Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Pēc spraigām priekšsacīkstēm, sīvas cīņas U-18 ceturtdaļfinālos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc spraigām priekšsacīkstēm, sīvas cīņas U-18 ceturtdaļfinālos
"Lielvārde/Ogre" līksmo par panākumu Bauskā, foto: Floorball.lv

Latvijas jaunatnes florbola čempionāta U-18 vecuma grupā noslēgusies regulārā sezona un aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles. Pāros, kur uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā, vienīgi "Lielvārde/Ogre" var būt puslīdz droša par iekļūšanu pusfinālā.

Latvijas U-18 florbola čempionātā šajā sezonā piedalījās astoņas komandas, kas aizvadīja viena apļa priekšsacīkšu turnīru, lai sadalītu vietas izslēgšanas spēļu zarā. Jāpiebilst, ka izslēgšanas spēlēs piedalīties nopelnīja visas komandas. Cīņas bija spraigas, jo bez zaudējumiem turnīru nespēja pabeigt neviena no komandām. Noslēdzoties turnīram, pa 18 punktiem bija iekrājušas “Ķekavas Bulldogs” un “FS Masters/Ulbroka” komandas. Vārtu attiecība labāka bija ulbrokiešiem, taču savstarpējā spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 uzvarēja Ķekavas vienība, tādējādi tiekot pie uzvaras priekšsacīkstēs. Tikmēr “Ķekavas Bulldogs” savu vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Liepājas “Kuršiem”, piekāpjoties pēcspēles metienu sērijā ar 1:2.

Bez uzvarām čempionātu noslēdza Cēsu “CPSS/Lekrings”, taču interesanti, ka turnīrs tika noslēgs ar pieciem punktiem, jo vienīgi mačos pret abām vadošajām komandām tika zaudēts salīdzinoši pārliecinoši (1:6 un 0:6), visās pārējās spēlēs neveiksmes piedzīvojot pēcspēles metienu sērijās.

Tieši cēsnieks Jēkabs Berkolts ar 16 (10+6) punktiem kļuva par regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju un dalīti labāko vārtu guvēju. Aiz viņa sekoja “Bauskas BJSS” florbolists Kristers Ķūrēns-Repša ar 14 (5+9) punktiem, kļūstot par labāko piespēļu dalītāju. Trešais rezultatīvākais bija “FS Masters/Ulbroka” uzbrucējs Roberts Trofimenko ar 13 (10+3) punktiem.

Izslēgšanas spēles sākas ar ceturtdaļfināliem un labākais kvartets tiks noskaidrots, komandām pie uzvaras tiekot divu spēļu summā. Pirmie mači nav likuši vilties, jo tikai vienā spēlē uzvarētājs bijis salīdzinoši pārliecinošs, divas spēles noslēdzās ar kādas komandas minimālu pārsvaru, bet viena spēle beidzās neizšķirti.

Nav brīnums, ka neizšķirti spēlējuši cēsnieki, kuriem tādējādi astoņās sezonas spēlēs šis ir jau sestais neizšķirts pamatlaikā. Lai gan cēsniekiem nākas spēkoties ar regulārās sezonas uzvarētājiem, šoreiz arī pret “buldogiem” izdevies panākt neizšķirtu. Mačā savās mājās cēsnieki trešajā periodā atradās iedzinējos ar 4:6, taču prata atspēlēties un pirmais mačs noslēdzies ar kaujiniecisku 6:6 rezultātu. Laukuma saimniekiem Bruno Beķeris guva divus vārtus un izdarīja tikpat piespēles, bet izlīdzinājuma vārtus guva Rūdolfs Horns – florbolists, kurš nesen tika pie saviem zīmīgajiem pirmajiem vārtiem arī Elvi līgā. Ķekavas komandā trīs vārtu guvumi Reinim Melgailim, bet Ernestam Ronim divi vārti un viena piespēle.

Divu turnīra tabulas kaimiņu divcīņā “Bauskas BJSS” savās mājās ātri panāca 2:0 vadību pret “Lielvārde/Ogre”, taču turpinājums nebija iepriecinošs, jo pēc diviem periodiem baušķenieki jau zaudēja ar 2:5. Lai gan, gūstot otros vārtus mačā, Artis Černovskis trešā perioda ievadā vēl panāca 3:5, turpinājumā viesiem vēl divi precīzi metieni, kas deva 7:3 uzvaru un labus pamatus cīņā par vietu pusfinālā. Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Patriks Cinītis ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.
Principiāls derbijs tradicionāli ir starp “Rubene/KSS” un “FBK Valmiera/VSS” komandām. Regulārajā sezonā labākas sekmes bija valmieriešiem, kas ierindojās trešajā vietā, kamēr “Rubene/KSS” finišēja sestajā pozīcijā. Savstarpējā spēlē valmierieši līdz mača vidum panāca 3:0 vadību, taču trešā perioda sākumā abas komandas jau bija viena otrai blakus. Kaut vai minimālas priekšrocības pirms atbildes spēles valmierieši panāca nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Oskars Siliņš nodrošināja 4:3 uzvaru valmieriešiem. Kocēnu komandā neviens spēlētājs neguva vairāk par vienu punktu, bet valmieriešiem Toms Kotāns tika pie diviem vārtu guvumiem.

Līdzīgs scenārijs bija novērojams arī mačā Liepājā, kur vietējie “Kurši” trešā perioda ievadā atradās 1:3 iedzinējos pret “FS Masters/Ulbroka”, taču pēdējās četrās minūtēs vispirms spēja panākt 3:3 izlīdzinājumu, bet sekojošais noraidījums ļāva Nikolasam Rukavišņikovam skaitliskajā vairākumā nodrošināt uzvaru viesu komandai ar rezultātu 4:3. Rukavišņikovs ar diviem vārtu guvumiem bija vienīgais florbolists spēlē, kurš iekrāja vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

Atbildes spēles tiks izspēlētas nākamajā nedēļā un tiks noskaidrotas tās četras komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.

Latvijas florbola čempionāts U-18 zēnu komandām, ceturtdaļfināls

Komandas1.spēle2.spēleSumma
“Ķekavas Bulldogs” (#1) – “CPSS/Lekrings” (#8)6:613. janvāris
“FS Masters/Ulbroka” (#2) – “FK Kurši” (#7)4:315. janvāris
“FBK Valmiera/VSS” (#3) – “Rubene/KSS” (#6)4:312.janvāris
“Lielvārde/Ogre” (#4) – “Bauskas BJSS” (#5)7:311.janvāris