Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Junioru līgā sākušās izslēgšanas spēles

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Junioru līgā sākušās izslēgšanas spēles
Klāvs Jansons ir junioru līgas rezultatīvākais florbolists
Foto: Floorball.lv

Latvijas florbola čempionātā jauniešiem, līdzīgi kā pieaugušo turnīrā, klāt izšķirošās spēles, jo komandas jau ir uzsākušas izslēgšanas spēļu stadiju.

Šosezon pirmo reizi Latvijas bērnu un jaunatnes florbola čempionātā izveidota junioru līga, kura aizstājusi līdzšinējo U-18 vecuma grupu, tādējādi vairākiem florbolistiem ļaujot pagarināt savu karjeru jauniešu florbolā. Tomēr gaidītās intrigas vietā šosezon junioru līgā nestartēja vairāku spēcīgu klubu komandas, piemēram, Lielvārdes, Cēsu, Kocēnu, Valmieras, kā rezultātā par medaļām cīnījās vien septiņas komandas. Turklāt jau sezonas gaitā no sacensībām izstājās "Rīgas Lauvas", par neizspēlētajām cīņām nopelnot tehniskos zaudējumus, sezonu pabeidzot ar vienu iegūtu punktu.

Cīņā par uzvaru regulārajā sezonā nedaudz pārāki izrādījās "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kuri 18 mačos izcīnīja 14 uzvaras un 43 punktus. Tikpat panākumu arī "Talsu NSS/Irlava" komandai, kurai gan par diviem punktiem mazāk. Neskatoties uz to, abas šīs komandas automātiski nodrošināja ceļazīmes uz pusfinālu. Savstarpējās spēlēs labākas sekmes bijušas Ķekavas komandai, kas savā laukumā uzvarēja ar 12:8 un 9:6, bet izbraukuma mačā piedzīvoja zaudējumu papildlaikā, nespējot pēdējās trijās pamatlaika minūtēs nosargāt divu vārtu pārsvaru.

Trešo vietu ar 36 punktiem ieņēma "Rockets U19", kuri diezgan daudz atpalika no abām līderkomandām, taču par iespaidīgiem septiņiem punktiem apsteidzot "Kurši U19". Piektie ar 22 punktiem ierindojās "Bauskas BJSS", bet Kuldīgas novada sporta skola iekrāja 17 punktus, regulāro čempionātu noslēdzot sestajā vietā.

Komandas jau iesākušas arī izslēgšanas spēļu turnīru, "Rockets U19" komandai iekļūstot pusfinālā, jo pret KNSS izdevās izcīnīt divas uzvaras (6:5 un 8:4). Līdz ar to par vietu finālā būs jāspēkojas pret "Talsu NSS/Irlava". Savukārt otrajā ceturtdaļfinālā noticis negaidīts pavērsiens, jo "Bauskas BJSS", kuri turnīra tabulā par septiņiem punktiem atpalika no "Kurši U19", regulārajā sezonā zaudējot visas trīs savstarpējās cīņas (6:9, 3:6 un 6:7 pagarinājumā), pirmajā mačā ar 11:1 saplosīja kurzemniekus. Šeit gan jāuzsver, ka liepājnieki ne tuvu nespēlēja savā labākajā sastāvā, jo komandas vadošie florbolisti visus spēkus velta Elvi virslīgas čempionātam, kamēr baušķeniekiem pieaugušo čempionāta izslēgšanas turnīrs gājis secen, tādēļ reabilitēties komanda grib vismaz junioru līgā. Abu komandu atbildes spēle ieplānota 7. martā Liepājā un, ja būs nepieciešams, tad dienu vēlāk komandas aizvadīs arī izšķirošo trešo spēli.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ar 63 (40+23) punktiem ir Klāvs Jansons no "Ķekavas Bulldogs", kurš par desmit punktiem apsteidz liepājnieku Edgaru Freimani, bet tālāk seko divi irlavnieki (Renārs Austrums un Mareks Stančiks) ar attiecīgi 52 un 51 punktu.

     [+] [-]

, 2017-03-03 16:30, pirms 7 gadiem
Nedaudz pārsteidz fakts, ka Kurši U19 ar 2 tehniskajiem zaudējumiem tiek pielaisti Playoff.