Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

2.aprīlī Kocēnos "Jauno talantu spēles florbolā meitenēm"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Lai popularizētu meiteņu florbolu Kocēnu novadā un Vidzemes reģionā, Kocēnu sporta klubs (KSK) sadarbībā ar Kocēnu novada pašvaldību jau otro gadu pēc kārtas rīko turnīru "Jauno talantu spēles florbolā meitenēm". Šogad tas norisināsies 2.aprīlī Kocēnu sporta namā, sākums pulksten 14.00.

Turnīra spēles tiks aizvadītas uz mazā laukuma jeb small field, bez vārtsargiem, ar mazajiem vārtiem, un vienlaicīgi vienas komandas sastāvā laukumā var atrasties 3 spēlētāji. Turnīrs tiek organizēts divām vecuma grupām:
A grupa: 2001.-2002.gadā dzimušās meitenes;
B grupa: 2003.gadā dzimušas un jaunākas meitenes.

Piedalīties "Jauno talantu spēlēs florbolā meitenēm" tiek aicinātas visas meitenes, kurām ir vēlme aktīvi pavadīt dienu un izmēģināt florbolu, kā arī tās, kurām jau ir pieredze florbola spēlēšanā.

Turnīra idejas autore ir sieviešu virslīgas komandas "Rubene" spēlētāja un vairāku Kocēnu sporta kluba meiteņu komandu trenere, kā arī Latvijas U19 sieviešu izlases trenere – Zeltīte Bankava. Zeltīte atzina, ka doma par turnīra organizēšanu radusies, jo desmitgadīgajām meitenēm, ko viņa trenējusi, nav bijis sacensību, kur pārbaudīt savus spēkus, tāpat arī viņa vēlējusies pievērst uzmanību meiteņu florbolam un aicināt pievienoties jaunas spēlētājas, kā arī radīt motivāciju esošajām trenēties vēl vairāk. Par pagājušā gada turnīru, kas norisinājās Rubenes sporta zālē, tika saņemtas pozitīvas atsauksmes no meitenēm, tieši tāpēc šogad ir izlemts organizēt turnīru atkārtoti un varbūt laika gaitā to iedibināt kā tradīciju.

Jāpiemin, ka Kocēnu sporta klubs ir viens no retajiem florbola klubiem Latvijā, kas ar florbola komandām "Rubene" ir pārstāvēts pilnīgi visās vecuma grupās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē Latvijas čempionātos. KSK pievērš īpašu uzmanību vietējā novada un tuvākās apkaimes zēnu un meiteņu iesaistīšanai florbolā. Gan jauniešu, gan pieaugušo komandu sastāvos pamatā ir vietējie novada iedzīvotāji.

Pieteikšanās turnīram līdz 27.martam, sūtot pieteikumus uz e-pastu: linda.lice15@gmail.com vai zvanot Jānim Dainim t.27885551.

Izmantotie resursi:
floorball.lv