Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:281, Did:0, useCase: 3

Veterānu līgā jauna čempione - "Rubene"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Veterānu līgā jauna čempione - "Rubene"
Jaunā čempione - Kocēnu "Rubene"
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Pārsteigumiem un negaidītiem rezultātiem pārpilns bija Latvijas Florbola čempionāta Veterānu līgas finālturnīrs, kas notika Bauskā. Galvenā sensācija – no čempionu troņa gāzta seškārtējā šī titula ieguvēja – komanda "Lino.lv", bet tās vietu ieņēma "Rubene".

Visos sešos līdzšinējos Veterānu čempionātos uzvarētāja bija nemainīga – "Lino.lv". Tieši šī komanda uzvarēja arī šīs sezonas regulārajā turnīrā, tikai pēdējos posmos apsteidzot ambiciozo jaunpienācēju - "Bulta/Limbaži". Abām šī vienībām līdz ar to jau bija nodrošināta vieta pusfinālā, kamēr pārējām četrām finālturnīra dalībniecēm par to vēl bija jāspēkojas ceturtdaļfinālā.

Pirmajā ceturtdaļfināla pārī tikās "Rubene" un "Alusvēderi". "Rubenei" izdevās uzvarēt tikai pagarinājumā, uzvaras vārtus guva Kārlis Marenis. Arī otrs ceturtdaļfināls bija ne mazāk sīvs, tajā "Smilšukastes" arī tikai papildlaikā ar 3:2 pārspēja "Ekskurzemi", uzvaras vārtus iemeta Ģirts Ozols.

Pirmajā pusfinālā "Rubene" tikās ar "Lino.lv" un jau spēles sākumā nonāca zaudētājos ar 0:1. Pateicoties diviem Roberta Mačulāna precīziem raidījumiem "Rubene" vēl pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:1 un šo minimālo pārsvaru nosargāja līdz pat spēles beigām. Otrā pusfināla scenārijs bija līdzīgs – jau pirmajās minūtēs ar 1:0 vadībā izvirzījās "Bulta/Limbaži", bet "Smilšukastes" parādīja raksturu, otrajā periodā vispirms izlīdzinot rezultātu, bet pēc tam gūstot vēl divus vārtus – 3:1.

Spēlē par 3. vietu un bronzas medaļām "Lino.lv" burtiski saplosīja "Bulta/Limbaži" – 8:3. uzvarētāju labā pa četriem rezultativitātes punktiem guva Uģis Niedre un Agris Grandovskis. Lielajā finālā starp "Rubeni" un "Smilšukastēm" vēl otrā perioda sākumā rezultāts bija neizšķirts (1:1), bet tad divus vārtus guva Roberts Mačulāns un vienu Ilvars Balodis, nodrošinot "Rubenei" uzvaru ar 4:1 un čempionu kausu. "Smilšukastēm" vicečempionu tituls, kas ir solis uz priekšu, ja salīdzina ar pērn izcīnītajām bronzas medaļām.

Izmantotie resursi:
floorball.lv