrajā spēlē "Lekrings Sr." ar 7:2 uzvarēja vienīgo dāmu komandu "Cielaviņu Armija", rezultatīvākie ar 4 (2+2) punktiem bija Reinis Bērzkalns un Artis Rasmanis). Trešajā mačā pārliecinoši tika apspēlēts SK "Babīte" - 7:1. Normunds Buks guva trīs vārtus un izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Veterānu līgas rezultatīvākie spēlētāji: Agris Grandovskis (Lino.lv) ar 35 (18+17), Raimonds Ūdris (Alusvēderi) ar 31 (20+11), Artis Malkavs (Lekrings Sr.) ar 30 (20+10), Sergejs Aleksandrovs (Lino.lv) ar 30 (15+15) un Ansis Kusiņš (Smilšukastes) ar 28 (17+11) punktiem. Labākie vārtsargi: Ritvars Kremers (Lekrings Sr.) 88.26%, Zintis Bergmanis (Smilšukastes) 83.23%, un Ģirts Priedītis (Rubene) 82.66% atvairītu pretinieku metienu.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Manteniece
floorball.lv