Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Vasaras Florbola līga: dienas laikā divi negaidīti rezultāti

Jānis Pārums

Ar pārliecinošu FK "Rīga" uzvaru un diviem negaidītiem rezultātiem noslēgusies kārtējā spēļu diena "Vasaras Florbola līgā". Pie otrā panākuma tikuši "Špinātpundurs Ponijs", bet "Talsi/Vika wood" izrāva punktu pret "Rēzekne/Varska".

Sākotnēji šķita, ka 5.jūlijā katrā no spēlēm ir viens visai izteikts favorīts, taču savu statusu prata apliecināt tikai FK „Rīga”, kas jau astotajā minūtē bija 4:0 vadībā pret pēdējā brīdī uz spēli atbraukušajiem „Talsi/Vika wood” spēlētājiem. Lai gan līdz perioda vidum kurzemnieki prata pietuvoties līdz 3:5, rīdzinieki ātri sakārtoja savu spēli, pirmo mača nogriezni pabeidzot ar drošu 9:4 vadību. Pēc pārtraukuma bumbiņas turpināja birt jauno talsinieku vārtos, neskatoties arī uz veikto vārtsargu maiņu. Spēle noslēdzās ar graujošu FK „Rīga” 19:6 uzvaru, kas viņus pietuvināja Talsu komandai divu punktu attālumā. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 2+7 bija Ēriks Akulovs, bet Sergejs Aleksandrovs guva četrus vārtus. Talsiniekiem 3+1 Emīlam Hartmanim.

Lai gan „Špinātpundurs Ponijs” ne tuvu nerāda to pārliecinošāko sniegumu, spēlē pret „Vēsajiem vīriem” viņiem radās reālas izredzes pacīnīties par pozitīvu iznākumu, jo pretinieks uz maču ieradās piecu laukuma spēlētāju sastāvā, turklāt iztrūka praktiski visi līderi. Jau otrajā minūtē „ponijus” vadībā izvirzīja Māris Kumerdanks, bet astotajā minūtē Aigars Bārda no vārtu priekšas rezultātu prata līdzsvarot. Spēle ritēja lēnā tempā, bet pirmā puslaika otrajā daļā divus vārtus guva Jānis Muitnieks, panākot drošu 3:1 vadību „ponijiem”. Otrajā puslaikā „Vēsie vīri” neizmantoja pāris labas izdevības rezultātu sadeldēt līdz minimumam, turklāt vienā no pretuzbrukumiem sāncenši panāca jau 4:1. Ofensīva gan vēl bija priekšā, jo vispirms Jānis Klestrovs neizmantoja soda metienu, bet brīdi vēlāk Bārda izmantoja vairākumu, trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām panākot 2:4. Lai gan Mārcis Bajaruns vēl atjaunoja triju vārtu pārsvaru, „Vēsie vīri” 12 sekunžu laikā guva divus vārtus un abas komandas bija praktiski līdzās – 4:5. Atlikušajā laikā „Vēsie vīri” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izraut vismaz vienu punktu neizdevās – „Špinātpundurs Ponijs” svinēja otro uzvaru, ievērojami uzlabojot savas izredzes cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Vakara noslēdzošajā spēlē laukumā vēlreiz devās „Talsi/Vika wood”, lai krustotu nūjas ar pirmās spēles lieliski aizvadījušajiem „Rēzekne/Varska” spēlētājiem. Šoreiz rēzekniešiem bija jāiztiek bez sava pamatvārtsarga Edgara Jemeļjanova un Igora Kalnača. Arī pārējie spēlētāji šķiet nebija kārtīgi noskaņojušies spēlei, tādēļ jau desmitajā sekundē Mārtiņš Maķevics vadībā izvirzīja kurzemniekus. Lai gan drīz vien rezultāts kļuva neizšķirts, „Talsi/Vika wood” savā pēdējā grupu turnīra spēlē bija nolēmuši nopietni pacīnīties par punktiem, pēc Artūra Ozoliņa un Artūra Pētersona precīzajiem metieniem panākot 3:1. Līdz pārtraukumam latgalieši pretī lika vien Ērika Čates vārtu guvumu. Pēc pārtraukuma daudz apņēmīgāk darbojās „Rēzekne/Varska”, vispirms Andrejam Cvetkovam pārliecinoši izmantojot soda metienu, bet turpinājumā komandas biedriem panākot arī 6:3 vadību. Talsinieki centās vērst spēli sev par labu, taču viņiem nekas prātīgs neizdevās. Līdz pat 38.minūtei, kad lielisks metiens padevās Mārtiņam Maķevicam (4:6). Pagāja vien 22 sekundes, kad Amirs Alsaids rezultātu sadeldēja līdz minimumam, bet pēdējā minūtē Pētersons prata panākt arī 6:6. Vēl bija jāspēlē 44 sekundes, abām komandām bija pa pāris labiem momentiem, taču vārti netika gūti. Pēdējās sekundēs talsinieki centās izlūgties soda metienu uz pretinieku vārtiem, taču tiesnesis bija nelokāms – spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 6:6. Talsiniekiem tas bija jau trešais punktus dalošais mačs un komanda ar optimismu var gaidīt izslēgšanas turnīru.

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets, Biedrības Florbolaziņas.lv valdes loceklis