Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Kocēnu un Bauskas jaunieši atspēlējas, liepājniekus aptur Covid-19

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnu un Bauskas jaunieši atspēlējas, liepājniekus aptur Covid-19
Ralfs Akmentiņš sekmēja "Bauskas BJSS" iekļūšanu pusfinālā, foto: Anita Stukāne, Floorball.lv

Latvijas florbola čempionātā jauniešiem U-18 čempionātā pēc aizraujošajām pirmajām ceturtdaļfināla spēlēm ar interesi tika gaidīti atbildes mači. Divi no četriem pāriem nelika vilties, bet vienā atbildes spēle tā arī netika izspēlēta.

Regulārās sezonas uzvarētāji "Ķekavas Bulldogs" pirmajā spēlē viesos cīnījās neizšķirti 6:6 pret "CPSS/Lekrings" un arī atbildes spēlē savās mājās ilgstoši nemaz tik viegli neklājās – pēc pirmās trešdaļas neizšķirts 1:1, bet pēc divām trešdaļām mājinieki bija panākuši 3:1 vadību. Cēsniekiem nācās riskēt, bet tas viss beidzās ar smagu sakāvi trešajā periodā – Ķekavas komanda spēlē triumfēja ar 11:1, divu spēļu summā uzvarot ar 17:7, tādējādi iekļūstot fināla. Uzvarētājiem spīdošu maču aizvadīja Toms Ķeirāns, kurš guva piecus vārtus, tiesa, nerealizēja arī piešķirto soda metienu. Spēles beigās Spēles sodu nopelnīja viens no cēsnieku līderiem Jēkabs Berkolts, kuram vēlāk Latvijas florbola savienības Sacensību komiteja piešķīra divu spēļu diskvalifikāciju. Ņemot vērā, ka U-18 čempionāts cēsniekiem ir noslēdzies, Berkoltam nāksies izlaist vienu spēli Latvijas čempionāta 1.līgā, kā arī spēli Elvi līgā, kad "Lekrings" uzņems "Irlavu".

Otrajā vietā regulārajā sezonā finišēja "FS Masters/Ulbroka", kas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ne bez grūtībām pārveda 4:3 uzvaru no Liepājas pār vietējiem FK "Kurši". Diemžēl interesanto dueli līdz galam izspēlēt neizdevās, jo vairāki Liepājas kluba spēlētāji saslima ar Covid-19, kā rezultātā nebija iespējams nokomplektēt sastāvu atbildes mačam. Ņemot vērā, ka spēli uz vēlāku laiku pārcelt nebija iespējams, ulbrokieši tika pie tehniskās uzvaras ar 5:0, divu spēļu summā triumfējot ar 9:3 un tādējādi bez cīņas sasniedzot pusfinālu.

Allaž principiālais duelis starp Kocēnu "Rubene/KSS" un "FBK Valmiera/VSS" nelika vilties arī U-18 čempionātā. Pirmajā spēlē valmierieši, kuri regulārajā sezonā ieņēma augstāku pozīciju, pārveda 4:3 uzvaru no Kocēniem, taču atbildes spēlē "Rubene/KSS" izbraukumā spēja revanšēties ar 5:2, tādējādi divu spēļu summā uzvarot ar 8:6. Atbildes spēlē Kocēnu komanda pēc pirmā perioda bija panākuši 1:0 vadību, bet pēc diviem periodiem pārsvars bija jau panākts arī divu spēļu summā (7:6). Pēdējā trešdaļā valmierieši jau no ceturtās minūtes mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izglābties neizdevās. Kocēnu komandā ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Rihards Avots, saņemot arī labākā spēlētāja balvu savā vienībā.

Ne mazāk spraigs un dramatisks izvērtās ceturtdaļfināls starp Lielvārdes un Bauskas jauniešiem, kas regulārajā sezonā finišēja viena otrai blakus. Pirmajā spēlē "Lielvārde/FatPipe" Bauskā uzvarēja ar rezultātu 7:3, bet atbildes mačā jau pēc pirmā perioda no pārsvara divu spēļu summā puse bija atspēlēta (3:1). Otrajā trešdaļā baušķenieki panāca arī 5:1 vadību. Kaut gan trešajā trešdaļā Lielvārdes juniori pietuvojās līdz 4:6, ar ko viņiem būtu gana, lai sasniegtu pusfinālu. Divi ielaistie vārti minūtes laikā rezultātu summā atkal izlīdzināja, bet spēles beigās baušķenieki divas reizes iemeta skaitliskajā vairākumā, kas arī nodrošināja vietu pusfinālā. Ar četriem vārtu guvumiem uzvaru sekmēja Ralfs Akmentiņš, kurš arī bija labākais savā komandā. Zaudētājiem Edgars Ričards Gremze guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

Līdz ar to pusfinālos savā starpā sacentīsies "Ķekavas Bulldogs" ar "Bauskas BJSS" un "FS Masters/Ulbroka" krustos nūjas ar "Rubene/KSS". Pirmās spēles jau 18. janvārī.

Latvijas florbola čempionāts U-18 zēnu komandām, ceturtdaļfināls

Komandas1.spēle2.spēleSumma
“Ķekavas Bulldogs” (#1) – “CPSS/Lekrings” (#8)6:611:117:7
“FS Masters/Ulbroka” (#2) – “FK Kurši” (#7)4:35:09:3
“FBK Valmiera/VSS” (#3) – “Rubene/KSS” (#6)4:32:56:8
“Lielvārde/Ogre” (#4) – “Bauskas BJSS” (#5)7:34:1011:13