Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

"Kuršu" jaunā maiņa starp Latvijas labākajiem

Andrejs Siliņš

Svētdien Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās finālsacensības Latvijas florbola čempionātā U-12 un U-16 vecuma jauniešiem un pēc tām noskaidrojās, ka bez medaļām nepalika arī Liepājas jaunie florbolisti, kuri abās vecuma grupās izcīnīja godpilno 3. vietu.

Vispirms, savas cīņas uzsāka U-12 vecuma jaunieši un jau pirmajā spēlē par 3. vietu savā starpā tikās „Kurši 96/97” un „Bauskas BJSS” komandas. Īsts vārtu birums notika jau pirmajās desmit minūtēs, kuru laikā liepājnieki spēja gūt piecus vārtus, uz ko pretinieki atbildēja ar vienu precīzu raidījumu. Beigu beigās „Kuršu” jaunā maiņa uzvaru spēja nosargāt un galarezultātā plus 2 mājiniekiem – 5:3, tādējādi bronzas godalgas tika mūsu pilsētas jaunajiem florbolistiem.

Atgādinām, ka pēc tam spēlē par 1. vietu „Ulbroka 96” komanda ar rezultātu 7:5 pārspēja „Talsi 96” florbolistus, tādējādi izcīnot zelta godalgas.

Savukārt, dienas otrajā pusē savas cīņas aizvadīja U-16 labākās florbola komandas. Vispirms, spēlē par 3. vietu savā starpā tikās „Kurši 93/94” un „Ulbroka 93” komandas. Kā vēlāk izrādījās, šī spēle izvērtās par īstu drāmu ar laimīgām beigām.

Liepājnieki lielāko spēles daļu atradās iedzinēju lomā un vēl pēdējā minūtē viesi atradās minimālā vadībā ar rezultātu 7:8, taču nepilnas 40 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām rezultātu spēja līdzsvarot Kaspars Klamers, tādējādi izraujot pretiniekiem no rokām, jau šķietami, iegūto bronzas godalgu. Turklāt, pagarinājuma pirmajā minūtē pēc tā paša Klamera rezultatīvas piespēles uzvaras vārtus guva Kārlis Laucis, tādējādi, atnesot liepājniekiem bronzas godalgas arī šajā vecuma grupā.

Par galveno mača varoni kļuva „Kurši 93/94” līderis Kaspars Klamers, kurš šajā mačā guva 6 (!) vārtus un vēl reizi asistēja uzvaras vārtu gūšanā.

Dienas pēdējā spēlē par 1. vietu savā starpā tikās „Pārgauja/CSS-93” un „Lielvārde” florbolisti. Mačs kopumā aizritēja salīdzinoši līdzīgi, taču nedaudz labāki tomēr bija „Pārgauja/CSS-93” jaunie florbolisti, izcīnot pelnītu uzvaru ne tikai mačā (8:5), bet arī visā čempionātā.

Līdz ar to, finālsacensības ir noslēgušās ar labām liepājnieku sekmēm, jo godalgoto 3. vietu izcīnīja ne tikai U-12, bet arī U-16 vecuma jaunie florbolisti, kas vērtējams kā ļoti augsts sasniegums. Cerams, ka šis rezultāts ir tikai sākums un arī nākošajā sezonā mūsu jaunie florbolisti priecēs visus ar tik pat augstvērtīgiem rezultātiem arī citās vecuma grupās.

Florbola fināli

U-12 vecuma jaunieši

Spēle par 3.vietu „Kurši 96/97” – „Bauskas BJSS” 5:3
Spēle par 1.vietu „Ulbroka 96” – „Talsi 96” 7:5

U-16 vecuma jaunieši

Spēle par 3.vietu „Kurši 93/94” – „Ulbroka 93” 9:8
Spēle par 1.vietu „Pārgauja/CSS-93” – „Lielvārde” 8:5

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs
Mārtiņš Sīlis
LOC Mārketinga vadītājs