Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Prestižākā ZU-18 vecuma grupa noslēdzas ar "CPSS/Lekrings" triumfu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Prestižākā ZU-18 vecuma grupa noslēdzas ar "CPSS/Lekrings" triumfu
CPSS/Lekrings ar izcīnītajām zelta medaļām
Foto: Ainars Puķītis

Lielvārdē punkts pielikts Latvijas Bērnu un jaunatnes florbola čempionātam prestižākajā ZU-18 vecuma grupā, kur par čempioniem kļuva "CPSS/Lekrings", sezonas gaitā nezaudējot nevienu maču.

Cēsnieki regulārajā sezonā uzvarēja visas desmit spēles, tiekot pie 29 no 30 iespējamajiem punktiem. Ceturtdaļfinālā dramatiskās cīņās cēsnieki vien ar 9:8 (5:4, 4:4) apspēlēja "Lielvārdi", kas pēc regulārās sezonas bija tikai astotajā vietā. Pusfinālā jau krietni vieglākā cīņā ar 10:5 un 4:2 tika uzveikt "Ķekavas Bulldogs". Finālā pretim stājās "FS Masters/Ulbroka", kuri vispirms dramatiski ar 6:5 (2:4, 4:1) apspēlēja "Talsu NSS/Krauzers", bet tad ar 13:12 (6:3, 7:9) uzveica arī "FK Rīga".

Fināls ulbrokiešiem izrādījās ļoti neveiksmīgs, sevišķi to var teikt par komandas vārtsargiem, jo laukumā devās trīs dažādi vārtsargi, bet neviens nebija glābējs. Jau trešajā minūtē individuālo meistarību nodemonstrēja Pēteris Trekše, kurš atklāja rezultātu, bet astotajā minūtē viņš ar metienu no laukuma centra rezultātu dubultoja. Uz brīdi "FS Masters/Ulbroka" atguvās, vispirms vairākumu izmantojot Ričardam Kornam, bet tad no asa leņķa Emīls Birķis sagaidīja Dāvja Helmuta Zvejnieka kļūdu, izlīdzinot rezultātu. Uzreiz gan ar metienu no tālas distances Edgars Puriņš atjaunoja vadību CPSS/Lekrings.

Pēc pārtraukuma bija nospēlētas vien 23 sekundes, kad ar metienu no centra vārtus guva cēsnieku kapteinis Pauls Erenbots. Tas bija brīdis pēc kura ulbrokiešu vārtos stājās Emīls Ērglis, nomainot Artūru Rumku. Taču jau pirmais metiens pēc 30 sekundēm Arta Jansona izpildījumā noslēdzās ar vārtu guvumu. Artūrs Punculis vienus vārtus atspēlēja, bet desmit sekundes vēlāk Pēteris Trekše guva jau savus kārtējos vārtus. Līdz perioda beigām otros vārtus mačā guva Korns, bet Trekše jau ceturto reizi sarūgtināja sāncenšu vārtsargus. Trešajā periodā nebija spēlēta pat minūte, kad Korns samazināja starpību līdz 5:7, taču cerības saglabājās vien 12 sekundes, kad atkal precīzs bija Trekše. "FS Masters/Ulbroka" veica vēl vienu vārtsarga maiņu, vietu vārtos uzticot Kristapam Bukbārdim. Cēsniekiem vajadzēja vien 25 sekundes, kad Miķelis Koknesis Roops ar metienu no distances panāca 9:5. Jāspēlē bija vēl gana daudz, taču komandas jau bija samierinājušās ar iznākumu un "CPSS/Lekrings" svinēja uzvaru, pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā nodrošinot zelta medaļas kādā no vecuma grupām.

Bronzas medaļas izcīnīja FK "Rīga", kas ar 7:4 (1:1, 4:1, 2:2) apspēlēja "Ķekavas Bulldogs", izšķirošo panākumu ieliekot mača otrajā trešdaļā, kad no 1:2 izdevās gūt četrus vārtus pēc kārtas. Trešajā trešdaļā ķekavieši divus vārtus atspēlēja, taču drīz vien atkal divas reizes meklēja bumbiņu savos vārtos.