Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Darbu sākusi Florbola talantu akadēmija

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Darbu sākusi Florbola talantu akadēmija
Florbola talantu akadēmijas dalībnieki Lielvārdē
Foto: Ainars Puķītis

Lai pilnvērtīgi sagatavotu Latvijas nacionālo izlašu kandidātus, kā arī lai radītu viņiem papildu motivāciju trenēties un stimulētu talantīgu jauno florbolistu izaugsmi, Latvijas Florbola savienība izveidojusi Florbola talantu akadēmiju. Pirmās Florbola talantu akadēmijas treniņnometnes notika maija vidū Rīgā, Kuldīgā, Lielvārdē un Kocēnos, tajās piedalījās vairāk nekā 100 jauno florbolistu.

Dalībai Akadēmijas dalībnieku kandidātu atlases grupā ar tālāku mērķi tikt iekļautiem izlašu kandidātu sastāvos, tika uzaicināti talantīgi zēni no visas Latvijas, kuri dzimuši laika posmā no 1998.gada 1.janvāra līdz 2001.gada 31.decembrim. Komandas un treneri ir sadalīti pa reģioniem, kur katrā no tiem ir savs vecākais treneris, kurš veido savu treneru komandu, kas arī veic reģionu izlases kandidātu atlasi.

Pirmajā Florbola talantu akadēmijas nometnē Rīgā piedalījās 30 dalībnieki, tās koordinators un galvenais treneris ir Ainārs Juškēvičs, treneri – Zintis Stabiņš un Jurijs Fedulovs. Kurzemes reģiona nometnes Kuldīgā 30 dalībniekus koordinēja Mārtiņš Maķevics, kuram trenera darbā palīdzēja Mārtiņš Krūms. Latgales reģiona 25 jaunajiem florbolistiem treniņnometne notika Lielvārdē treneru Kaspara Kreimaņa, Jāņa Salceviča, Ainara Puķīša un Toma Akmeņlauka vadībā. Vidzemes reģiona 25 florbola talanti bija pulcējušies Kocēnos, kur nometnes galvenais treneris bija Aigars Belasovs, bet viņam palīdzēja Ingus Laiviņš, Ivars Jēkabsons un Normunds Krūmiņš. Pirmajās nometnēs jaunajiem Florbola talantu akadēmijas kandidātiem bija fiziskās un tehniskās sagatavotības testi.

Treniņnometnes ir plānotas četras reizes gadā, nākamais sabraukums varētu notikt vasaras otrajā pusē. Latvijas Florbola savienība aicina visus Latvijas jauniešu florbola komandu trenerus un citus ar jauniešu florbolu saistītus speciālistus ņemt aktīvu dalību savu klubu jauniešu iesaistīšanā šajā projektā. Ieinteresētie treneri var zvanīt pa tālr. 29379837 Florbola talantu akadēmijas koordinatoram Mārim Rozenbaham, vai arī rakstīt viņam uz e-pastu: rozenbahs@gmail.com.

U17 vecuma grupas puišu iesaistīšana Florbola talantu akadēmijā ir tikai pirmais plānotais solis. Paredzēts, ka šī projekta ietvaros tiks veidotas arī talantīgu meiteņu un jaunāka vecuma zēnu grupas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...